Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Δείτε ποιο αφεντικό πολυεθνικής δεν θεωρεί το νερό ανθρώπινο δικαίωμα

Το 1974 ο Χένρυ Κίσινγκερ έλεγε πως αν ελέγχεις το πετρέλαιο ελέγχεις τα έθνη, αν όμως ελέγχεις το φαγητό ελέγχεις τους ανθρώπους. Αν σε αυτό το τελευταίο προσθέσουμε και το νερό, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί γιγαντώνονται και πλουτίζουν οι μεγάλες εταιρίες εμφιαλωμένου νερού

Κάποτε στη Βολιβία η ιδιωτική εταιρία ύδρευσης χρέωνε We Feed the World», πως το νερό δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και πως αυτή η ιδέα προέρχεται από εξτρεμιστικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Σημειώνεται πως όλως…μη τυχαίως η Nestle είναι ο μεγαλύτερος εμφιαλωτής νερού παγκοσμίως.
ακόμα και το νερό. Φαίνεται πως από την ίδια απάνθρωπη φιλοσοφία διακατέχεται κι ο πρόεδρος της Nestle, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «

Ο Πίτερ Μπράμπεκ, θολωμένος από τις ιδεοληψίες που γεννά η αλαζονεία, ισχυρίστηκε επίσης πως η φύση δεν είναι καλή, τονίζοντας πως είναι μεγάλο επίτευγμα για τον άνθρωπο το ότι μπορεί να αντισταθεί στην κυριαρχία της. Από τα πυρά του προέδρου της Nestle, ο οποίος υπογράμμισε πως όλοι πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και σκληρότερα, δε γλίτωσε ούτε η βιολογική γεωργία αφού υποστήριξε πως τα γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα είναι καλύτερα.

Δείτε εδώ μέρος της συνέντευξης Μπράμπεκ:



Σχετικό: Το εμπόριο του νερού: Πως η Nestle κερδοσκοπεί σε βάρος των φτωχών


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.