Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Βαριές κατηγορίες στο διεθνή τύπο για τον Αναστασιάδη ότι “ειδοποίησε” φίλους να διώξουν κεφάλαια

απόδοση Freepen
Βαριές κατηγορίες αποδίδονται από το διεθνή τύπο στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης είχε «προειδοποιήσει» στενούς φίλους εν όψει της οικονομικής κρίσης που επρόκειτο να “καταπιεί” τη χώρα του, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, σύμφωνα με αναφορές της Παρασκευής.
Η σεβαστή κυπριακή εφημερίδα “Φιλελεύθερος” έκανε τον ισχυρισμό τον οποίο σήκωσαν ως θέμα ανυπόμονα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Οι γερμανοί είναι θυμωμένοι με τον τρόπο που η χώρα τους έχει συνδεθεί με τους Ναζί και το Χίτλερ από τους θυμωμένους Κυπρίους με την εν υπνώσει συμφωνία διάσωσης η οποία προβλέπει μια εισφορά σε όλες τις καταθέσεις.
Η κυπριακή εφημερίδα δεν είπε πόσα χρήματα μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, αλλά πηγές ανέφεραν πως ο πρόεδρος “ήξερε για το πιθανό κλείσιμο των τραπεζών και ειδοποίησε τους στενούς φίλους που ήταν σε θέση να κινήσουν τεράστια ποσά στο εξωτερικό”. ...
Ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως € 4,5 δισεκατομμύρια εγκατέλειψαν το νησί κατά την εβδομάδα πριν από την κρίση.
Εν τω μεταξύ, πηγές προσκείμενες στην «τρόικα» – το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που είναι αρμόδιοι για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας διάσωσης πριν από τη Δευτέρα – δήλωσαν ότι οι προσπάθειες για  τη συγκρότηση ενός πακέτου διάσωσης «σχέδιο Β» είχε αποτύχει.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.