Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Καταστρέφουν τους μικροκαλλιεργητές αμπελουργούς... άραγε γιατί;

Ηλεία: Του ζητούν να εκριζώσει αμπέλι… 60 και πλέον ετών!

Αντιμέτωπος με… τη γραφειοκρατία βρίσκεται εδώ και περίπου έναν χρόνο παραγωγός από την περιοχή του Σωστίου, ο οποίος προσπαθεί να αποδείξει πως το αμπέλι που κληρονόμησε από τον πατέρα του… ανήκει στην οικογένειά του εδώ και 60 χρόνια!
Την Κυριακή λήγει η προθεσμία που του έχει ορίσει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του νομού για να το εκριζώσει, διαφορετικά θα επιβαρύνεται κάθε χρόνο με πρόστιμο… 1200 ευρώ το στρέμμα!

«Το 2002 ο πατέρας μου, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, δήλωσε το αμπέλι στην αρμόδια υπηρεσία» είπε στο Patrisnews ο παραγωγός από το Σώστι και συνέχισε: [...] Γιατί να πρέπει να εκριζώσω εγώ το αμπέλι μου, το οποίο είναι δηλωμένο, όταν υπάρχουν τόσα στο νομό αδήλωτα; Απαγορεύεται να καλλιεργείς το αμπέλι σου; Θέλουμε τελικά να αναπτύξουμε την αγροτική οικονομία σε αυτόν τον τόπο ή όχι; Και απ’ ό,τι γνωρίζω δεν βρίσκομαι μόνο εγώ σε αυτή τη θέση, αλλά πολλοί παραγωγοί από ολόκληρο το νομό. Δεν πρόκειται να εκριζώσω το αμπέλι μου και θα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα».
Στάθης Πουλιάσης(Stathispatris@Yahoo.com)

Σχόλιο: Η πτωχοποίηση της χώρας συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Το παραπάνω παράδειγμα είναι ενδεικτικό για το τι συμβαίνει γενικότερα στην αμπελουργία αλλά και σε άλλες καλλιέργειες.
Οι γνωστοί μεγάλο-αμπελοκαλλιεργητές έχουν άραγε όλα τα εχέγγυα που προβλέπει το μητρώο αμπελοκαλλιεργειών;
Η ποσότητα που παράγουν είναι αυτή με την στρεμματική τους άδεια;
Έχει διερευνηθεί η περίπτωση να "ελληνικοποιούν" εισαγόμενη ποσότητα από άλλες χώρες και μάλιστα από νότια Αφρική; Ρητορική ερώτηση!!!
Τι σημαίνει ποσόστωση ανά περιοχή και ποιος έχει θέσει και με ποιον τρόπο αυτά τα κριτήρια;

Νάσος

Ελαιοκομικό και Αμπελουργικό Μητρώο

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.