Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Πρόσφυγες στο Ισραήλ αντιμετωπίζουν σκληρή μεταναστευτική πολιτική - Οι Ισραηλινοί (και ειδικά οι Αμερικανο-''Εβραίοι'') ομιλούν γιά... ρατσισμό;

Σχετικό: Πρόσφυγες στο Ισραήλ αντιμετωπίζουν σκληρή μεταναστευτική πολιτική
related: Refugees in Israel face tough immigration policy
από  kalami.net
 Στην πράξη είναι χειρότεροι και από την... ''Χρυσή Αυγή''
Οι Ισραηλινοί (και ειδικά οι Αμερικανο-''Εβραίοι'') ομιλούν γιά... ρατσισμό, ξενοφοβία-διακρίσεις στην Ελλάδα και αλλού, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι... ρατσιστές!

Ήταν μία  κρύα χειμωνιάτικη μέρα και παρόλο που ο άνθρωπος ήταν άρρωστος, κοιμόταν έξω.  
Η Shtayim: "Κάποιος πεθαίνει, γιατί κανείς δεν τον φροντίζει»... "Πώς μπορεί αυτό να συμβεί σε μια ευημερούσα χώρα όπως το Ισραήλ;"
Νετανιάχου: "Αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε την είσοδό τους, το πρόβλημα που σήμερα ανέρχεται σε 60.000 μπορούσε να αυξηθεί σε 600.000, και ότι απειλεί την ύπαρξή μας ως ένα εβραϊκό και δημοκρατικό κράτος"...


TEL AVIV, Israel — Peering over colorful poster boards, school children chant, ''I'm an Israeli child, Israel is my homeland!'' But while they were born in Israel, speak Hebrew and sport popular Israeli names, they're not legally Israeli children: they're the sons and daughters of Filipino, Thai and Chinese migrant workers. When the school year ends today, 1.200 of these children are scheduled for deportation. As Israel lacks any formal immigration policy for non-Jews, all regulations regarding migrant workers are at the discretion of the interior minister, Eli Yishai.
Yishai, said ''strict immigration control is essential to protect the Jewish character of the state''. A strong supporter of the deportation plan, he recently threatened to give up his immigration duties if the children are allowed to stay. ''[They are] liable to damage the state's Jewish identity, constitute a demographic threat and increase the danger of assimilation,'' Yishai told Ha'aretz, an Israeli daily.
"If we don't stop their entry, the problem that currently stands at 60,000   could grow to 600,000, and that threatens our existence as a Jewish and democratic state," prime minister Netanyahu said. (Ούτε... ''Χρυσαυγίτης'' να ήταν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο ''Μπίμπι'').

Σημειώνουμε ότι οι Ισραηλινοί αποκαλούν την χώρα τους ''Jewish State'', που δείχνει πόσο ρατσιστές είναι. Φανταστείτε να αποκαλούσαμε αντίστοιχα την Ελλάδα ''χριστιανικό Κράτος'' και όχι ''ελληνική Δημοκρατία''. Και μην ξεχνάμε ότι το Ισραήλ, ΔΕΝ έχει επίσημα Σύνταγμα, όπως συμβαίνει στις δημοκρατικές, πολιτισμένες χώρες. Το μόνο που κάνουν έντονα, ειδικά οι -κατά πλειοψηφία ανθέλληνες- Αμερικανo-Ισραηλινοί (Εβραίοι) είναι να χαραχτηρίζουν ασύστολα ''αντισημίτες'' όσους κάνουν κριτική, ακόμα και γιά την πολιτική της κάθε κυβέρνησης του Ισραήλ. 'Εχουν αποθρασυνθεί, εκμεταλλευόμενοι την εντυπωσιακή δουλοπρέπεια του τωρινού υπουργού Εξωτερικών Ελλάδας (Αβραμόπουλου) και του άλλου ξενόδουλου πριν, του GAP, αλλά και την δουλοπρέπεια του ''φευγάτου'' αρχιεπίσκοπου Αμερικής Δημήτριου, που ''σκοτώνεται''' να κάνει εκδηλώσεις γιά το Ολοκαύτωμα, μαζί με τις άθλιες ελληνικές διπλωματικές αποστολές στις ΗΠΑ (άσχετα αν αυτές δεν κάνουν εκδηλώσεις ελληνικού ενδιαφέροντος).
Μην ξεχνάμε ότι, οι Αμερικανo-Ισραηλινοί (Εβραίοι) χρησιμοποιούν βάναυσα τις ΗΠΑ γιά να δίνονται δανεικά και αγύριστα 4-6 δισ. δολάρια κάθε χρόνο στο Ισραήλ, γιά 40 χρόνια, την ώρα που οι άνεργοι και οι άστεγοι στις ΗΠΑ είναι εκατομμύρια. Ευτυχώς, ο αμερικάνικος λαός τους κατάλαβε και δεν παίζει τα παιχνίδια τους, μη δεχόμενος να χρησιμοποιούνται η κυβέρνησή του και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, γιά να ''καθαρίζουν'' γιά λογαριασμό του Ισραήλ (Ιράκ και αλλού), όπως έδειξε και πρόσφατη δημοσκόπηση γιά ''επέμβαση στην Συρία''. Κατά συνέπεια, το φημολογούμενο ως ''ισχυρό ισραηλινό λόμπι'' στις ΗΠΑ αποτελεί παρελθόν (όπως αποδείχτηκε και στις τελευταίες προεδρικές εκλογές) και ''ζει'' μόνο στα μυαλά, του κάθε Δημ. Αβραμόπουλου, του κάθε GAP και του κάθε ανταποκριτή ελληνικών-αθηναϊκών ΜΜΕ στις ΗΠΑ.
ΓΕΓΟΝΟΣ: Αν πρόκειται γιά λευκούς ''λεφτάδες'' ή θύματα πλύσης εγκεφάλου, από διάφορες χώρες και ειδικά από τις ΗΠΑ, όχι ισραηλινής-εβραϊκής καταγωγής, που ''ασπάζονται'' τον ιουδαϊσμό, χορηγείται υπηκοότητα από το State of Israel, με μιά απλή πρόταση ενός... ραβίνου !!!


Σχετικό, με μετάφραση google:
Μια πρωτοβουλία στο Τελ Αβίβ έχει τη φροντίδα για τους πρόσφυγες από το Σουδάν και την Ερυθραία για ένα χρόνο τώρα. Η δέσμευσή της είναι σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική των προσφύγων της κυβέρνησης, η οποία πιέζει τους μετανάστες να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Yigal Shtayim θυμάται πολύ καλά τη στιγμή που αποφάσισε να σταματήσει να ψάχνει μακριά. «Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος πέθανε σε Levinsky πάρκο», είπε. «Εμείς δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιος ήταν, ακριβώς ξέραμε ότι ήταν Αφρικής και σκέφτηκε ότι ήταν πρόσφυγας. Στο τέλος, ανακαλύψαμε ότι ήταν ένας άστεγος άντρας από την Αιθιοπία."
Ήταν ένα κρύο χειμώνα και παρόλο που ο άνθρωπος ήταν άρρωστος, κοιμόταν έξω.  
Η Shtayim καλλιτέχνης, ο εγγονός του γερμανικού επιζώντες του Ολοκαυτώματος από το Βερολίνο, η φρίκη - και ντροπή - ότι κανείς δεν είχε τη φροντίδα αυτού του ανθρώπου.
"Κάποιος πεθαίνει, γιατί κανείς δεν τον φροντίζει», είπε. "Πώς μπορεί αυτό να συμβεί σε μια ευημερούσα χώρα όπως το Ισραήλ;" Από αυτή την ντροπή και ακόμη περισσότερο από θυμό του προς την άγνοια ορισμένων πολιτικών και τις προκαταλήψεις πολλών συναδέλφων Ισραηλινών, Shtayim απεικονίζεται η κατάσταση των προσφύγων στο Διαδίκτυο και ζήτησε τη βοήθεια των άλλων. Σύντομα, η πρωτοβουλία "Levinsky Soup" ιδρύθηκε. Αρχικά, προβλέπεται απλώς τροφή για τους πρόσφυγες. Εν τω μεταξύ, ακτιβιστές βοηθήσει επίσης τα ενδύματα της προσφοράς και στήριξης για την αντιμετώπιση με τις αρχές. Θέλουν επίσης να βοηθήσει τη δημιουργία παιδικής φροντίδας. Πρωτοβουλία Shtayim έχει πιάσει.
Μια αφρικανική πρόσφυγας αναζητά υποστήριξη σε Levinsky Soup Copyright: DW / Ulrike Schleicher Τελ Αβίβ Μια αφρικανική πρόσφυγας αναζητά υποστήριξη σε Levinsky Soup
"Σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε φτάσει σε ένα μεγάλο αριθμό από χρήσιμες ανθρώπους μέσω του Διαδικτύου», είπε. Μερικοί βοηθοί υπάρχουν τακτικά, κάποια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάποιοι έρχονται μόνο μία φορά - κάθε εθελοντής κάνει ό, τι αυτός ή αυτή μπορεί.
Long γραμμές για τα τρόφιμα
Κάθε βράδυ, Shtayim και συναγωνιστές του παρέχουν πρόσφυγες με ένα ζεστό γεύμα: ένα μπολ σούπα. «Το φαγητό είναι δωρεά από δύο εστιατόρια», είπε. Υπάρχουν ήδη περίπου 50 άτομα στην ουρά μπροστά από το περίπτερο πριν από τα πιάτα, μαχαιροπήρουνα και τα ποτά που ορίζονται.
"Στην αρχή, μερικές φορές είχε πάνω από 800 πρόσφυγες διαρκούς ημέρα γραμμή, τώρα έχει μειωθεί σε περίπου 150." Τώρα, μόνο ένας μικρός αριθμός των προσφύγων, οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον από την Ερυθραία και το Σουδάν, τρέφονται εδώ.
Σύμφωνα με το γραφείο μετανάστευσης του Ισραήλ, υπάρχουν περίπου 60.000 πρόσφυγες στη χώρα. Οι περισσότεροι από αυτούς ήδη εισέλθει στη χώρα πριν από μια δεκαετία και έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι εν τω μεταξύ, παρά κυρίως παράνομο καθεστώς τους. Κατά τα τελευταία τρία χρόνια, ο αριθμός των εισερχόμενων αφίξεων έχει αυξηθεί σε περίπου 2000 άτομα ανά μήνα.
Απειλή για την ύπαρξη του Ισραήλ;
Μια σκηνή προσφύγων στο Levinsky Πάρκο. Copyright: DW / Ulrike Schleicher Τελ Αβίβ Μια ματιά στο εσωτερικό ενός από τα δύο σκηνές προσφύγων στο Levinsky Πάρκο
Η κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu αποφάσισε να αναλάβει δράση οφείλεται σε δημόσιο αίσθημα για το ένα, το οποίο έχει μετατραπεί όλο και περισσότερο εναντίον των μεταναστών. Αλλά ρεαλιστικούς λόγους παίζουν επίσης ρόλο: δεν υπάρχει απλά τόσο πολύ χώρο στο Ισραήλ. Ο Νετανιάχου είπε σε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τον περασμένο Μάιο ότι το «φαινόμενο της παράνομης infiltrators" από την Αφρική ήταν εξαιρετικά σοβαρή και απειλεί την ασφάλεια και την ταυτότητα του εβραϊκού κράτους.
"Αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε την είσοδό τους, το πρόβλημα που σήμερα ανέρχεται σε 60.000 μπορούσε να αυξηθεί σε 600.000, και ότι απειλεί την ύπαρξή μας ως ένα εβραϊκό και δημοκρατικό κράτος", είπε ο Νετανιάχου.
Δεδομένου ότι η νομοθεσία, που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2012, τέθηκε σε ισχύ, ο αριθμός των μεταναστών έχει βυθιστεί γρήγορα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, ενώ 2.295 άνθρωποι διέσχισαν παράνομα τα σύνορα τον Ιανουάριο του 2012, μόνο το 36 έτρεξε το Δεκέμβριο. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για την εξέλιξη αυτή. Πέρυσι, υπήρχαν αυξανόμενος αριθμός των διαδηλώσεων στο Τελ Αβίβ εναντίον των παράνομων μεταναστών μετά από βιασμό που φέρεται ότι διέπραξε ο πρόσφυγας από την Ερυθραία. Τον Μάιο του 2012, οι εντάσεις γύρισε βίαια, με διαδηλωτές συντριβή της Αφρικής καταστήματα και την περιουσία, φωνάζοντας «Μαύρων out!"
Βουλευτής Miri Regev από το δεξιό Λικούντ Κόμμα πέρυσι ονομάζεται Σουδανών προσφύγων "ένας καρκίνος στο σώμα μας» - αν και αργότερα είπε τα λόγια της είχε παρερμηνευθεί. Αλλά οι ισχυρισμοί ότι το Ισραήλ είχε κατακλυστεί από πρόσφυγες από την Ερυθραία και το Σουδάν προήλθε από όλες τις πλευρές. Υπήρξαν εκκλήσεις για να τεθεί ένα τέλος σε αυτό και αυτά τα συναισθήματα επέτυχε να αποτρέψει έναν αριθμό πιθανών προσφύγων.
Αμφισβητήσιμες πρακτικές απέλασης
Εορτασμοί για ένα έτος Levinsky Soup. Copyright: DW / Ulrike Schleicher Τελ Αβίβ Levinsky Soup γιορτάζει την επέτειό της
Μια σημαντική κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης την κατασκευή ενός νέου φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο. Πολλοί πρόσφυγες από το Σουδάν είχε περάσει στο Ισραήλ σε αυτά τα σύνορα. Επιπλέον, οι αρχές έχουν αρχίσει συστηματικά πιέζουν «στρατευμένα», όπως έχουν επίσημα ονομάζεται, να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Το περασμένο καλοκαίρι, η λεγόμενη Πρόληψη του νόμου Διείσδυση τέθηκε σε ισχύ, η οποία τιμωρεί τους αιτούντες άσυλο για παράνομα διέλευση στο Ισραήλ. Νέες αφίξεις και τα παιδιά τους μπορεί να φυλακιστεί για τρία χρόνια ή και περισσότερο, ενώ αξιωματούχοι διαπιστώσει εάν πληρούν τα κριτήρια του καθεστώτος του πρόσφυγα - και αυτό ακόμα και μέσω του Ισραήλ αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση του ΟΗΕ τους Πρόσφυγες. Ορίζει ότι κανένα υπογράφον κράτος μπορεί να απελάσει ή να επιστρέψει πρόσφυγας »καθ 'οιονδήποτε τρόπο στα σύνορα εδαφών όπου η ζωή ή η ελευθερία του θα απειλείτο λόγω της φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα ή πολιτικών πεποιθήσεων. "
Τον Φεβρουάριο, ομάδες υπεράσπισης κατέστησε γνωστό ότι το Ισραήλ είχε επαναπατριστεί ήσυχα εκατοντάδες Νότιο Σουδάν μεταναστών τους τελευταίους μήνες μέσω τρίτων κρατών, υποστηρίζοντας τις αναχωρήσεις ήταν εθελοντική. Ισραήλ υποστήριξε ότι η ανεξαρτησία του Νοτίου Σουδάν κατέστησε ασφαλή για τους πρόσφυγες να επιστρέψουν, αλλά και ομάδες υπεράσπισης αναφέρουν ότι πίσω στο σπίτι, θα πρέπει να φοβούνται για τη ζωή τους.
Ράις μπορεί να σας κάνει πλούσιους
Για να προσθέσετε τα προβλήματα, οι αρχές έχουν μετακινηθεί πρόσφυγες έξω από τα κέντρα κράτησης στο Τελ Αβίβ γειτονιά Hatikva, όπου Levinsky Soup Shtayim είναι ενεργή. Από τη στιγμή που έχουμε φτάσει, οι μετανάστες αφήνονται στην τύχη τους. Λαμβάνουν δεν κατάλυμα, χωρίς φαγητό, χωρίς ιατρική βοήθεια ή χρήματα - και δεν επιτρέπεται να εργάζονται. Οι αιτήσεις για άσυλο είναι άχρηστο. Οι αρχές συνήθως δεν χρειάζεται καν να τους δεχτεί για την επεξεργασία. Αυτός είναι ο λόγος Shtayim και συναγωνιστές του, δείτε την ανάγκη για την πρωτοβουλία τους.
"Είμαστε μόνο ισραηλινούς πολίτες που ενδιαφέρονται και εμείς δεν το κάνουμε αυτό για κάθε είδους προσωπικό όφελος." Οι δωρεές δεν είναι δυνατόν, όπως η πρωτοβουλία δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό. "Είναι καλύτερα να αγοράσετε μερικά κιλά ρύζι», είπε. «Επενδύστε 50 Shekel (10 ευρώ) και μπορείτε να τις ζωοτροφές ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Αυτό είναι πλούτος."

DW.DE

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.