Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Υπέγραψε ο Σαμαράς την απόφαση για επιστράτευση των καθηγητών - Πώς χαρακτηρίζει ο ίδιος την υπογραφή του

Σχετικό: ΦΕΚ "ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ;
Απόγευμα Σαββάτου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς υπέγραψε την απόφαση για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται ήδη τα δελτία ατομικής πρόσκλησης που θα σταλούν από το πρωί τη Δευτέρας σε όλους τους καθηγητές.

Άραγε πώς χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός την σημερινή υπογραφή του;
Πάντως, μόλις δύο χρόνια πριν έλεγε ότι οι επιστρατεύσεις είναι χουντικές μέθοδοι.  

Δείτε το βίντεο:


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη στάση του πρωθυπουργού για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

"Όταν αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη"

Τάδε έφη ο κ. Σαμαράς σε παλιότερη ομιλία του στη Βουλή.

Σήμερα, ωστόσο, δίνει εντολές ο ίδιος ώστε να προχωρήσει, προληπτικά μάλιστα, η επιστράτευση των καθηγητών.

Ο Πρωθυπουργός, εκτός από αναξιόπιστος είναι και επικίνδυνος, καθώς οι εκβιασμοί πρακτικές του ίδιου και της κυβέρνησής του βάλλουν ευθέως κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της κοινωνίας κρατώντας στην παρούσα φάση σε ομηρία και αγωνία χιλιάδες μαθητές.

Την ίδια στιγμή ο κ. Σαμαράς σπεύδει να αποσύρει το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυγή, την οποία,  απ'ότι φαίνεται, θεωρεί προνομιακό συνομιλητή, σε αντίθεση με τους καθηγητές στους οποίους αρνείται το διάλογο, αντιμετωπίζοντάς τους με τον πιο αυταρχικό τρόπο.

Έστω και τώρα, καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα και να ανοίξει διάλογο με τους καθηγητές μετά τις εξετάσεις. (left)
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.