Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Βασίλειος Καπερνάρος: "Αυτοί που σήμερα κάνουν ότι δεν γνωρίζουν, έλεγαν αυτά..." [Έτσι δεν είναι κύριε "Απολύτως - απολύτως"; - Η εικόνα αψευδής μάρτυρας και το παρακάτω βίντεο τα λέει όλα!!!]


"...Επίσης, οι φράουλες στην Ηλεία, ο «κόκκινος χρυσός» της Μανωλάδας και της Βάρδας, κρύβει ανθρώπους πρωτοπόρους και αναπτύχθηκε εκτατικά. Υπήρξαν ειδικές καλλιεργητικές πρακτικές, αλλά οργανώθηκαν συλλογικά και οι παραγωγοί. Επενδύθηκαν μεν χρήματα, αλλά οργανώθηκαν και οι παραγωγοί σε ομάδα...."! 
 
[Δείτε ολόκληρη την ομιλία: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ,

31 Μαρτίου 2011
>> Το βίντεο της ομιλίας.
>> Φωτογραφικό υλικό]

 Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ή GAP παρουσίαζε σαν επιτυχημένο παράδειγμα αγροτικής επιχειρηματικότητας τα κολαστήρια της Μανωλάδας...
Και ο δρόμος του ρατσισμού και των κρετίνων της Χρυσής Αυγής στρώθηκε κατ'αρχήν από το Πανελλήνιο (Εθνικό) Σοσιαλιστικό Κίνημα:

Από την ανοχή και το θαυμασμό του τότε πρωθυπουργού προς την

υγιή...επιχειρηματικότητα των φραουλοπαραγωγών της ρεδας μέχρι τα στρατόπεδα του Χρυσοχοϊδη και τις οροθετικές του Λοβέρδου. Σε απόλυτη ταύτιση με τα μότο "ανακατάληψη των πόλεων" από την ακροδεξιότερη κάθε εποχής ΝΟΥ - ΔΟΥ του Αντώνη Σαμαρά, του Νίκου Δένδια, του Βορίδη και του Γεωργιάδη

ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΛΑΟΣ , Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ .Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΞΕΝΙΤΕΜΟ.

Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΠΟΛΕΜΩΝ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΛΑΘΡΑΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ.

Το παρακάτω ντοκ
ιμαντέρ πραγματεύεται τη σύγχρονη μετανάστευση μέσα από ένα οδοιπορικό στους εργασιακούς χώρους όπου απασχολούνται οι αλλοδαποί εργάτες, συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Ο μετανάστης σε αυτή την ταινία τεκμηρίωσης αντιμετωπίζεται όχι μόνο ως «προϊόν» μιας μετακίνησης ανάγκης αλλά κυρίως ως το «αντικείμενο» μιας σκληρής εκμετάλλευσης της εργατικής του δύναμης. ...

Οι μετανάστες χρησιμοποιούνται ως αναλώσιμοι προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το κέρδος, καθώς βρίσκονται γύρω μας ουσιαστικά «αόρατοι», χωρίς να τους έχουν παραχωρηθεί έστω και τα στοιχειώδη εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Παράλληλα σκιαγραφείται η αγωνία τους για ένα καλύτερο μέλλον, οι δυσκολίες διαβίωσης, ενσωμάτωσης αλλά και ο διογκούμενος ρατσισμός που υφίστανται.
Μέσα σε αυτό το δυσοίωνο τοπίο, αναδύεται η αλληλεγγύη, η οργή και ο αγώνας ώστε να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους: τόσο ως απόκληροι «ξένοι», όσο και ως οι πλέον βάρβαρα εκμεταλλευόμενοι εργαζόμενοι.
 
μοντάζ greki
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.