Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ντύθηκαν μασκαράδες και τις φετινές αποκριές



Γράφει ο Δευκαλίων

Η στήλη ζητά συγνώμη από τους αναγνώστες της για την χθεσινή της απουσία. Δεν είμαστε συνεπείς στο χθεσινό βραδυνό ραντεβού γιατί προέκυψαν απρόβλεπτοι τεχνικοί λόγοι.
Πάμε τώρα στα τρέχοντα. Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Δηλαδή θα τελειώσει τέλη Απριλίου. Η στήλη θα το τραβήξει και θα επιμείνει. Η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα τελειώσει όταν το αποφασίσουν οι σημερινές τους διοικήσεις. Δηλαδή όταν το αποφασίσουν οι τραπεζίτες. Επίσης η τρόικα βλέπει με προβληματισμό την συνένωση Εθνικης-Eurobank. Άλλη μία δικαίωση της στήλης που είχε αντιμετωπίσει με καχυποψία την ανακοίνωση της συγχώνευσης των δυο τραπεζών. Θα δούμε πως θα πάει και αυτό το θέμα. Και αυτή η παλινωδία αποδεικνύει για μία ακόμα φορά τον τουλάχιστον φαιδρό τρόπο που...
σχεδιάζει και υλοποιεί  η τρόικα τον “εκσυγχρονισμό” της Ελληνικής Οικονομίας.
Για την ύφεση που προκαλούν τα μνημονιακά προγράμματα στις οικονομίες της ΕΕ τα έχουμε πει προ αμνημονεύτων χρόνων. Τώρα που τα πραγματικά στοιχεία αρχίζουν και βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας επιβεβαιώνεται η στήλη και για μία ακόμα φορά διαψεύδονται οι απανταχού νεοφιλελεύθεροι φωστήρες. Τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή.
Απομένει η εκλογή του νέου Πάπα για να συμπληρωθεί το παζλ της Ευρωπαίκής πολιτικής σκηνής. Όταν θα βγει καπνός από την ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΞΤΙΝΑ θα γνωρίζουμε αν η φράου Μέρκελ θα έχει αντίπαλο στις προσεχεις Γερμανικές εκλογές τον Καθολικισμό.
Με αυτά και με αυτά φτάσαμε όμως στα τέλη των φετεινών αποκριών. Τα παιδιά δεν ντύθηκαν μασκαράδες γιατί φόβος και λύπη σκεπάζει όλη την χώρα, αλλά δεν πειράζει. Τι να κάνουμε, η Ελλάδα του μνημονίου!!!
Ντύθηκαν όμως αντιστασιακοί με την στολή “εναντίον της τρόικα” οι βουλευτές και οι λοιποί κυβερνητικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Τώρα το γεγονός ότι ακόμα και αύριο θα έχουν βάλει την καθημερινη στολή “του προσκυνημένου” στις διαθέσεις της τρόικα δεν έχει καμία σημασία. Για κάποιες ώρες ντύθηκαν μασκαράδες και τις φετεινές αποκριές.

* Μοντάζ "Το Γρέκι"

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.