Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Οι φαρισαίοι-υποκριτές αποχαιρέτισαν τον ευεργέτη τους Νίκο Παππά


της Μαρίας Σεφέρου

 Ώστε λοιπόν, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας αποχαιρέτισε χθες η Ελλάδα! Αυτός ήταν ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς, ο οποίος κηδεύτηκε με τιμές Υπουργού.

Εκπρόσωποι της πολιτειακής, της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας ήταν εκεί για να αποδώσουν φόρο τιμής στον κυβερνήτη του αντιτορπιλικού "ΒΕΛΟΣ" που το Μάιο του 1973, σε συνεννόηση με τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του πλοίου αποφάσισε να αποχωρήσει από άσκηση του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, και μ' αυτό τον τρόπο να εκδηλωθεί το κίνημα του Ναυτικού κατά της Χούντας.

Κάποιος είπε ότι ο Νίκος Παππάς απετέλεσε και θ' αποτελέσει φάρο για τις νέες γενιές και για την πατρίδα μας. Βλέπετε, στην αναβροχιά, καλό και το χαλάζι... Πού να βρει κανείς αληθινούς  πνευματικούς φάρους στη στείρα εποχή μας...

Τι λέτε βρε πατριώτες; Είχαμε έναν τόσο σημαντικό άνδρα ανάμεσά μας - από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας - τον οποίο η σάπια ηγεσία της χώρας, στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας, αγνόησε, γράφοντας τις παραινέσεις του στα παλιά της τα παπούτσια, ενώ ο ίδιος ομολογούσε πως ήταν φωνή βοώντος εν τη ερήμω; Τώρα που πέθανε και είναι ακίνδυνος για δαύτους θυμήθηκαν να τον υμνήσουν; Πρόκειται ή δεν πρόκειται για την απόλυτη υποκρισία;

Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα αναρτήσει τρεις επιστολές του Νίκου Παππά.  Θα παραθέσω εδώ χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

**«Κύριος παράγοντας στην επικίνδυνη αυτή φάση του ελληνισμού είναι και η διαχείριση της ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα.»

**«Η ασυλία και η ατιμωρησία των ηγητόρων που έπραξαν ιδιοτελώς, η διατήρηση προνομίων, απολαβών και προκλητικών περιουσιών εξοργίζουν τους πολίτες που βλέπουν τις δικές τους να εξαϋλώνονται...»

**«Πάρτε σκληρά μέτρα και για εσάς. Εφαρμόστε άμεσα τη δυνατότητα που σας δίνει το Σύνταγμα ώστε η επόμενη Βουλή να έχει 200 μόνο Βουλευτές. Μειώστε τις υπουργικές και βουλευτικές αποζημιώσεις σας στον μέσο όρο μισθοδοσίας του Δημοσίου. Καταργείστε τις βουλευτικές συντάξεις και θεωρείστε τον βουλευτικό χρόνο αντίστοιχο του επαγγέλματος ενός εκάστου Βουλευτή με τις ανάλογες κρατήσεις για την επαγγελματική και μόνο σύνταξή του.»

**«Τιμωρήστε επιτέλους τους ανάμεσά σας ευρισκόμενους ιδιοτελείς εκμεταλλευτές του δημόσιου χρήματος.»

**«Συνεχίζετε να απολαμβάνετε την προσωπική σας πολυτέλεια και να αναζητείτε την ικανοποίηση της πολιτικής σας ματαιοδοξίας την ώρα που πολίτες των οποίων εσείς θέλετε να ηγηθείτε αναζητούν πολύτιμα φάρμακα για να διατηρηθούν στη ζωή.»

**«Η ταπεινή μου φωνή αποδείχθηκε και αυτή, όπως και άλλων, "… βοώντος εν τη ερήμω".»

Άκουσε κανείς από σας να γίνεται σάλος στα ΜΜΕ για τις υποδείξεις του Ναύαρχου Νίκου Παππά; Είδατε κανένα υπουργό ή βουλευτή να κάνει δηλώσεις προβληματιζόμενος σοβαρά πάνω στα λόγια του; Μπάαα! Τίποτε απ' όλα αυτά. Στα αζήτητα "μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας"... Όταν έκλεισε όμως τα μάτια του και ήταν ακίνδυνος για δαύτους, όλοι οι υποκριτές έσπευσαν να τον τιμήσουν! Αυτό δεν γίνεται πάντα;

Διαβάστε το βιογραφικό του στο defencepoint.gr. Όσο για την πολυετή προεδρία του εκλιπόντος στον αμαρτωλό "Ελληνικό Νηογνώμονα", τσιμουδιά. Γιατί άραγε; Ψάξτε το μόνοι σας...

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.