Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ισπανία: Διαδηλώσεις για την κατάργηση της μοναρχίας

Χιλιάδες ισπανοί βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης, ζητώντας την κατάργηση της μοναρχίας και την επαναφορά της χώρας σε δημοκρατικό πολίτευμα.

Η Κυριακή ήταν η επέτειος από τις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης στην χώρα, με την τότε κυβέρνηση να ανατρέπεται από στρατιωτικό πραξικόπημα, ενώ στην συνέχεια ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος και ακολούθησαν τέσσερις δεκαετίες δικτατορικού καθεστώτος υπό την ηγεσία του Στρατηγού Φράνκο.

Ο Βασιλιάς Χουάν Κάρλος ανέλαβε επικεφαλής της χώρας το 1975 μετά τον θάνατο του Στρατηγού Φράνκο και θεωρείται ο άνθρωπος που οδήγησε την χώρα προς το πολίτευμα της συνταγματικής δημοκρατίας.

Η βασιλική οικογένεια έχει δεχθεί έντονη κριτική τον τελευταίο καιρό μετά από μια σειρά σκανδάλων, μεταξύ των οποίων ήταν ένα ταξίδι του 75χρονου βασιλιά πέρυσι για κυνήγι ελεφάντων και μια έρευνα για διαφθορά στην οποία εμπλέκεται η κόρη του Πριγκίπισσα Χριστίνα. (VOA)

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.