Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Και… επίορκος ο Λέανδρος;... "Αμ΄ έπος, αμ΄ έργον, Λέανδρε" ή οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα ο Λέανδρος παραμένει!!!


Γράφει ο Εl Sito

Σχεδόν 10 χρόνια στην ίδια θέση και κανείς δεν σκέφτηκε να τον χρεώσει ως αποτυχημένο. Ο ίδιος σε συνέντευξή του αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει τα αποτελέσματα που θα επιθυμούσε, τα οποία μπορεί να εμπίπτουν στην παράγραφο 4α του νόμου 3074/2002, παρόλα αυτά παραμένει αμετακίνητος στην ίδια θέση από 13.9.2004 και όπως έχει καταγγελθεί σε ερώτηση που κατέθεσε ο Μr.Greek Statistics Γιάννης Παπαθανασίου, το θέμα είναι αρκετά σοβαρό:
"Η θητεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με το νόμο 3074 / 2002 όπως ισχύει, είναι πενταετής.. (Καθήκοντα επιθεωρητή ασκεί σήμερα ο Αρεοπαγίτης επί τιμή κ. Λέανδρος Ρακιντζής), ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή στις 13 Σεπτεμβρίου του 2004. Συνεπώς η θητεία του έχει λήξει από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2009, χωρίς να έχει έκτοτε ανανεωθεί. Ωστόσο, ο κ. Ρακιντζής συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του Επιθεωρητή, γεγονός που δημιουργεί νομικά και ουσιαστικά ζητήματα. Το νομικό ζήτημα είναι προφανές και μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ισχύ των αποφάσεων που έχει εκδώσει ο Επιθεωρητής από τη λήξη της θητείας του, από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (1098 / 2011) σύμφωνα με την οποία το Σύνταγμα δεν ανέχεται την παράταση της θητείας των μελών των ανεξάρτητων αρχών μετά την πάροδο του εύλογου χρόνου ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους οκτώ μήνες".(βλέπε σχετικό)
Αν και η ανανέωση για εμάς δεν είναι το ζητούμενο, αλλά η αποτελεσματικότητα του διορισμένου "ανεξάρτητου" (οξύμωρο;) Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα σημαντική, με τον ιδιοκτήτη και διευθυντή της sfedona, Λάκης Γιαννιδάκης, με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, στην οποία ίδιος είχε αποκαλύψει, εμμέσως πλην σαφώς, την ανεπάρκειά του:


"Αν δεν παταχθεί η διαφθορά που στοιχίζει στην χώρα μας 20 δις και η γραφειοκρατία που στοιχίζει 8 δις ,τότε ανάκαμψη στην οικονομία μας και έξοδο από την κρίση δεν πρόκειται να δούμε"
Εάν τα ανωτέρα ποσά είναι τα επίσημα από τον ίδιο... τα ανεπίσημα πόσα μπορούμε να υποθέσουμε ότι μμπορεί να είναι;

"Και… επίορκος ο Λέανδρος;" είναι ο τίτλος από τον ιστοχώρο "αυτοδιοίκηση".
Συγκεκριμένα γράφει:
Ποιον θεωρούν υπεύθυνο στη Βασιλίσσης Σοφίας για τις διαρροές στον Τύπο όλων αυτών των στοιχείων για τους επίορκους υπαλλήλους; Τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.
Και αυτός είναι ο λόγος που του την «έπεσε» άμεσα χθες ο Αντώνης Μανιτάκης, επειδή θεωρεί ότι τον εκθέτει.
ΥΓ. Οι «κακές γλώττες» λένε πως σύντομα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα τυπώσει αυτοκόλλητα που θα λένε «Αμ΄ έπος, αμ΄ έργον, Λέανδρε», θέλοντας έτσι να δείξει πως -αν και έχει τόσες υποθέσεις στα χέρια του τόσο καιρό- δεν έχει κάνει τίποτε.
Απορία στήλης: Το ότι έχει τόσο καιρό στα χέρια του τόσες υποθέσεις χωρίς αποτέλεσμα ο Λέανδρος, Αντώνη μου -όπως λέτε-, αυτό σημαίνει πως είναι και… επίορκος για παράβαση καθήκοντος ή κάτι αντίστοιχο; Δεν ξέρω. Ρωτώ, η στήλη….

Μετά τα παραπάνω ο τίτλος μας δένει με το:
 

 Διαβάστε επίσης:
Μανιτάκης VS Ρακιντζή για τους επίορκους

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.