Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Μια ελληνίδα τηλεθεάτρια γράφει στον Σουλεϊμάν

Σχετικό: Δείτε την πραγματική ιστορία του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς [τα ΜΜΕ δείχνουν τα χαρέμια και την χλιδή, η "Μηχανή του Χρόνου" τις σφαγές και τους πρόθυμους εξωμότες - γενίτσαρους του ελληνισμού]
Λίτσα Στέρπη

Αγαπημένε μου Σουλεϊμάν,
Αν δε το κατάλαβες σε παρακολουθώ, και σε αυτό φταίει η μάνα μου.
Ένα βράδυ (που δεν έβρεχε)  την επισκέφτηκα και καμία σημασία δε μου έδώσε. Έβλεπε με μία τρομακτική προσήλωση εσένα. Και εγώ τι να έκανα; Κάθισα παρέα μαζί της και ιδού τα αποτελέσματα!
Η αλήθεια είναι πως μου έκανες μεγάλη εντύπωση. Ακριβά ρούχα και κοσμήματα,  ωραίο μούσι (θέλει λίγο κούρεμα) αλλά είναι καλύτερο από το ψεύτικο με UHU κολλημένο  συνάδελφού σου στη χώρα μου.
Μετά είδα εκείνη την κοκκινομάλλα την αγαπημένη σου την Χουρέμ, να σχεδιάζει να βγάλει από την μέση εκείνη την  μελαχρινή, (αυτή που σου άρεσε ντε) και μετά είδα  την μάνα σου να σχεδιάζει με την προ- Χουρέμ γυναίκα σου -αυτή την Μαχριντεβάν- , πως θα εξαφανίσουν τη Χουρέμ. Γενικά πέφτει πολύ σχεδιασμός.
Στην συνέχεια είδα τον κολλητό σου τον Ιμπραήμ, ο γιος του Έλληνα ψαρά από την Πάργα (πατρίδα!) που έχει παντρευτεί την αδερφή σου και έχει παράνομο δεσμό με την οικογενειακή τους υπηρέτρια να κανονίζει τα του οίκου σου, και αυτόν να ψάχνει τρόπο να τον βγάλει από τη μέση η (παλιο) Χουρέμ.
Ε, πόσο θέλει ο άνθρωπος; Δεν άντεξα!  Έγινα μια φανατική σου πολυχρονεμένε μου Σουλεϊμάν...

Κάθε βράδυ σε παρακολουθώ, και  κάνω τα πάντα να είμαι σπίτι στην ώρα μου.
Προχθές μάλιστα, που πήγα να αγοράσω την ντεκαπάζ μου( ναι καλά κατάλαβες είμαι ξανθιά!)  πέτυχα στο μαγαζί δυο γνωστές μου.
-Κορίτσια να πάρω αυτό που θέλω κα μετά συνεχίζετε τη συζήτηση διότι έχει και Σουλεϊμάν, μην το χασω.... Με κοίταξαν με ύφος μπλαζέ. Πιο μπλαζέ πεθαίνεις.
-καλά βλέπεις το Τουρκικό; με ρώτησαν και οι δυο.
-Βεβαίως. Oπως εσύ έβλεπες Μαρία της γειτονιάς (μια βραζιλιάνα πιτσιρίκα που βρέθηκε η καημενούλα από την φτωχογειτονιά της σε βίλα και ερωτεύτηκε το γιο του ιδιοκτήτη (και της έκανε την ζωή κόλαση η αρραβωνιαστικιά του).  Όπως εσύ έβλεπες την Μπρουκ Λόγκαν (μια αμερικανή που ερωτεύτηκε τον άντρα της κολλητής της και μετά αγάπησε τον αδελφό του και επειδή δεν της έκατσε ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, παντρεύτηκε τον πατέρα τους). Συνηθισμένα πράγματα δηλαδή…
Το χειρότερο δε στο είπα. Σε μια παρέα που ήμουν, και  τόλμησα να πω ότι σε βλέπω με αντιμετώπισαν ως ξανθιά ανιστόρητη και δίχως μνήμη!  Ξέχασα, είπαν τι μας έκανε ένας συνονόματος σου 560 κάτι χρόνια πριν... Σουλεϊμάν τι σχέση έχεις τώρα εσύ με αυτόν;
Μην μου πεις θα σου πω εγώ.
Αυτός ονειρευόταν την παγκόσμια αυτοκρατορία, και έκανε τα πάντα για να την αποκτήσει, ενώ εσένα σε απασχολεί τι γίνεται στο χαρέμι σου, τι ρόλο παίζει η μάνα σου, τι σχεδιάζει ο Ιμπραήμ και αν σου λέει ψέματα η Χουρεμ. Αυτά είναι τα βασανιστικά ζητήματα που σε απασχολούν, και πολύ καλά κάνεις!
Καμιά σχέση δεν έχεις εσύ με αυτόν.  Το πε και ο Ερντογάν! Να δεις που χει λυσσάξει από τη ζήλεια του γιατί άπαντες ασχολούνται με σένα και όχι με εκείνον.
Ξέρω πως με καταλαβαίνεις, διότι κι εσύ έχεις πέσει θύμα κριτικής με ιστορικά κριτήρια. Κακώς! Μια τηλεοπτική σειρά είσαι και μάλιστα ακριβοπληρωμένη και προσεγμένη, με σεβασμό στην αισθητική του τηλεθεατή.
Πάντως  εγώ θα συνεχίσω να σε παρακολουθώ, αγνοώντας τις ταμπέλες που μου βάζουν επειδή για μια ώρα την βρίσκω με τις ίντριγκες του χαρεμιού σου. Και να σου δώσω και μια φιλική  συμβουλή: Nα ζητήσεις να αλλαχθεί το όνομα του σίριαλ από ''Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής'' σε ''Xουρέμ η δολοπλόκα'', αυτό πραγματεύεται άλλωστε η σειρά. Όσοι την παρακολουθούν το ξέρουν.
Σε χαιρετώ αγαπητέ μου Σουλεϊμάν.
Θα σε έλεγα εξοχότατο, αλλά κινδυνεύω να χαρακτηρισθώ, εκτός από αποβλακωμένη, άνευ αισθητικής τηλεθεάτρια και τύπισσα με σύνδρομo δουλοπρέπειας, κατάλοιπο μιας εποχής. Μόλις 560 χρόνια πριν.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.