Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Αστέρας-Ολυμπιακός 1-3. Έγκλημα, ντροπή, αίσχος! (vids)


 Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν στο φινάλε του αγώνα με το Γιάχο έξω από τα αποδυτήρια του Αστέρα. Ο Χιώτης διαιτητής έβαλε τα κλάματα μόλις άκουσε ξανά τα έντονα παράπονα των Αρκάδων.

Πέρασαν ελάχιστες στιγμές από τα εγκληματικά σφυρίγματα του Γιάχου και των βοηθών του και ο διεθνής διαιτητής ζήτησε συγγνώμη δακρυσμένος!!!

Ο Γιάχος εντόπισε στα αποδυτήρια το Σάκη Τσιώλη και το Δημήτρη Μπάκο και αμέσως τους πλησίασε: «Καταλαβαίνω τι έκανα, καταλαβαίνω ότι ήταν πέναλτί και αποβολή. Έχασα την ευκαιρία μου για να σφυρίξω όπως έπρεπε έναν μεγάλο τελικό. Κατέστρεψα ακόμα και την καριέρα μου», είπε ο διαιτητής του αγώνα στους ανθρώπους του Αστέρα, εμφανώς στενοχωρημένος και δακρυσμένος.

Ο Μπάκος πάντως επιτέθηκε φραστικά στο Γιάχο, ζητώντας του να βγει στα κανάλια και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα «εγκλήματά του», όπως χαρακτήρισε τα σφυρίγματά του. «Βγες και μίλα για την αλητεία», φώναζε ο ιδιοκτήτης του Αστέρα!

Ο Γιάχος δε μπόρεσε να πει κάτι άλλο, ο Τσιώλης τον πήρε αγκαλιά και του είπε πως αυτά συμβαίνουν. Προφανώς ο Καρδιτσιώτης προπονητής σοκαρίστηκε από την εικόνα του διαιτητή. Ο Τριτσώνης πλησίασε και αυτός με τη σειρά του το μεγαλομέτοχο του Αστέρα, αλλά ο Τσιώλης ου ζήτησε να φύγει.

«Σας δικαιολόγησα εγώ! Φύγετε! Δε βλέπετε πως είναι η κατάσταση;», είπε ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, συνεχίζοντας να μιλάει με τους Μπάκο και Καϋμενάκη.

Σχετικά:  
1. Μπάκος: "Αλήτης ο Γιάχος και η αλητοπαρέα του!"  
2. Μπάκος-Καϋμενάκης: "Βρωμιά, αλητεία" 
3. Έβαλε τα κλάματα ο Γιάχος!
Ο διαιτητής Γιάχος και οι 4 βοηθοί του (κυρίως ο Τριτσώνης) καθόρισαν το αποτέλεσμα του τελικού κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός χωρίς να είναι καλύτερος από τον Αστέρα στο γήπεδο πήρε το κύπελλο νικώντας με 3-1 στην παράταση.
Οι Αρκάδες προηγήθηκαν με τον Ράγιος στο 14', ισοφαρίστηκαν πριν από το ημίχρονο, δεν τους δόθηκε καθαρό πέναλτι και αποβολή στο 69' και τελικά δέχτηκαν 2 γκολ στην παράταση.

Η όποια επιθετική φούρια του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο εξαντλήθηκε στα πρώτα 10 λεπτά. Εν συνεχεία ο σαστισμένος αρχικά Αστέρας όχι μόνο κατάφερε να ισορροπήσει αλλά προηγήθηκε και στο σκορ με το σπουδαίο γκολ του Ράγιος στο 14' το οποίο προήλθε από συνδυασμένη επιθετική προσπάθεια. ...



Αστέρας - Ολυμπιακός 1-0 (το γκολ του Ράγιος) από kokoretsi
Η αλλαγή στα δεδομένα του σκορ βοήθησε απίστευτα την ψυχολογία του Αστέρα, ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν απέφυγε τα λάθη στις μεταβιβάσεις της μπάλας κατόρθωσε να κρατήσει τον ασύνδετο Ολυμπιακό μακριά από την εστία του Φούλοπ με ποσοστό κατοχής 50%. Το γεγονός ότι τελικά οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν κόντρα στη ροή του αγώνα και πριν βγει το ημίχρονο το οφείλουν στο φονικό ένστικτο του Φουστέρ ο οποίος στη φάση του 42' ήταν εκεί που έπρεπε (στο σημείο του πέναλτι) για να τελειώσει τη φάση.

Αστέρας - Ολυμπιακός 1-1 (το γκολ του Φουστέρ) από kokoretsi

Η ισοφάριση πάντως δεν μπορούσε να κρύψει κάτι από το χαλί το αγωνιστικό πρόβλημα του Ολυμπιακού. Γι' αυτό και ο Μίτσελ έβαλε έγκαιρα στην επανάληψη τόσο τον Ιμπαγάσα όσο και τον ξεχασμένο Πίνο για να αποκτήσει συνοχή και ποιότητα η μεσαία γραμμή της ομάδας του. Δεν θα έλεγε κανείς πάντως ότι το πέτυχε αν και ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Αστέρας όμως δικαιούται να λέει ότι ο διαιτητής Γιάχος τον αδίκησε κατάφορα στη σημαντικότερη φάση του ματς διότι το χέρι του Μανιάτη πάνω στη γραμμή στην κεφαλιά του Σανκαρέ έπρεπε να οδηγήσει σε αποβολή και πέναλτι του αμυντικού των Πειραιωτών.

Το χέρι του Μανιάτη στο Αστέρας Ολυμπιακός από kokoretsi
Αφού δεν έγινε αυτό και οι δύο ομάδες έπαιξαν στα ίσια μέχρι το τέλος, ο Αστέρας το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να αγγίξει το 2-1 με την ευκαιρία του Λέντσε στο 89'. Δεν έγινε όμως η υπέρβαση και το ματς οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο (με τον Χολέμπας λαβωμένο και τον Μίτσελ να έχει κάνει όλες τις αλλαγές του).

Ο Ολυμπιακός πάντως πολύ γρήγορα σκόραρε με τον συνήθη ύποπτο Τζιμπούρ (98') και ανάγκασε τον Αστέρα να ανοιχθεί άναρχα για να φτάσει στην ισοφάριση.

Αστέρας - Ολυμπιακός 1-2 (το γκολ του Τζιμπούρ) από kokoretsi
Οι Αρκάδες όμως ήταν φανερά καταπονημένοι για να τα καταφέρουν. Οι ερυθρόλευκοι, που είχαν πια χώρο για αντεπιθέσεις, έκαναν το 3-1 με το πέναλτι του Αμπντούν στο 119' και έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ τους.

Ράγιος και Πίνο οι φάσεις με τα πέναλτι από kokoretsi

Αστέρας - Ολυμπιακός 1-3 (το γκολ του Αμπντούν... από kokoretsi
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε μέσα σε μεγάλη ένταση και αποβολές των Μοδέστο και Περόνε που πρωταγωνίστησαν σε ένα ομαδικό καυγά.

Λεπτό προς λεπτό

Κανονική διάρκεια
Α' ημίχρονο
4' φάουλ Χολέβας, κεφαλιά Κοντοέ προς τα πίσω, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φούλοπ, κόρνερ
7' καλό σουτ Αμπντούν, μπλοκάρει ο Φούλοπ στην αριστερή του γωνία
10' μεγάλη ευκαιρία Αστέρα - κόρνερ Ουσέρο, κεφαλιά Ντε Μπλάσις που ήταν εντελώς μόνος στη μικρή περιοχή, ο Κάρολ απλώνει το δεξί του χέρι και κάνει απίστευτη απόκρουση.
14' ΓΚΟΟΟΛ!!! 1-0 Ράγιος - έκρυψαν τη μπάλα οι παίκτες του Τσιώλη έξω από την περιοχή, 1-2 Ναβάρο-Περόνε, ο Ισπανός πλασάρει, ο Κάρολ σώζει, στην επαναφορά ο Ράγιος πλασάρει στα δίχτυα
25' σουτ Μπανιάτης λίγο άουτ
26' αντεπίθεση Ολυμπιακού, Χολέμπας μπαίνει από αριστερά, σουτάρει διαγώνια, άουτ
29' ο Γιάχος δίνει φάουλ πάνω στο Χολέβα, ο Κοντοές εκνευρίστηκε με τον παίκτη του Ολυμπιακού, αυτός τον έσπρωξε, ο Γιάχος δίνει από μία κίτρινη σε Κοντοέ-Χολέβα
42' ΓΚΟΛ!!! 1-1 Φουστέρ - ωραίο γύρισμα Αμπντούν από αριστερά, ο Φουστέρ μόνος στο ύψος του πέναλτι, με προβολή εκτελεί τον Φούλοπ. Κενό στο κέντρο της άμυνας του Αστέρα.

Β' ημίχρονο
50' κεφαλιά Σανκαρέ άουτ
55' κίτρινη Κουρμπέλης
57' κίτρινη Πιπίνης
59' κεφαλιά Ντε Μπλάσις άουτ
60' αλλαγή ΟΣΦΠ. Ιμπαγάσα αντί Μοδέστο
67' αλλαγή Αστέρας. Μπαρτολίνι αντί Κουρμπέλη
69' Δεν δίνεται καθαρό πέναλτι και αποβολή στον Αστέρα - κόρνερ Ράγιος, κεφαλιά Σανκαρέ, η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, ο Μανιάτης που ήταν πάνω στη γραμμή απλώνει το χέρι και διώχνει. Ο Γιάχος δεν δίνει το καθαρό πέναλτι και την αποβολή στο Μανιάτη. Ο Τριτσώνης δίπλα στη φάση έχει την ίδια γνώμη.
71' κίτρινη Μπαντής
72' αλλαγή ΟΣΦΠ. Τζιμπούρ αντί Μήτρογλου.
76' αλλαγή ΟΣΦΠ. Πίνο αντί Μασάδο
83' αλλαγή Αστέρας. Λέντσε αντί Περόνε
83' καλό σουτ Πίνο, απόκρουση Φούλοπ, στην εξέλιξη της φάσης νέο σουτ Πίνο κοντράρει στον Μπαρτολίνι
85' καλό φάουλ Πίνο, η μπάλα κοντράρει και φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φούλοπ, κόρνερ
88' θλάση ο Χολέβας, δε μπορεί να συνεχίσει, ο Ολυμπιακός έχει κάνει και τις 3 αλλαγές. Αναγκαστικά μένει στο ματς χωρίς να πατήσει.
89' μεγάλη ευκαιρία Αστέρα - ο Ντε Μπλάσις εκτελεί γρήγορα το φάουλ και βγάζει τετ-α-τετ τον Λέντσε από δεξιά, ο Ούγγρος νικιέται από τον Κάρολ
3 λεπτά καθυστερήσεις
Λήξη αγώνα. Πάμε για παράταση.

Παράταση
Α' ημίχρονο
99' ΓΚΟΛ!!! 1-2 Τζιμπούρ - κόρνερ Πίνο, κεφαλιά Φουστέρ, σώζει ο Φούλοπ, στην επαναφορά ο Τζιμπούρ σκοράρει
100' αλλαγή Αστέρας. Καλαντζής αντί Κοντοέ
103' κίτρινη Αμπντούν
λήξη Α' ημιχρόνου

Β' ημίχρονο
107' κίτρινη ντε Μπλάσις
111' σέντρα Σανκαρέ, κεφαλιά Ράγιος από πλάγια, μπλοκάρει εύκολα ο Κάρολ
114' ευκαιρία Ολυμπιακός - αντεπίθεση Ολυμπιακού, πλασέ Πίνο, σώζει πάνω στη γραμμή ο Ναβάρο
117' ο Αστέρας ζητά πέναλτι σε ανατροπή του Ράγιος από τον Φέισα, το παίρνει ο Ολυμπιακός στην εξέλιξη της φάσης για τάκλιν του Μπαρτολίνι στον Αμπντούν.
118' κίτρινη Μπαρτολίνι
119' ΓΚΟΛ!!! 1-3 Αμπντούν - εκτελεί εύστοχα ο Αλγερινός
Διακοπή στο ματς για σύρραξη μεταξύ των παικτών
Κόκκινη ο Μοδέστο, κόκκινη ο Περόνε

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Κοντοές, Ουσέρο, Ντε μπλάσις, Ναβάρο, Ράγιος, Περόνε
Στον πάγκο: Μπαντής, Αλβάρεζ, Μπακασέτας, Μπαρτολίνι, Καλαντζής, Ουρτάδο, Λέντσε

Ολυμπιακός: Κάρολ, Μοδέστο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέβας, Φέισα, Μανιάτης, Μασάδο, Φουστέρ, Αμπντούν, Μήτρογλου
Στον πάγκο: Μέγερι, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Πίνο

Μικρά-μικρά
- Εκτός αποστολής για τον Αστέρα έμειναν οι Σέτι, Κάφα, Φραγκουλάκης και Γεωργακόπουλος.
- Στο γήπεδο πολλοί παλιοί γνωστοί για τον Αστέρα, όπως ο Βαγγέλης Βλάχος, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος αλλά και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, του οποίου ο πατέρας είχε παίξει στον Παναρκαδικό
- Στις 19:15 έκανα την αναγνωριστική τους βόλτα στο χορτάρι οι παίκτες του Ολυμπιακού
- Στις 18:50 έκαναν την πρώτη τους είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ οι παίκτες των Αρκάδων.
- Στις 18:45 έφτασε στο ΟΑΚΑ η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης!


- Μεγάλος είναι ο ενθουσιασμός που επικρατεί στο πέταλο των οπαδών του Αστέρα. "Κύπελλο μπροστά στο Θόδωρο" φωνάζουν οι φίλαθλοι των κιτρινομπλέ.
- Στις 18:41 μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι διαιτητές.
- Στις 17:30, με το που άνοιξαν οι θύρες μπήκαν στο ΟΑΚΑ οι πρώτοι οπαδοί του Αστέρα Τρίπολης!
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.