Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Το "minority report" της Ιερισσού.

"Ουάσιγκτον , 2054. Η Διεύθυνση Πρόληψης Εγκλήματος βιώνει τις πιο αποτελεσματικές της μέρες χάρη στους τρεις Προγνώστες, ανθρώπινα όντα με μεταφυσικές ψυχικές ικανότητες τα οποία, μέσα σε ένα περιβάλλον μητρικής διαβίωσης, οραματίζονται τους φόνους πριν καν συμβούν. Το πιο σημαντικό σώμα κατά της εγκληματικότητας έχει ως επικεφαλής τον αστυνόμο Τζον ?ντερτον, ο οποίος έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην τελειοποίηση και γενικευμένη χρήση της αλάνθαστης μεθόδου. Είναι όμως τόσο τέλειο το σύστημα που να μην επιδέχεται αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας του;Όταν οι Προγνώστες θα προβλέψουν ότι ο ίδιος ο ?ντερσον θα σκοτώσει σε λιγότερο 36 ώρες έναν άγνωστό του άνδρα, ο άνθρωπος που στήριξε με απόλυτη πεποίθηση επί έξι χρόνια το πιο ολοκληρωμένο σύστημα εξάλειψης του εγκλήματος γίνεται ο Νο1 ύποπτος και καταζητούμενος. Εφιαλτικά μόνος, πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του μέσα σε μια κοινων..." (Σχετικό ΕΔΩ)

Για όσους δεν έχουν δει την ταινία το περιεχόμενό της πραγματεύεται την εφαρμογή ενός εξελιγμένου βιοπληροφοριακού μηχανισμού πρόληψης εγκλημάτων. Τρείς-τέσσερις “ειδήμονες”, κανα δυο μέντιουμ και ένας υπερυπολογιστής και έχεις την απόλυτη καταστολή του ανθρώπινου εγκλήματος στα χέρια σου.


Αυτό το σκηνικό μου ήρθε στο μυαλό όταν άκουσα για  “επίδοξους κατά  συρροήν δολοφόνους”,
ούτε καν “φερόμενοι”. Ένας “προσφιλές” αστυνομο-δικαστικός όρος του κοντινού παρελθόντος όπου ο ψευδεπίγραφος όρος Δημοκρατία ακόμα “πουλούσε”.

Γνωρίζουμε ιστορικά και έχουμε ξαναπεί ότι το τρίπτυχο συντηρητισμός-φασισμός- ναζισμός ανέκαθεν αντλούσε τα ιδεολογικά του ερείσματα από το υπερφυσικό (η χαρά του συνομωσιολόγου). Από απλή θρησκοληψία έως υπερφυσική επιστημονολογία (ιδεολογικές βάσεις ναζισμού,CIA- πρόγραμμα ΜΚ-ULTRA, Πλεύρης και οι εξωγήινοι του στην Ελλάδα κτλ).

Κατά την γνώμη μου η υπερσυσσώρευση κεφαλαίων θα ήταν αναπόφευκτο να μην οδηγήσει στην ανάπτυξη εξελιγμένης τεχνολογίας χειραγώγησης της μάζας, σε καμιά περίπτωση βέβαια στον βαθμό που θέλουν οι καπιταλιστές να δείχνουν και μέσα από τις ταινίες τους. ...
Η μικρότητα,η ανασφάλεια, ο τυχοδιωκτισμός, ο μισανθρωπισμός και το κεφάλαιο ήταν και είναι τα κίνητρα για την ανάπτυξη τέτοιων μηχανισμών που σε κάποιες περιπτώσεις Διάβολος και Θεός θα ωχριούσαν μπροστά τους.

Μια τέτοια περίπτωση σε επίπεδο βέβαια “ψωροκώστενας” είναι και η “επιχειρησιακή δράση” στην περιοχή της Ιερισσού με στοχευμένη ενέργεια την σύλληψη των δύο αγωνιστών. Μικροπρεπή και μισάνθρωπα τσιράκια (σε όλα τα επίπεδα της κρατικής εξουσίας) ξεπατικώνουν πρόχειρα σχέδια καταστολής για να ευχαριστήσουν τα Αφεντικά τους και αυτά να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν.Κι αν δεν υπάρξει μαζική αντίσταση τα επόμενα βήματα θα περιλαμβάνουν όλο και πιο ευρύτερες περιοχές,όλο και πιο κοντινά μας άτομα.

Ο αγώνας των ανθρώπων της Ιερισσού είναι συγκλονιστικός και αν μη τι άλλο μας δίνει θάρρος. Πρέπει όμως η στήριξη μας να πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα.Ήρθε η ώρα οι συλλογικότητες, συνελεύσεις,πρωτοβουλίες,σωματεία “να πάρουν τον δρόμο που δείχνει προς Ιερισσό”.

Άκου τις καμπάνες, οι αγωνιστές της Ιερισσού ΑΝΤΈΧΟΥΝ

Άκου τις καμπάνες ,οι κάτοικοι της Ιερισσού ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΙΑ

Άκου τις καμπάνες,οι αγώνες στην Ιερισσό ΑΞΙΖΟΥΝΕ ΧΡΥΣΟ.”

Υ.Γ: Στο τέλος της ταινίας το “ανθρωποφάγο σύστημα” στρέφεται ενάντια στον κύριο εκφραστή και παθιασμένο υπηρέτη του,”κατηγορώντας” τον ως υποψήφιο δολοφόνο. (Αφιερωμένο στα τσιράκια). από "Βαθύ"

Σχετικό: Σάλος από την αφίσα του Δένδια ως μαχητή «Θατσερίστα»

Ο Νίκος Δένδιας, καμουφλαρισμένος σαν γνήσιος αντάρτης, κάτω από το συμβολικό «μαλλί-κράνος» της Μάργκαρετ Θάτσερ. Μόνιμο καμουφλάζ και σήμα κατατεθέν των «Θατσερίστας»
Μια προκλητική αφίσα όπου ο υπουργός Νίκος Δένδιας ποζάρει κρυμμένος κάτω από το χαρακτηριστικό μαλλί της Μάργκαρετ Θάτσερ, ως αντάρτης που μάχεται στο πλευρό των χρυσωρύχων, έχει προκαλέσει πλήθος συζητήσεων και καταγγελιών

Σύμφωνα με ανεπίσιμες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Νίκος Δένδιας θέλησε να απαντήσει ως «Θατσερίστας» στην αφίσα της φοιτητικής παράταξης «Αριστερή Ενότητα» που χρησιμοποίησε μια παρόμοια οπλισμένη φιγούρα από τις γυναίκες «Ζαπατίστας» για...
να διαφημίσει το πάρτι της.
Η αφίσα του Νίκου Δένδια αφορά ένα αντίστοιχο πάρτι, όπου θέλει να γιορτάσει τις επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή των ορυχείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Γι’ αυτό και το ονόμασε «Χρυσές Επιτυχίες»! Για να τονίσει τον συμβολισμό!

Ο ίδιος, πάντως, αποδίδει την ομοιότητα της αφίσας του ως ακραίος «Θατσερίστας» με τις αφίσες της Αριστερής Ενότητας σε σύμπτωση. «Απλώς, θέλησα να βάλω στην αφίσα τα είδωλά μου», λέει χαρακτηριστικά. «Τη Μάργκαρετ Θάτσερ και τα Χρυσά Αυγά που φυτρώνουν για όσους υπηρετούν τις ιδέες της και βοηθούν τις επενδύσεις και την Ανάπτυξη», συμπλήρωσε, παθαίνοντας με το άκουσμα της λέξης «Ανάπτυξη» ένα κοκκίνισμα από την έξαψη στα μάγουλα...

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
Moufanet

Από protagon
========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.