Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

"Η (γενιά) g700 έκλεισε τον κύκλο της"... αλλά " αυτοί οι νέοι πρέπει πάντοτε να απαιτούν "λευτεριά από τη μεταπολίτευση!"

Στις 31 Ιουλίου του 2012 οι G700 έγραψαν την τελευταία τους ανάρτηση με θέμα: "Η (γενιά) g700έκλεισε τον κύκλο της".
Για όσους παρακολουθούσαν, το εν λόγω ιστολόγιο από το 2007 που άρχισε την πρώτη του ανάρτηση, δεν θα φαντάζονταν το πόσο δίκαιο είχαν αυτά τα παιδιά τότε.
Σταχυολογώ μερικά από αυτά:
"Mesout TavazDecember 29, 2008 at 12:19 PM
Έρχεται χρονιά εθνικής χρεοκοπίας? Νομίζω δεν έχουμε όλοι καταλάβει ακόμα την έκταση του προβλήματος στην Ελλάδα. Η παρουσία του κρατικού τομέα στα πράγματα, σε αντίθεση με άλλες λιγότερο κρατικοδίαιτες οικονομίες, απορροφά προσωρινά τους κραδασμούς από την οικονομική κρίση, ρίχνοντας όμως όλη τη βρομιά κάτω από το χαλί. Πόσο ακόμα θα μπορεί το κράτος να δανείζεται και πόσο ακόμα να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις του? Ήδη πληρωμές προμηθευτών του δημοσίου έχουν αρχίσει να μετατίθενται όλο και πιο μακρυά στο μέλλον. Θα αποκαλυφθεί η σαθρότητα του συστήματος Ελλάδα το 2009? Επτωχεύσαμεν και δε θέλουμε να το παραδεχτούμε."

ser, δεν υιοθετούμε κάτι που λέει ένας πολιτικός απλά λέμε ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων βαδίζουμε προς επιτήρηση και στη χειρότερη προς ΔΝΤ. Υπάρχει εδώ ένας κοινός παρονομαστής. Το έλλειμμα εμπιστοσύνης των ξένων προς το ελληνικό κράτος το οποίο μας οδηγεί να καταφύγουμε σε κάποιου τύπου διεθνή θεσμό για βοήθεια με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Παρουσιάζει ενδιαφέρον ολόκληρη η ανάρτηση (άρθρο και τα 39 σχόλια) για να διαπιστώσετε αυτά που υπαινίσσομαι.

Η πρώτη ανάρτηση: 

Wednesday, January 17, 2007
Μια σιωπηλή πλειοψηφία αποκτά φωνή 
Η νέα γενιά πρέπει να αφυπνιστεί, να αναπτύξει άμεσα τους δικούς της κοινωνικούς στόχους, και να αποκτήσει διακριτή ιστορική και πολιτική ταυτότητα.

Η "χρυσή" γενιά των μεσηλίκων, η οποία κυριαρχεί στην πολιτική και την οικονομία, έχοντας συσωρεύσει τεράστια προνόμια σε σχέση με τις πραγματικές της δυνατότητες και την εθνική της προσφορά, σύντομα θα αρχίσει να αποσύρεται.

Οι νέοι, όμως, είναι εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσο θα μπορέσουν να ξεπεράσουν μαζικά το κοινωνικό και οικονομικό status των γονιών τους. Και αν ακόμα τα καταφέρουν αυτό δεν πρόκειται να συμβεί μέσα από την πεπατημένη οδό.

Οι παραδοσιακοί μηχανισμοί κοινωνικής και οικονομικής ανόδου, το δημόσιο, η μικροεπιχειρηματικότητα, η παραοικονομία, οι ευρωπαϊκοί πόροι έχουν εξαντλήσει τα όριά τους. Τα δημόσια-κρατικά αγαθά, που τις προηγούμενες δεκαετίες συνέβαλλαν στη μείωση των ανισοτήτων και τον εκδημοκρατισμό της οικονομικής ζωής, σήμερα χάνουν το στοίχημα της ποιότητας και απαξιώνονται. Το ψηφιακό χάσμα μεταξύ Ελλάδας και λοιπών κρατών του πλανήτη μεγαλώνει, ενώ δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός.

Το κύμα κοινωνικής ανόδου που χαρακτήρισε την Ελλάδα της μεταπολίτευσης έχει πλέον ξεφουσκώσει. Η συγκεκριμένη περίοδος με τα επιτεύγματα και τους μύθους της, τις εμφανείς αποτυχίες και τις ιδεοληψίες της, έχει κλείσει τον ιστορικό της κύκλο. Σήμερα, οι νέοι, αναζητούν εναγωνίως απαντήσεις. Θέλουν ένα δίκαιο μέλλον, βεβαιότητα προοπτικής και ισότητα ευκαιριών ζωής. Ποιος όμως θα τους τα προσφέρει;

Από τα δεξιά υπάρχει μόνο αδράνεια κι ακινησία, από τ’ αριστερά στείρα άρνηση. Το ΠΑΣΟΚ, υποτίθεται ο εκπρόσωπος της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, βρίσκεται σε αμηχανία.

Η αλλαγή, όμως, είναι αναπότρεπτη σε μια προοδευτική χώρα όπως η Ελλάδα. Η νέα εποχή δεν θα μας περιμένει μέχρι να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές στο οικονομικό και κοινωνικό μας μοντέλο και στο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας.

Μια βραδυπορούσα Ελλάδα στην πλανητική εποχή της υψηλής τεχνολογίας, της πληροφορίας, της επικοινωνίας και του ανταγωνισμού των κρατών για πόρους, ανθρώπινο δυναμικό, επενδύσεις και αγορές, είναι καταδικασμένη να αφήνει πίσω της ανεργία, κοινωνικές ανισότητες και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Τα πράγματα δεν είναι απλά. Είναι όμως ξεκάθαρη η κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθούμε. Αλλαγές, Αλλαγές, Αλλαγές. Για ένα Δίκαιο Μέλλον, Ισότητα Ευκαιριών Ζωής και Βεβαιότητα Προοπτικής. Με το blog αυτό περνάμε από την άμυνα στην επίθεση.
 

Τότε αγωνίζονταν για μια καλύτερη ζωή πάνω από τα 700 ευρώ, σήμερα αυτό είναι ένα άπιαστο όνειρο και μάλλον αυτό διείδαν και σταμάτησαν να γράφουν μην και τυχόν του ονομάσουν και αυτούς προνομιούχους και όσοι αμείβονται με αυτά τα χρήματα σήμερα βολεμένους και συστημικούς.

Με λύπη μου σήμερα διάβασα σχεδόν όλα τους τα θέματα:

G700 AGENDA - ΟΙ ΘΈΣΕΙΣ ΜΑΣ

Εδώ θα βρείτε κατηγοριοποιημένες ορισμένες από τις βασικές θέσεις που έχει υποστηρίξει από την ίδρυση της τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι σήμερα η G700.
Ποιοι είμαστε και ποιους εκφράζουμε





Ιστορική σχέση με τη Μεταπολίτευση και τη γενιά του Πολυτεχνείου 




Εργασιακό





Εκπαίδευση - Παιδεία




Ελληνική Κρίση Χρέους


Κοινωνικά Θέματα - Issues



[Στη δεξιά στήλη στο cluster με τίτλο Labels μπορείτε να διαβάσετε ανά θεματική ενότητα το σύνολο των τοποθετήσεων, θέσεων και σχολίων της G700 από το 2007 μέχρι σήμερα.]

Τελειώνοντας δεν θα ήθελα να προσθέσω κάτι ακόμη... οι νέοι αυτοί τα έγραψαν όλα, απλά εμείς οι  άλλοι (εννοώ την προηγούμενη γενιά την λεγόμενη του "Πολυτεχνείου) δεν τους διαβάσαμε, αυτοί τα είπαν και τα έγραψαν, αλλά η κοινωνία μας τσίμπησε στα προεκλογικά παραμύθια του ΠΑΣΟΚ και των επόμενων μνημονιακών κυβερνήσεων που ακολούθησαν.
Σε όποιον θα έλεγε κάποιος, πριν δέκα και βάλε χρόνια, ότι σήμερα θα συγκυβερνά η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και με δεκανίκι τους ΔΗΜΑΡαντους του Κουνέλη θα  τον έπαιρναν τουλάχιστον για τρελό.

Ελπίζω αυτοί οι νέοι να έχουν αυτή την σπίθα της ελπίδας μέσα τους και να αγωνίζονται για αυτά που τότε "έταξαν να φυλάττουν" γιατί αυτές οι Θερμοπύλες μπορεί να έπαισαν για μια ακόμη φορά αλλά μετά από 2500 χρόνια όλοι μας αναφερόμαστε σε αυτούς.
Οι εφιάλτες, οι Δημάρατοι και κάθε είδους πηλιογούσηδες εθνοπροδότες θα παραμένουν στην λήθη και στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας.

Νάσος

ΥΣ: Κάποιοι του κατέταξαν στο ΠΑΣΟΚ (για αυτό σιωπούν) και ότι σήμερα πολλοί από αυτούς είναι βολεμένοι ή μεταπίδησαν στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εμείς παραβλέπουμε τα όποια σχόλια αυτά, τα παραβλέπουμε  και παραμένουμε στις παραπάνω θέσεις μας, γιατί αυτοί οι νέοι κάποτε προείδαν αυτά που σήμερα περνάμε.

Σχετικό: Κατώτατοι μισθοί 3 ταχυτήτων στην ΕΕ. Από 132 έως 1.801 ευρώ 

Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κατώτατος μεικτός μισθός στη Λετονία διαμορφώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε 132 ευρώ, τότε θα πρέπει να θεωρούμε τα 586 ευρώ της Ελλάδας ως "βασιλική" αμοιβή;
Σύμφωνα με τα στοιχείατης Eurostat για τους κατώτατους μηνιαίους μισθούς, προκύπτει ότι μιλάμε για μια Ευρώπη τριών ταχυτήτων η οποία, δεν φαίνεται ότι μπορεί να συνεχίσει έτσι, μετά μάλιστα και τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο.
Στο Λουξεμβούργο είναι στα 1.801 ευρώ, στη Λετονία 132 ευρώ. Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση του πίνακα.
Ιδού ο πίνακας (οι μισθοί είναι μεικτοί και καταγράφηκαν το α' εξάμηνο 2012):
Λετονία 132
Βουλγαρία 138
Ρουμανία 162
Λιθουανία 286
Εσθονία 290
Ουγγαρία 296
Τσεχία 310
Σλοβακία 327
Πολωνία 336
Πορτογαλία 556
Ελλάδα 586
Μάλτα 680
Ισπανία 748
Φινλανδία 763
Βρετανία 1.202
Γαλλία 1.398
Βέλγιο 1.444
Ολλανδία 1.447
Ιρλανδία 1.462
Λουξεμβούργο 1.801

Δείτε και τις διαφορές με το 2011
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.