Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΩΡΙΣ ΞΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ…ΟΙ ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

γράφει ο Δημ. Αντωνίου, ιατρός

 Ανάπτυξη εντάσεως κεφαλαίου κι εργασίας (δηλ. όταν απαιτούνται κεφάλαια και εργατικό δυναμικό), είναι δυνατή  χωρίς ξένα κεφάλαια της ΕΕ, ΔΝΤ, Ευρωπαικής Επενδυτικής Τράπεζας, ξένων επενδυτών? Οι εθελόδουλοι Μνημονιακοί, λένε φυσικά όχι…για να δούμε όμως την άλλη άποψη, των Νοημόνων Πατριωτών:
1)  Oι τράπεζες με τον γνωστό τους μηχανισμό «μόχλευσης» των υφισταμένων καταθέσεων, σημερινού ύψους 150 δις (και δυνητικού 500 δις!) μπορούν να διοχετεύσουν στην οικονομία 100άδες δις. ευρώ για την ανάπτυξη !  Παροχή κινήτρων για επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό. Αυτός είναι ο μηχανισμός που χρησιμοποίησε η Γερμανία του 1990 κι εντεύθεν.
2) Η Κυβέρνηση να μεταθέσει για 30 χρόνια την εξόφληση των τραπεζικών ομολόγων που κρατά η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος και τα χρήματα αυτά οι τράπεζες να τα διοχετεύσουν στην αγορά (κι όχι στην Κυβέρνηση κι αυτή στους ξένους τοκογλύφους)
3) Η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος να εκδώσει νέο χρήμα (νομισματική επέκταση) ίση με το 1-2% του ΑΕΠ (3-4 δις. ευρώ) τα οποία πολλαπλασιαστικά θα δώσουν τεράστια αναπτυξιακή ώθηση. Την δυνατότητα αυτή –κοπής νέου χρήματος-την δίνει στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος το άρ, 14.4 του Καταστατικού της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και το αρ. 123.2 της Συνθήκης της Λισαβώνας. Γι αυτούς δε που φοβούνται! πληθωρισμό, λόγω της κοπής νέου, θα τους πώ, ότι σε συνθήκες που το ΑΕΠ της χώρας είναι κάτω του ανωτάτου δυνατού επιπέδου του (όπως τώρα που είναι 18% κάτω!!), περίπτωση πληθωρισμού λόγω νομισματικής επέκτασης δεν υπάρχει με τίποτα. ...
4) Να δημιουργήσει η κυβέρνηση, αναπτυξιακά ελλείμματα, τα οποία να χρηματοδοτήσει είτε με εσωτερικό δανεισμό (έκδοση ομολόγων) κεφαλαίων από την μαύρη οικονομία, είτε με τον παραπάνω τρόπο 3, είτε με τον παρακάτω τρόπο 5.
5) Την δημιουργία μιας ιδιωτικής τράπεζας που να ανήκει στο δημόσιο, η οποία θα μπορεί να δανείζεται από την Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας με το βασικό επιτόκιο του 0.75% και να καλύπτει τα αναπτυξιακά ελλείμματα της κυβέρνησης, ή να ασκεί τοκογλυφία, δανείζοντας άλλα κράτη με 4-7%. Έτσι κάνει η Γερμανία και προς εμάς με την τράπεζά της  kfW, η οποία είναι μέρος της Τρόικας!  (η Γερμανία έχει υπογράψει την δανειακή σύμβαση δια της τράπεζας αυτής!) και μας δανείζει με τον παραπάνω τρόπο!! Η δημιουργία της τράπεζας αυτή προβλέπεται στο αρ. 21.3 του Καταστατικού της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και στο άρ. 123.1 της Συνθήκης της Λισαβώνας.
6) Να εφαρμοστούν τα σημαντικά μέτρα «χαμηλής πολιτικής» που προτείνει ο Γ. Βαρουφάκης στο παρακάτω link….
7) Η ανάπτυξη πρέπει να ξεκινήσει από μέσα…και μετά θα έρθουν τα ξένα κεφάλαια. Το αντίστροφο δεν γίνεται και το καταλαβαίνετε.

Γαμώτο τους Μηταράκηδες, Σταικούρηδες και Στουρνάρια…γαμώτο την ΒΛΑΚΕΙΑ.
Δημ. Αντωνίου

Βαρουφάκης για την «χαμηλή ανάπτυξη» : Οι τρεις μεταρρυθμίσεις που θα μάς σώσουν

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.