Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

'Ψευδαισθήσεις' - Richard Bach - Στέλιος Ράμφος: "Το μυστικό του Ιησού"


Μετά τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινγκστον, ο Richard Bach έγραψε τις 'ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΤΣ'. 
Αλληγορικό, όπως ο Γλάρος Ιωνά­θαν, έγινε κι αυτό ένα διαχρονικό best seller που αγαπήθηκε. 
___
"Ποτέ δεν συμβαίνει να έχεις μια επιθυμία χωρίς να έχεις συγχρόνως και τη δύναμη για την πραγματοποίησή της.   Χρειάζεται όμως να εργαστείς γι΄αυτό."
Χριστος γη
  "Φαντάσου να ερχόταν κάποιος που να μπορούσε να διδάξει πώς λειτουργεί ο κόσμος στον οποίο ζω και πώς μπορώ να ελέγξω τη λειτουργία του."
«...Φαντάσου να συναντούσα έναν άνθρωπο με υπερεξελιγμένο πνεύμα, να ερχόταν σήμερα στη Γη ένας Βούδας ή ένας Χριστός, που θα είχε τη δύναμη να ξεπεράσει τις ψευδαισθήσεις αυτού του κόσμου επειδή θα ήξερε την πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από αυτές. Τι θα έλεγε και πώς θα ήταν;»

[ ΣΣ: Δείτε παρακάτω ένα σχετικό video με την Βίκυ Φλέσσα φιλοξένησε στα Άκρα τον φιλόσοφο Στέλιο Ράμφο που σχολίασε και συζήτησε για το βιβλίο του «Το μυστικό του Ιησού», τα Θεοφάνεια του 2007.]:


«Φαντάσου να τον συναντούσα προσωπικά, να είχε κι αυτός ένα μικρό αεροπλάνο & να προσγειωνόμαστε στο ίδιο λιβάδι. Τι θα έλεγε και πως θα ήταν;»
«Ζήσε έτσι, ώστε ποτέ να μην ντραπείς, αν οτιδήποτε κάνεις ή πεις, δημοσιευτεί σε όλον τον κόσμο…..»
02ερωτευμενοι2
"….Κάθε πρόσωπο, κάθε γεγονός της ζωής βρίσκεται στο δρόμο σου, γιατί το έβαλες εσύ. Το τι θα αποφασίσεις να κάνεις με αυτά είναι δικό σου ζήτημα…."
03πεταλουδα1
"….Εκείνο που η κάμπια θεωρεί το Τέλος του Κόσμου, ο Δημιουργός το ονομάζει πεταλούδα….."
04ΦΥΣΑΛΙΔΑ ΑΓΓΕΛΟΣ

"….Βαθιά μέσα στον καθένα μας βρίσκεται η δύναμη που συναινεί στην υγεία ή την αρρώστια, τον πλούτο ή τη φτώχεια, τη λευτεριά ή τη σκλαβιά. Εμείς οι ίδιοι τα κυβερνάμε όλα αυτά & κανείς άλλος….."
05δωρο

"….Δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην έχει να σου προσφέρει ένα δώρο…."
"…Αναζητάς τα προβλήματα γιατί έχεις ανάγκη τα δώρα τους…"
06χαρα6

"….Αφού θέλετε τόσο πολύ την ελευθερία και τη χαρά, δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι βρίσκεται μέσα σας και πουθενά αλλού……"
T255088000-200
  'Ψευδαισθήσεις.  Οι Περιπέτειες Ενός Διστακτικού Μεσσία',  Richard Bach
Αντικλείδι , http://antikleidi.com
Συναφές: 

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.