Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Shortαρουμε στον DAX!


Γράφει ο Δευκαλίων

Βρέθηκαν και άλλοι που πιστεύουν τα ίδια με εμάς. Σήμερα ένας άνθρωπος που εκτιμούμε, ο καθηγητής κ. Βαρουφάκης, μίλησε για το οικονομικό μέλλον της Γερμανίας και είπε περίπου τα ίδια με τον χθεσινό Δευκαλίωνα. Ότι στην εξέλιξη και κορύφωση αυτής της οικονομικής κρίσης η Γερμανία θα καταστραφεί οικονομικά.
Δύσκολο να  πιστέψει κανείς ότι αυτός ο οικονομικός γίγαντας θα χρεοκοπήσει και θα καταρρεύσει. Άλλα έτσι θα γίνει, γιατί το λένε οι αριθμοί και τα πραγματικά δεδομένα!
Η στήλη δεν θα επαναλάβει δημοσιονομικά στοιχεία. Θα επαναλάβει απλά την περιγραφή της εξέλιξης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Είτε το θέλουν είτε ΟΧΙ οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ. η ευρωπαϊκή οικονομία θα μπει σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση.
Γιατί θα συμβεί αυτό;
Γιατί πάρα πολύ απλά η ακραία λιτότητα έχει χτυπήσει δραματικά την καταναλωτική δύναμη των Ευρωπαίων καταναλωτών. Εύλογα θα μειωθεί η λιανική κατανάλωση, συνεπώς θα μειωθεί και η βιομηχανική παραγωγή.
Που θα μειωθεί η βιομηχανική παραγωγή;
Κυρίως στην Ε.Ε., αφού στις ΗΠΑ και την Κίνα οι εσωτερικές αγορές αλλά και οι εξαγωγές προστατεύονται από την ισοτιμία του τοπικού εθνικού νομίσματος.
Εάν τώρα σ’ αυτές τις πολύ λογικές προβλέψεις προσθέσουμε και το πολεμικό σενάριο μείζονος κλίμακας στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου και την συνεπακόλουθη πρόσκαιρη αύξηση της τιμής του πετρελαίου μαζί με πιθανή εκλογική αποτυχία της φραόυ Merkel, τότε καταλήγουμε στο σενάριο της Νέμεσις και της Θείας Δίκης!
Θα γίνουν έτσι τα πράγματα; Ο καιρός θα δείξει…
Όλα όμως στην πολιτική και στην οικονομία βασίζονται στην ορθή πρόβλεψη. Ποια είναι λοιπόν τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας; Το πλέον επίκαιρο. Επισκέφθηκε ο Πρόεδρος Obama το Ισραήλ και αμέσως τα βρήκαν Ισραήλ και Τουρκία. Θετική στάση των ΗΠΑ για τις Τούρκικες αξιώσεις επί της Κυπριακής ΑΟΖ την οποία μέχρι τώρα υποτίθεται ότι...
περιφρουρούσε το Ισραήλ.
Συμπέρασμα; Οι ΗΠΑ χαϊδεύουν την Τουρκία και τον ισλαμιστή Erdogan που μέχρι εχθές δεν ήθελαν ούτε να μυρίσουν. Γιατί άραγε συμβαίνει κάτι τέτοιο τώρα; Για κοιτάξτε τα σύνορα του Ιράν. Για συνυπολογίστε και το μέγεθος και την ισχύ του Τουρκικού στρατού και βγάλτε συμπέρασμα μόνοι σας.
Όπως είπαμε στην οικονομία και στην πολιτική όλα βασίζονται και όλα παίζονται από την ορθή πρόβλεψη. Εμείς από τα δεδομένα που έχουμε βλέπουμε πολεμικό σενάριο με υποκίνηση τις ΗΠΑ. Συνομωσιολόγοι πιθανόν, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε από αυτήν την πρόβλεψη να κερδοσκοπήσουμε εις βάρος των Γερμανών και της φράου Merkel.
Τι κανουμε λοιπόν;
Επειδή δεν έχουμε πολλά χρήματα για να αγοράσουμε Γερμανικά CDS ώστε να ποντάρουμε σε Γερμανική χρεοκοπία, θα ποντάρουμε τα λίγα χρήματα που έχουμε σε πτώση του DAX!
Δηλαδή, shortαρουμε στον DAX!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.