Κυριακή 28 Απριλίου 2013

H γιαγιά του αυτοκτόνησε* επειδή οι γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα... Τώρα ο δωσίλογος εγγονός της παρέδωσε την Ελλάδα στους γερμανούς!

Σχετικό: Οι Δωσίλογοι πρωθυπουργοί της κατοχής VIDEO και οι Δωσίλογοι της κατοχής, δίκες παρωδία (ντοκουμέντα, αποκαλύψεις, μαρτυρίες - scribd)


Ενδιαφέροντα σχετικά από τις

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Στις 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ του 1944 στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Αθήνα "σκάει" μια είδηση σαν "βόμβα" ...


Στον Μελιγαλά ο ΕΛΑΣ νίκησε τους Ταγματασφαλίτες της Πελοποννήσου και οι Πελοποννήσιοι έδωσαν μια πρώτη "προκαταβολή" στους δωσίλογους της περιοχής τους. Οι φήμες, οι οποίες έφταναν στην Αθήνα, ήταν τουλάχιστον ανατριχιαστικές. Οι πολίτες της Πελοποννήσου με τσεκούρια, κόσες και δικράνια ξεπάστρεψαν πολλούς από εκείνους, οι οποίοι λίγες ημέρες πριν —ως συνεργάτες των Ναζί— σκότωναν και ρήμαζαν στη Λακωνία και τη Μεσσηνία ...

Ούτε καν με σφαίρες και μαχαίρια ...Με τσεκούρια και δικράνια, για να υποφέρουν, όπως στις ταινίες τρόμου. Μόνον που ο τρόμος εκείνος ήταν πραγματικός και δεν περιοριζόταν στο πανί της κινηματογραφικής αίθουσας ...
Ένας τρόμος, ο οποίος πλησίαζε από την Πελοπόννησο σαν "βιαστικό" και απειλητικό "σύννεφο", έτοιμο να "ξεσπάσει" την οργή του πάνω στους λόφους της Πρωτεύουσας.


 * Υπάρχει και μία άλλη άποψη από "Η εξομολόγηση του δισέγγονου της Πηνελόπης Δέλτα"
που λέει ότι: «Από έρωτα αυτοκτόνησε η Πηνελόπη Σ. Δέλτα»
Ηταν «κολλημένη» με τον Ι. Δραγούμη λέει στο TheTOC ο δισέγγονός της, Α. Ζάννας, με αφορμή την έκδοση του έργου της «Ρωμιοπούλες». Ο τάφος της βρίσκεται σε ιδιοκτησία της οικογένειας Σαμαρά. (της Κατερίνας Λυμπεροπούλου)
«Που αυτοκτόνησε η Πηνελόπη Δέλτα και που βρίσκεται ο τάφος της;» Αυτές είναι οι δυο συχνότερες ερωτήσεις που δέχονται οι υπεύθυνοι των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη που στεγάζονται στην κατοικία Π. Σ. Δέλτα στην Κηφισιά. Οι απαντήσεις δόθηκαν, μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα στους χώρους της Κηφισιώτικης κατοικίας, στην παρουσίαση του τρίτομου έργου της θρυλικής συγγραφέως, «Ρωμιοπούλες», του μοναδικού βιβλίου της για ενήλικες που μέχρι σήμερα ήταν ανέκδοτο: η Πηνελόπη Δέλτα αυτοκτόνησε ή στο γραφείο ή στο μπάνιο του σπιτιού και πέθανε πέντε μέρες αργότερα. ΄Οσο για τον τάφο της, είναι μη επισκέψιμος, βρίσκεται σε παρεκκλήσι στην Κηφισιά ιδιωτικής έκτασης και συγκεκριμένα της οικογένειας του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
 Η Πηνελόπη Δέλτα αυτοκτόνησε ή στο γραφείο ή στο μπάνιο του σπιτιού της. ΄Οσο για τον τάφο της, είναι μη επισκέψιμος, βρίσκεται σε παρεκκλήσι στην Κηφισιά ιδιωτικής έκτασης και συγκεκριμένα της οικογένειας του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Το έργο «Ρωμιοπούλες» κατά ένα μεγάλο μέρος αποτελεί αυτοβιογραφία της Δέλτα με την μυθιστορηματική ζωή και το τραγικό τέλος. Μεταξύ άλλων ρίχνει φως και στα αίτια του θανάτου της. Η Π. Σ. Δέλτα, ήπιε δηλητήριο στις 27 Απριλίου του 1941, ημέρα της εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα. Ο λόγος, όμως, δεν ήταν μόνο αυτός όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα...
Η συνέντευξη τύπου στους κήπους της οικίας Δέλτα
  Η ζέστη του μεσημεριού ήταν αφόρητη αλλά την «έπνιγε» ο ίσκιος των πλατάνων που δέσποζαν σ' αυτή την έκταση των 37 στρεμμάτων η οποία περιβάλλει την οικία Δέλτα. Εκεί, στους κήπους του νεοκλασσικού αρχοντικού, χώρος που η κόρη του Εμμανουήλ Μπενάκη και γυναίκα του Στέφανου Δέλτα έζησε 25 χρόνια της ζωής της - ένα σπίτι, μάρτυρας της πολιτικής και πνευματικής ζωής του 20ου αιώνα - εκεί απ' όπου έφυγε ο Ελευθέριος Βενιζέλος τη νύχτα της 6ης Ιουνίου 1933 όταν έγινε η εναντίον του δολοφονική απόπειρα, παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα οι «Ρωμιοπούλες» (εκδόσεις Ερμής) σε επιμέλεια Αλέκου Π. Ζάννα.
Η εξομολόγηση του δισέγγονου της Πηνελόπης Δέλτα
    Και ήταν ο δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα που μίλησε στο TheTOC αμέσως μετά την παρουσίαση του έργου για την προγιαγιά του, κάνοντας τους συσχετισμούς μεταξύ της μυθιστορηματικής και της πραγματικής Πηνελόπης Δέλτα. «Η Πηνελόπη Δέλτα έγραφε μέχρι το τέλος της ζωής της για τον μεγάλο έρωτα της ζωής της που δεν παντρεύτηκε ποτέ, τον ΄Ιωνα Δραγούμη... ΄Ηταν “κολλημένη” με τον Δραγούμη», μας λέει. «Δεν έφυγε από τη ζωή μόνο από τη θλίψη της για την είσοδο των Γερμανών αλλά και για έναν έρωτα που δεν εκπληρώθηκε ποτέ». Ο κ. Ζάννας, ωστόσο, δεν παραλείπει να σταθεί στη μεγάλη επιρροή που είχε πάνω στην Πηνελόπη Δέλτα ο σύζυγός της, Στέφανος Δέλτα που τη διέπλασε ως συγγραφέα. «Χωρίς τον Στέφανο Δέλτα δεν θα είχαμε τη συγγραφέα Π.Σ. Δέλτα», μας λέει.
  Τα Ιστορικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη είναι σήμερα ένας χώρος επισκέψιμος για το κοινό όπως ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων ο υπεύθυνος των Αρχείων, Τάσος Σακελλαρόπουλος. Δείτε το βίντεο με τις συνεντεύξεις και τους χώρους της ιστορικής οικίας Δέλτα στην Κηφισιά.



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.