Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ο κόσμος της Σοφίας (Sofies Verden - greek subs)

Παρόλο που η ταινία των Δανών & Νορβηγών & Σουηδών είναι ύμνος προς το αθάνατο Ελληνικό πνεύμα 
η παρακάτω ταινία ουδέποτε ήρθε στην Ελλάδα... τα Τούρκικα όμως... ΤΥΧΑΙΟ;;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!



Ο κόσμος της Σοφίας Μέρος Δεύτερο:



Ο Κόσμος της Σοφίας (Sofies Verden) 1999 
Σκηνοθεσία: Erik Gustavson
Σενάριο: Petter Skavlan

Ηθοποιοί: Silje Storstein, Tomas von Brömssen

Παραγωγή: Δανία - Νορβηγία - Σουηδία

Διάρκεια: 186 λεπτά

Γλώσσα: Νορβηγικά

Υπότιτλοι: Ελληνικά




Η 15χρονη Σοφία, με τη βοήθεια ενός μυστηριώδους δασκάλου και φίλου, κάνει ένα απρόσμενο ταξίδι μύησης στην Ιστορία, από την ελληνική αρχαιότητα μέχρι τη Σοβιετική Επανάσταση, και έρχεται σε επαφή με διάσημους στοχαστές, όπως και με τις πιο σημαντικές στιγμές της δυτικής φιλοσοφίας.
Η ταινία αποτελεί ελεύθερη μεταφορά στον κινηματογράφο του ομώνυμου βιβλίου του Jostein Gaarder και αποτελεί τη μεγαλύτερη κινηματογραφική παραγωγή των σκανδιναβικών χωρών.
Το μυθιστόρημα "Ο Κόσμος της Σοφίας" είναι ένα παγκόσμιο μπεστ σέλερ, καθώς έχει μεταφραστεί σε 45 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα.
Σκηνές της ταινίας έχουν γυριστεί και στην Ελλάδα, όπου βλέπουμε μια αναπαράσταση της δίκης του Σωκράτη. Η παρούσα ταινία κατά τα 2/3 ασχολείται και εκθειάζει την Ελληνική Φιλοσοφία!!!



Παρόλο που η ταινία των Δανών & Νορβηγών & Σουηδών είναι ύμνος προς το αθάνατο Ελληνικό πνεύμα η παρούσα ταινία ουδέποτε ήρθε στην Ελλάδα... τα Τούρκικα όμως... ΤΥΧΑΙΟ;;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.