Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τι γράφει ο Παπαχρήστος για την συμπλοκή Σαμαρά-Στουρνάρα!


Είδηση-βόμβα!

Οι Τροικανοί απαίτησαν να γίνει κούρεμα στις ελληνικές τράπεζες και γι΄αυτό βγήκε στα κάγκελα ο Σαμαράς. 
 Είχε προηγηθεί έντονος διάλογος του Σαμαρά με τον Στουρνάρα ο οποίος εμφανίζονταν έτοιμος να ενδώσει στις απαιτήσεις της Τρόικας.
 Σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παπαχρήστου στα ΝΕΑ οι φωνές του Σαμαρά ακούστηκαν στους διαδρόμους του υπ. Οικονομικών.
Το περιστατικό συνέβη, όταν ο πρόεδρος Αντώνης επισκέφθηκε τον υπουργό Οικονομικών στο γραφείο του για τις τελευταίες συζητήσεις προ της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Ο Στουρνάρας τον ενημέρωσε καταλεπτώς για τις απαιτήσεις των δανειστών αναφορικά με το ενιαίο τέλος ακινήτων, τις απολύσεις στο Δημόσιο κ.λπ., σε συνδυασμό με την υστέρηση στα έσοδα και τη διευρυνόμενη τρύπα στα δημοσιονομικά.

- Μας προειδοποίησαν ότι θα πρέπει να πάρουμε πρόσθετα μέτρα, όπως έχουμε δεσμευθεί, ανέφερε στον πρόεδρο Αντώνη.

- Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε άλλα μέτρα! Δεν γίνεται να πάρουμε άλλα μέτρα. Τι θέλουν επιτέλους; Να μας τελειώσουν; Αν είναι να πάρουμε άλλα μέτρα, καλύτερα να τους δώσουμε τα κλειδιά να τα παραδώσουν στον Τσίπρα και να τελειώνουμε. Ελεος!
Μου διηγήθηκαν ότι οι φωνές του ακούγονταν μέχρι έξω στους διαδρόμους του 6ου ορόφου του γραφείου του υπουργού Οικονομικών, όπου κλητήρες, ιδιαιτέρες και άνδρες της ασφάλειας των δύο ανδρών περίμεναν νυσταγμένοι πότε θα τελειώσει η συνεργασία τους να πάνε κι αυτοί στα σπίτια τους. Μου ανέφεραν επίσης ότι τα όσα προανέφερα διανθίζονταν με «καντήλια» διαφόρων μεγεθών και αποχρώσεων, τα οποία προφανώς δεν πρόκειται να περιγράψω εδώ. ...
Ο Σαμαράς αισθάνεται αδειασμένος από την Τρόικα γιατί ενώ τους έχει κάνει όλα τα χατίρια εκείνοι γίνονται ακόμη πιο απαιτητικοί!.. (kourdistoportocali)

 Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό:
Δεν επιθυμώ να αμφισβητήσω τη μαχητικότητα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα απέναντι στην απαιτητική και συνάμα τόσο απειλητική τρόικα, η οποία μου θυμίζει τον αχόρταγο Γαργαντούα. Ο άνθρωπος τα έχει δει όλα συνομιλώντας μαζί τους - και εκείνοι επίσης. Μέχρι και την τρύπα από τη σφαίρα στο τζάμι του γραφείου του τους έχει δείξει. Και είναι θέαμα σοκαριστικό, πρέπει να ομολογήσω - όταν τη δεις πρώτη φορά...
Ως εκ τούτου, δεν αμφισβητώ τη δραματική προειδοποίηση που απηύθυνε εσχάτως στην τρόικα, ότι αν θέλουν και άλλα μέτρα να τους δώσει τα κλειδιά να τα παραδώσουν στον Τσίπρα (σύμφωνα με τη χθεσινή αποκάλυψη του «Βήματος»).

Αμφισβητώ το... copyright της προειδοποίησης, όμως! Και το αμφισβητώ μετά λόγου γνώσεως. Μπορεί να είπε όσα είπε στους τροϊκανούς ο Στουρνάρας, αλλά όπως είμαι σε θέση να αποκαλύψω, αυτές περίπου τις φράσεις που εκείνος είπε στους συνομιλητές του, τις ανέφερε ο πρόεδρος Αντώνης στον ίδιο!

Το περιστατικό συνέβη προ δεκαημέρου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου αργά το βράδυ, όταν ο πρόεδρος Αντώνης επισκέφθηκε τον υπουργό Οικονομικών στο γραφείο του για τις τελευταίες συζητήσεις προ της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Ο Στουρνάρας τον ενημέρωσε καταλεπτώς για τις απαιτήσεις των δανειστών αναφορικά με το ενιαίο τέλος ακινήτων, τις απολύσεις στο Δημόσιο κ.λπ., σε συνδυασμό με την υστέρηση στα έσοδα και τη διευρυνόμενη τρύπα στα δημοσιονομικά.
- Μας προειδοποίησαν ότι θα πρέπει να πάρουμε πρόσθετα μέτρα, όπως έχουμε δεσμευθεί, ανέφερε στον πρόεδρο Αντώνη.
- Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε άλλα μέτρα! Δεν γίνεται να πάρουμε άλλα μέτρα. Τι θέλουν επιτέλους; Να μας τελειώσουν; Αν είναι να πάρουμε άλλα μέτρα, καλύτερα να τους δώσουμε τα κλειδιά να τα παραδώσουν στον Τσίπρα και να τελειώνουμε. Ελεος!

Μου διηγήθηκαν ότι οι φωνές του ακούγονταν μέχρι έξω στους διαδρόμους του 6ου ορόφου του γραφείου του υπουργού Οικονομικών, όπου κλητήρες, ιδιαιτέρες και άνδρες της ασφάλειας των δύο ανδρών περίμεναν νυσταγμένοι πότε θα τελειώσει η συνεργασία τους να πάνε κι αυτοί στα σπίτια τους. Μου ανέφεραν επίσης ότι τα όσα προανέφερα διανθίζονταν με «καντήλια» διαφόρων μεγεθών και αποχρώσεων, τα οποία προφανώς δεν πρόκειται να περιγράψω εδώ. Και μου τόνισαν ότι το πράγμα ηρέμησε κάπως όταν έφτασε μια σακούλα με κάτι σουβλάκια καλαμάκια και μερικές μπίρες.
Τώρα ξέρετε πώς ακριβώς προέκυψε ο «τσαμπουκάς» Στουρνάρα με τους τροϊκανούς...
Να περιοριστούν στο υπόμνημα
Ευκαιρίας δοθείσης, μια και αναφέρομαι σε τσαμπουκάδες γενικώς, να επισημάνω ότι όσοι οραματίζονται κάτι ανάλογο για τη βίαιη προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, καλό είναι να αλλάξουν ρότα διότι, πλην των άλλων, όπως μου εξηγούσε χθες έγκριτος νομικός, ο Γιώργος είναι βουλευτής και καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιοριστούν στο υπόμνημα που θα έχει την καλοσύνη (την καλοσύνη επισημαίνω...) να τους αποστείλει και μέχρι εκεί. Για να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του, μου ανέφερε ο νομικός, θα πρέπει να του απαγγελθεί κατηγορία. Αλλά για ποιο αδίκημα; Και για ποιον ακριβώς λόγο;
«Ολοκληρώθηκε η εξέταση»
Ευρισκόμενος στο ίδιο... γήπεδο, είπα χθες Κυριακή απόγευμα να τηλεφωνήσω στον πρόεδρο της Προανακριτικής Χρήστο (ήρωα...) Μαρκογιαννάκη, ο οποίος με ενημέρωσε ότι η εξέταση του προέδρου Βαγγέλη «έχει ολοκληρωθεί και δεν συντρέχει λόγος να κλητευθεί εκ νέου».
- Μα πώς, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα συνέχισης της εξέτασης, ρώτησα.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέτασε τον κ. Βενιζέλο την Πέμπτη. Το πρωί, επί πεντάωρο διά της κυρίας Κωνσταντοπούλου, και το απόγευμα διά των βουλευτών του κ.κ. Δρίτσα και Κοντονή. Περατώθηκε η εξέταση.

Αυτά μου είπε, αυτά μεταφέρω, αν και κάτι μου λέει ότι αύριο θα τεθεί το θέμα της επανακλήτευσης του κ. Βενιζέλου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποια θα είναι η συνέχεια;
Και αυτό το θέμα θα επιλυθεί διά ψηφοφορίας...
Συνομίλησα επίσης με τον Γιώργο, Παπακ. για τους φίλους, Παπακωνσταντίνου.
- Ωραία περνάτε στις Μαλδίβες; τον ρώτησα.
- Ποιες Μαλδίβες;
- Μα κάπου διάβασα ή άκουσα, δεν θυμάμαι ακριβώς, ότι φύγατε, διαφύγατε για την ακρίβεια, για Μαλδίβες μαζί με τον κ. Γερουλάνο.
Γέλασε πλατιά.
- Θα σε απογοητεύσω, αλλά παραμένω στην Αθήνα. Ούτε έφυγα ούτε διέφυγα...
Εμένα να απογοητεύσει; Εκείνους που τα λένε και τα γράφουν...
«Δράκοι» και αλήθειες
Ημέρα τηλεφωνημάτων ήταν η χθεσινή, αλλά τι να κάνω, ας όψονται οι αποκαλύψεις και οι «αποκαλύψεις» των κυριακάτικων φύλλων - ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση καταλαμβάνει ασφαλώς το... ματαιωθέν σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή (και άλλοι τέτοιοι δράκοι).

Τηλεφώνησα στον Προκόπη, Πάκη για τους φίλους, Παυλόπουλο (μικρή φωτογραφία), καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό εκείνη την περίοδο, υπουργό πλην των άλλων και Δημόσιας Τάξης. Τον ρώτησα ευθέως για όλο αυτό το πράγμα που διακινείται. Μου ανέφερε επί λέξει:
 - Τον Φεβρουάριο του 2009 έφθασε στο γραφείο μου μια αναφορά που περιέγραφε ότι ξένη πηγή (σ.σ.: ρωσική, διευκρινίζω εγώ) αποκάλυψε στους δικούς μας τα σχετικά με το ματαιωθέν σχέδιο δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού. Ως όφειλα και για ευνόητους λόγους, διέταξα τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας. Αυτό, τίποτε άλλο.
 - Υπάρχουν τόσα ερωτηματικά που γεννώνται γι' αυτή την υπόθεση. Οπως, για παράδειγμα, αν ρώσοι πράκτορες ματαίωσαν την απόπειρα, γιατί πήραν στη Μόσχα το βανάκι με τα όπλα και τον εξοπλισμό των υποψήφιων δολοφόνων που υποτίθεται ότι βρήκαν και δεν κάλεσαν τις ελληνικές Αρχές να τους το παραδώσουν; τον ρώτησα.
 - Αντιλαμβάνομαι τι λέτε, έχω και εγώ ερωτηματικά πολλά. Αλλά, από την άλλη, την έκθεση είχε συντάξει μια εξαιρετική υπάλληλος της ΕΥΠ επί τη βάσει πληροφοριών που της παρέδωσε μια καθ' όλα αξιόπιστη πηγή. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω;
- Επιβεβαιώσατε με κάποιον τρόπο τις πληροφορίες;
- Οχι, από πουθενά...
Κατάλαβα...
Ο Μαδούρο και η κατάρα
Στο μεταξύ, χάρηκα ιδιαιτέρως διότι το κίνημα «μας ψεκάζουν», «μας έχουν κάνει μάγια» κ.λπ. λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις. Οπως μας ενημέρωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία τα οποία παρακολουθούν την προεκλογική εκστρατεία στη Βενεζουέλα, ο καινούργιος φίλος του αριστερού αγοριού Αλέξη στη χώρα, ο Νικολάς Μαδούρο (κληρονόμος του Τσάβες, μεγάλη φωτογραφία) χρησιμοποιεί πλέον τα μεγάλα όπλα αυτή την τελευταία προεκλογική εβδομάδα.

Για παράδειγμα, χθες απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους είπε: «Αν κάποιος από τους πολίτες ψηφίσει εναντίον μου, θα ψηφίζει εναντίον του εαυτού του και η κατάρα της Μακαραπάνα θα πέσει επάνω του»!
Εντρυφώντας στα ιστορικά γεγονότα της περιοχής διαπίστωσα ότι σε αυτή τη Μακαραπάνα τον 16ο αιώνα έγινε μια μάχη, κατά την οποία ισπανοί στρατιώτες σφαγίασαν τους ιθαγενείς.
Θεός!..
========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.