Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Coiffures “Angelique et Wolf gang”. [του έκαναν ένα μαλλί!!!]



Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, όταν μπαίνεις σε κουρείο, θα σε κουρέψουν. Δεν θα σου προσφέρουν μπριζολάκια. Επειδή, όμως, και συ, ως λαμόγιο που είσαι, μιλάς στον λαό για «κούρεμα», για να δούμε τί είναι αυτό το κούρεμα.

Εν πρώτοις πρόκειται για αγγλοσαξωνικό όρο που σημαίνει «μείωση χρέους». Αν σου οφείλω € 10.000 και αδυνατώ να σου τα δώσω, δέχεσαι να πάρεις € 6.000 που έχω διαθέσιμα, ώστε να μην τα χάσεις όλα. Αυτό κάνουν οι τράπεζες με τους δανειολήπτες τους. Και το κάνουν, διότι γνωρίζουν ότι για τα τεράστια χρέη που έχουν σωρεύσει οι πελάτες τους ευθύνονται και αυτές, αφού χορηγούσαν δάνεια αφειδώς και χωρίς κανένα κριτήριο. Με ποιο κριτήριο χορηγούσαν στεγαστικό δάνειο € 400.000 με μηνιαία δόση € 2.000 σε υπάλληλο με μηνιαίες αποδοχές € 1.500 και κανένα άλλο εισόδημα; Μόνον με προσημείωση στο αγοραζόμενο σπίτι, η αξία του οποίου έχει πλέον μειωθεί κατά 50%. Με ποιά κριτήρια έστελναν πιστωτικές κάρτες στα σπίτια ανθρώπων που δεν είχαν σταθερό εισόδημα και κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους; Με το κριτήριο ότι τη χασούρα των τραπεζών από αυτούς θα πληρώσουν οι υπόλοιποι με επιτόκια της τάξης του 20%. Αλλά τώρα όλοι σχεδόν οι δανειολήπτες έχουν πρόβλημα αποπληρωμής, με αποτέλεσμα να έχουν και οι τράπεζες πρόβλημα είσπραξης. Έχουν κάνει και κάτι επιτυχημένες χρηματοδοτήσεις στα κόμματα και στα λαμόγια-δορυφόρους των κομμάτων, ώστε κάποιος πρέπει να πληρώσει τα πάντα. ...

Κούρεμα έκανε και ο τρισμέγιστος μετρ Ευάγγελος Βενιζέλος. Αλλά τι κούρεμα; Κούρεψε τα χρέη του κράτους προς Έλληνες αφήνοντας άθικτους τους ξένους δανειστές. Γι’ αυτό το επίτευγμα επαίρεται ο ηλίθιος αρνούμενος να ομολογήσει ότι με τον τρόπο αυτό διέλυσε την παιδεία, την υγεία και τη ζωή πολλών ανθρώπων. Και βέβαια κούρεψε ο αλητήριος και ομόλογα στα οποία είχαν επενδύσει και κυπριακές τράπεζες. Αποτέλεσμα; Βούλιαξε ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου, τον οποίο πρέπει να διασώσει τώρα ο Αυνανιστής Πρόεδρός της. Πώς;

Για «κούρεμα των καταθέσεων» μιλάει το ρεμάλι. Όμως κύριε Πρόεδρε, άλλο το κούρεμα των χρεών και άλλο το κούρεμα των καταθέσεων. Το κούρεμα των καταθέσεων ισοδυναμεί με φορολογία, αν όχι με απαλλοτρίωση/δήμευση. Και προκαλεί ένα τεράστιο ερωτηματικό: πώς θα «κουρέψεις» τις καταθέσεις των αλλοδαπών; Ο Ιταλός που έχει καταθέσεις σε τράπεζα στην Κύπρο πώς θα υποχρεωθεί να σου εκχωρήσει μέρος των καταθέσεών του; Με ποιο σκεπτικό; Έχει υποχρέωση να σου πληρώσει φόρο; Μήπως αυτό στην ουσία διαλύει την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων και, κατ’ επέκταση, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αφού αυτή η ελευθερία είναι ένας από τους 4 πυλώνες της που αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ όρων για την εφαρμογή των άλλων τριών [ελευθερία εγκατάστασης, παροχής υπηρεσιών και εργασίας]; Ερωτώ!

Κάπου πρέπει να τελειώνει αυτό το παιχνιδάκι. Αρκετές κωλοτούμπες έχεις κάνει στη ζωή σου.
Και συ Wolfi είδες πόσο ωραία καίγονται οι ωραίες γερμανικές σημαίες έξω από το ωραίο κουρείο σου;
Πάντως, αν στο τιμόνι της Μεγαλονήσου βρισκόταν ένας Τάσσος, δεν θα είχε καν ακουστεί ο όρος «κούρεμα καταθέσεων». Πρωτίστως διότι θα προτιμούσε τον προσωπικό του κουρέα και δεν θα επαφίετο στην Άνγκελα.
Πρέπει να σημειώσω τελειώνοντας ότι μόλις άκουσα τη δήλωση του πρωθυπουργού της Ελλάδος ότι η χώρα μου θα σταθεί αρωγός στην Κύπρο εν αναμονή της επερχόμενης ανάπτυξης, ησύχασα. Τον άκουσα να μονολογεί καθώς σάριζε τις τρίχες στο δάπεδο του κουρείου λίγο πριν κλείσει το κατάστημα και σκέφτηκα ότι κάτι θα έχει κρυφακούσει αυτός από τ’ αφεντικά του για να το λέει.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

Κύριε ΠΡΟΕΔΡΕ της ΚΥΠΡΟΥ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ¨ΗΞΕΡΕΣ ΑΣ ΡΩΤΑΓΕΣ !!
του Βλάση Γωγούση

Καλά κύριε Αναστασιάδη , γιατί δεν ρώτησες ;
Ποιόν ; …εμένα, ναι, το λέω σοβαρά :

Αν μούλεγες :

« Γιατρέ μου κέρδισες ή ζήμιωσες από το ΔΝΤ κι` από την Τρόϊκα ; » , θ` απαντούσα :

Κέρδισα :

Υποσχέσεις, κέρδισα σενάρια τρόμου ( « γρήγορα, σήμερα, τώρα, πέστε «ΝΑΙ», χωρίς Μνημόνιο σβύσατε »! ).
« Γιατί ;»ρωτούσαμε
«Γιατί αλλιώς , ΔΕΝ»
«Τι ΔΕΝ» , ξαναρωτούσαμε.
« Πολύ απλά , μας λέγαν ! Δεν θάχει ΣΥΝΤΑΞΗ, ούτε ΜΙΣΘΟΥΣ, ούτε ΥΓΕΙΑ, ούτε ΔΟΥΛΕΙΑ, τα ΣΠΙΤΙΑ θα χαθούν , τα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ δεν θα μπορούν να κινηθούν ( χωρίς βενζίνη δεν κινούνται ! ).
Αυτά μας λέγαν τότε και τη….βάψαμε !!
Μετά το ΝΑΙ μας δώσανε… κοπανιστό αέρα.
« Πάρτε αυτά» ( με το αριστερό τα παίρναμε , με το δεξί τα δίναμε σ`αυτούς, τους τοκογλύφους ).
«Πάρτε κι` αυτά , στις Τράπεζες θα παν , για την.. ανακεφαλαιοποίηση » μας λέγαν !.
« Ανακεφαλαιοποίηση , τι είναι : » ., τους ρωτούσαμε .
« Νάχουν να δίνουν στο Λαό , νάχει …ρευστότητα » μας λέγαν και…κρυφογελούσαν !
( και ο Λαός εισέπραττε τα…..( άιντε να μην το πω , χρονιάρα μέρα τώρα ! ).

« Αν πάτε στη ΔΡΑΧΜΗ δεν θα εισάγονται πολύτιμα , αγαπημένα αγαθά », μας ξαναλέγαν !
« Σαν τι ;» ρωτούσαμε !
« Πλυντήρια, καταψύκτες, φούρνοι και ψυγεία.
Δεν θα μπορούμε να σας στέλνουμε τα …μιζο- προϊόντα μας της , SIEMENS, ( τηλέφωνα κι` αξονικόυς, μαγνητικούς, υπέρηχους και τα` άλλα μας πανάκριβα ιατρικά αξεσουάρ ! ) .
Δεν θα εισάγονται βηματοδότες κι` απινιδωτές , φάρμακα, καθετήρες και αντιδραστήρια ( 4 δις εισπράξαν επί Κακλαμάνη οι προμηθευτές , φίλοι μου αναγνώστες ) ..
Θα σας φορτώσουμε με δίκυκλα, τετράτροχα , τρακτέρια και πλεούμενα.
Αν πείτε «ΟΧΙ» , σκέφτονταν ( αυτό το λέγαν από…μέσα τους ), πως θα ξεφορτωθούμε τις T.V., τα κινητά, τα I.Pad , τις φώτο μηχανές , εκτυπωτές και υπολογιστές , που θα πουλάμε τα Laptop μας , τα…..ποντίκια ; ! ».
« Δεν θέλετε να ξανα μπούμε στη δραχμή ;; » ρωτούσαμε .ξανά .
« ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ δραχμή », μας απαντούσαν.…ιδρωμένοι !
« Με τη δραχμή δεν θα μπορείτε να εισάγετε …. αυγά Τουρκίας , φράουλες Πορτογαλίας, πατάτες Αιγύπτου , ακτινίδια Χιλής, πεπόνια Ισραήλ , μπανάνες Βραζιλίας , κρέατα απ` την άλλη άκρη του πλανήτη και ψάρια απ` τον…Ατλαντικό ! » .
Ξεχάσαν τα φασόλια απ την Περσία , ( κάποτε ερχόταν το …..βαπόρι απ` την Περσία , κάνναβη φορτωμένο , τώρα το….προϊόν παράγεται στα νότια εν αφθονία και εισάγεται με το τσουβάλι από τα..Βόρεια της Ελλάδας !)

Αυτά μας λέγαν κύριε Πρόεδρε της Κύπρου και μας…πείσανε !!. Μπήκαμε γρήγορα , μην τύχει και αλλάξουν γνώμη !
Προλάβαμε, με την ψυχή στο στόμα, κι` …απολαύσαμε !

Και να , συντάξεις ( κάθε….2 του μήνα τώρα , μας…κλέψαν μια βδομάδα ! ) .
Σε μένα , βέβαια , κόψαν και ….58 τοις εκατό, σε άλλους …παραπάνω !
Και να , τα μεροκάματα , απλόχερα σας λέω ( με 500 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ , στην ουρά παρακαλούν οι…μαμελούκοι ) .
Και Φάρμακα ( γενόσημα , τα λεν ) …μαϊμού , γιατρεύουν πάσαν νόσον , πάσαν …. μ@@@@ία , ( το δεύτερο το άφησαν σε μας , δώρο για την αποδοχή του…ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !! ) .
Κάναμε τη ΔΕΗ μας …συν … εταίρα, ξεκουραστήκαν τα καημένα τα παιδιά μας ( ένα στα δυό …. βαρέθηκε και δεν δουλεύει !).
Χάρηκε ο τόπος απεργίες, επιτάξεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς οδών και καταλήψεις.
Αυτοκτονίες και ληστείες , συσσίτια και μιζέρια , ολοταχώς τραβάνε και από πίσω οι…τιμές των Σουπερ Μάρκετ…… κελαηδάνε !
Παράδεισος , σας λέω, μη σας κουράσω άλλο κύριε Αναστασιάδη, αύριο η Κυπριακή Βουλή θ` αποφασίσει .
Ήρθε η στιγμή σας , Πρόεδρε, να γράψετε ιστορία.

Σταθείτε όρθιος, περήφανος, στητός , σηκώστε το δεξί με τρία δάχτυλα ενωμένα ( όπως στον όρκο , τον Προεδρικό ) και πέστε πρώτος ένα « ΟΧΙ » βροντερό , το ΟΧΙ του περήφανου Λαού της Κύπρου , του βασανισμένου .

Δρ Βλάσης Γωγούσης
στις Δευτέρα, Μαρτίου 18, 2013 0 Comments
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!
Μοιραστείτε το στο Twitter
Μοιραστείτε το στο Facebook
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.