Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

"Κάλλιο αργά παρά ποτέ"... "Meglio tardi che nai" που λένε και οι φίλοι μας οι Ιταλοί: "Προφυλακιστέοι επιστάτες και παραγωγός για την ένοπλη επίθεση στη Νέα Μανολάδα!" (VIDEO) Ίδωμεν... στην συνέχεια η συνέπεια!

Σχετικό: Παρεμβάσεις από τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και την Ευρωπαία Επίτροπο για τη Μανολάδα!

18:15 Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Αμαλιάδος οι τρεις επιστάτες και ο παραγωγός φράουλας για την υπόθεση των πυροβολισμών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Συγκεκριμένα βαρύνονται με τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπων, απόπειρας ανθρωποκτονίας, ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησίας. Θα διανυκτερεύσουν και απόψε Δευτέρα στο κρατητήριο και την Τρίτη θα οδηγηθούν στη φυλακή.

15.50... Λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο της Αμαλιάδας προσήλθε για απολογία και ο 57χρονος κατηγορούμενος (φωτο) αφού κρίθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του επέτρεπε κάτι τέτοιο...


Απολογούνται αυτή την ώρα στον ανακριτή Αμαλιάδας οι τρεις συλληφθέντες, που κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον αλλοδαπών εργατών στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Η εισαγγελέας Αμαλιάδος έχει ασκήσει εναντίον των τριών συλληφθέντων ποινικές διώξεις, για εμπορία ανθρώπων κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Όσο αφορά την πλευρά των κατηγορουμένων, ο δικηγόρος του 39χρονου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο πελάτης του αρνείται την εμπλοκή του στο περιστατικό και πρόσθεσε ότι οι αλλοδαποί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν απειλητικά.

Ο δικηγόρος του 21χρονου και του 27χρονου, ανέφερε ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση, ούτε υπήρχε σκοπός να γίνει ζημιά. Ακόμη υποστήριξε ότι δεν ευθύνονται οι κατηγορούμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών. ...


Παράλληλα η πορεία της υγείας του 57χρονου παραγωγού που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Πύργου θα είναι αυτή που θα καθορίσει αν η απολογία του θα γίνει στο χώρο νοσηλείας του ή θα μεταφερθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας

Παρεμβάσεις από τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και την Ευρωπαία Επίτροπο για τη Μανολάδα!
Να τεθούν σε καθεστώς προστασίας τα 35 θύματα της Μανωλάδας Ηλείας, ζήτησε ο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ενώ παράλληλα με εγκύκλιό του έδωσε προς τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών οδηγίες, προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι προστασίας της εργασίας ημεδαπών και αλλοδαπών εργαζομένων, καθώς και της παραβίασης ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ακόμη, ο κ. Τέντες ζητεί από τους συναδέλφους του να ενημερώνουν ανά τρίμηνο την εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορικά με τις δικογραφίες που σχηματίζονται για μη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας Ηλείας, ζητά να εκδοθεί πράξη με την οποία να χαρακτηρίζονται οι 35 τραυματίες αλλοδαποί «θύματα εμπορίας ανθρώπων». Ο χαρακτηρισμός αυτός των 35 τους θέτει -σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία- σε καθεστώς προστασίας, ενώ παράλληλα απαγορεύεται η απέλασή τους.
Ακόμη, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προχώρησε και στην έκδοση εγκυκλίου η οποία απευθύνεται προς τους προϊστάμενους των Εισαγγελιών Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας. Με αυτή τους ζητεί να δραστηριοποιηθούν δυναμικά σε περιπτώσεις παραβίασης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων κακομεταχείρισης εργαζομένων Ελλήνων και αλλοδαπών, παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας, κ.ά.
Στην εγκύκλιό του ο κ. Τέντες επικαλείται την συνταγματική εκείνη διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας, αλλά και την συνταγματική υποχρέωση που έχουν όλα τα κρατικά όργανα για να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη άσκηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου. Οι συνταγματικές αυτές αρχές, επισημαίνει ο κ. Τέντες, απευθύνονται προεχόντως μάλιστα, στους εισαγγελικούς λειτουργούς, αποστολή των οποίων είναι και η προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του πολίτη.
Την πλήρη διερεύνηση των όσων συνέβησαν στη Μανολάδα ζήτησε με ανάρτησή της στο twitter η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τα θέματα Δικαιοσύνης, Σεσίλια Μάλμστρεμ, η οποία στην ίδια ανάρτηση έκανε λόγο για «σοκαριστικά νέα για τον πυροβολισμό μεταναστών στην Ελλάδα».
Όπως αναφέρεται στο δελτίο πληροφόρησης Agence Europe «η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε να λάβει άμεσα και υποδειγματικά μέτρα για την καταπολέμηση τέτοιων απάνθρωπων επιθέσεων. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας δήλωσε σχετικά ότι πλέον δεν θα γίνεται ανεκτή στην Ελλάδα, η οικονομική εκμετάλλευση εκατοντάδων ή χιλιάδων μεταναστών εργατών υπό απαράδεκτες συνθήκες».
Το δημοσίευμα καταλήγει με την επισήμανση ότι οι ξενοφοβικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί την τελευταία περίοδο στην Ελλάδα, όπως ανέφερε σε έκθεσή του την περασμένη εβδομάδα ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο Επίτροπος, λέει το δημοσίευμα, άσκησε κριτική για την ατμόσφαιρα μίσους που έχει καλλιεργηθεί από το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής και έκανε έκκληση στις ελληνικές αρχές να δράσουν εναντίον του φαινομένου.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.