Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Οι ''κολλητοί'' του πρωθυπουργού με τις... βουλευτικές βλέψεις, οι κρατικές σπατάλες και τα ''παραμύθια''

'Άλλαξαν πολλά -την τελευταία τριετία- στην Ομογένεια (ΗΠΑ), σε σχέση με την Ελλάδα
'Οσοι ζούμε στις ΗΠΑ, μιλούσαμε με καμάρι και υπερηφάνεια γιά την Ελλάδα μας, τις φυσικές ομορφιές της κ.ά. στους Αμερικανούς συμπολίτες μας παρακινώντας τους, άμεσα κι έμμεσα, να την επισκεφθούν. 



Τα τελευταία χρόνια, αναγκαζόμαστε από τα πράγματα να τους λέμε και μια πικρή αλήθεια: 
Η Ελλάδα, ο λαός της, είναι όμηρος μιάς άθλιας ''κοινοβουλευτικής χούντας'' επικίνδυνων τυχοδιωκτών, κλεφτών, ψευτών, κρατικοδίαιτων απατεώνων, που με την ατιμωρησία -εξαιτίας έλλειψης Δικαιοσύνης-Ισονομίας- συνεχίζουν να εξαθλιώνουν τον λαό της Ελλάδας.
Πότε θα σταματήσουν τα ''ταξίδια αναψυχής'' στη Νέα Υόρκη υπουργών και ''μαυρογιαλούρων'', με κρατικό χρήμα, γιά δήθεν ''προσέλκυση επενδύσεων'';
Η νέα μόδα με το ''παραμύθι'' περί ταξιδιών στο εξωτερικό γιά ''προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα'', γιά να δικαιολογούνται σπατάλες δημόσιου χρήματος, καλά κρατεί, άσχετα αν ο λαός της Ελλάδας ''γονάτισε'', εξαιτίας των διεφθαρμένων πολιτικών-κομματικών συμμοριών και λοιπών ''ημετέρων'' του ''κρατικού συστήματος'' σπατάλης και ''αρπαχτής''.
'Ετσι κι εφέτος, το Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο και το Χρηματιστήριο Αθηνών ετοιμάζονται γιά Νέα Υόρκη (5-7 Ιουνίου), γιά να επαναλάβουν τον... αποτυχημένο ''άθλο'' του χρόνου 2012, που ήταν πολύ... πλούσιος σε ''κούφιες'' δηλώσεις και εξαγγελίες στα ελληνόφωνα ΜΜΕ, αλλά πολύ φτωχός σε αποτελέσματα. ...
Με αυτό το ''κόλπο'' βολεύονται και ''μαυρογιαλούροι'' ανεύθυνοι υπουργοί, που ''αποδεχόμενοι'' τις προσκλήσεις (Κ. Χατζηδάκης, Ο. Κεφαλογιάννη, Ν. Μηταράκης κ.ά.) συμμετέχουν σε αυτά τα συνέδρια (ή ''επενδυτικά φόρουμ''), ουσιαστικά δηλαδή, κάνοντας τουρισμό και ψώνια στη Νέα Υόρκη ή αλλού, με ''υποχρέωση'' να εκφωνήσουν έναν ''δεκάρικο''.
Σημειώνουμε ότι, το Συνέδριο, πριν ένα χρόνο, υπουργός που συμμετείχε σε αυτό, το είχε αποκαλέσει ''μούφα''.
Αυτήν την φορά, τουρισμό με κρατικό χρήμα στη Νέα Υόρκη θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ενώ λέγεται, ότι, το ''τουριστικό ταξίδι'' δεν θα χάσει -οι κακές συνήθειες δεν κόβονται- ο Νότης Μηταράκης. 'Άλλες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι, θα παραυρεθεί κι εφέτος η κ. 'Ολγα Κεφαλογιάννη. Μπορεί να προκύψει και... Δημ. Αβραμόπουλος, που θα είναι Ουάσιγκτον δύο ημέρες ενωρίτερα και ''κάθε τρεις και λίγο'' βρίσκει αφορμή γιά... ''υπηρεσιακά''(!) πολυήμερα φυσικά, ''ταξιδάκια αναψυχής'' -με κρατικό χρήμα- στη Νέα Υόρκη.
Από κοντά και κρατικοδίαιτοι του ΤΑΙΠΕΔ, υποτίθεται ''λόγω των αποκρατικοποιήσεων που προωθούνται'', αλλά και από τον αναποτελεσματικό φορέα-''μαϊμού'', Invest in Greece.
Εφέτος, όπως είχε αναγγελθεί, θα ομιλούσε στο Συνέδριο στη Νέα Υόρκη -και μάλιστα στο πανάκριβο ξενοδοχείο Plaza στο Μανχάτταν- ο πρωθυπουργός.
Αλλά μετά την ''κλωτσιά'' που έφαγε από τον Λευκό Οίκο δεν θα έρθει στις ΗΠΑ και δεν θα παραυρεθεί στο επενδυτικό Συνέδριο με τα μηδαμινά αποτελέσματα.
Βλέπετε, επικεφαλής στο Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο, με έδρα την Αθήνα και ελάχιστη γνώση των ΗΠΑ, είναι ο ''κολλητός'' του A. Σαμαρά, ο κ. Γιάννος Γραμματίδης, που έχει και... βουλευτικές βλέψεις, ενώ οι ''κακές γλώσσες'' λένε ότι έχει και... εμπορικά προσωπικά συμφέροντα (εισαγωγών-εξαγωγών, στις ΗΠΑ).
Πριν ένα χρόνο ο κ. Γραμματίδης είχε κάνει, με την λήξη του Συνέδριου στη Νέα Υόρκη, βαρύγδουπες δηλώσεις γιά την... ''επιτυχία του Συνέδριου'' και... ''προσέλκυση επενδύσεων''. Φυσικά ο άνθρωπος, επειδή έχει βουλευτικές φιλοδοξίες, έλεγε παραμύθια, γιατί τα αποτελέσματα είναι γνωστά: ΔΕΝ έγινε απολύτως τίποτα.
Μάλιστα έχει και... ''άποψη''(!) γιατί ο Ομπάμα δεν δέχτηκε τον Σαμαρά, αποδίδοντας την άρνηση στο... ''βεβαρυμένο πρόγραμμα'' του πρόεδρου των ΗΠΑ, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε...''κάφρους''. Ενδεικτική και η δήλωσή του ''σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, δεν πρέπει να αποκλείεται ο καθορισμός σχετικής συνάντησης εντός του Ιουνίου ή του Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία, πιστεύουμε ότι είναι και βεβιασμένη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα'' (16 Μαΐου 2013). Δυστυχώς για τον κ. άσχετο πολιτευτή και κρατικοδίαιτο ταξιδευτή, τα γεγονότα άλλα λένε.
Αλλά το ερώτημα είναι, ΠΩΣ ο πρωθυπουργός ανέχεται ακόμα, να συνεχίζονται οι πρακτικές του παρελθόντος, γιά να ταξιδεύουν -κάνοντας προσωπικό τουρισμό με κρατικό χρήμα-, υπουργοί και διάφοροι ''μαυρογιαλούροι'', στο όνομα της δήθεν ''προσέλκυσης επενδύσεων'', που λίγους μήνες αργότερα αποδεικνύονται ''παραμύθια'' και ''μπούρδες''.
Ενδεικτική και η περίπτωση με τους ''μεγάλους επενδυτές'' εκατομμυριούχους Ομογενείς, που υπό τον Κλίντον θα... ''βούλιαζαν'' την Ελλάδα με επενδύσεις. Κοντά δύο χρόνια μετά, δεν επένδυσαν ούτε ένα ευρώ και απλά κοιτάζουν τι θα αρπάξουν από την εκποίηση δημόσιας περιουσίας, σε εξευτελιστική τιμή.
Φυσικά τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, ανάλογα με το ''λάδωμα'' και τις ''γνωριμίες'', προβάλουν τα ταξίδια και τις βαρύγδουπες δηλώσεις κρατικοδίαιτων υπουργών και ''αξιωματούχων'', αλλά λίγους μήνες μετά, δεν αναρωτιούνται γιατί τίποτα -από όσα εξαγγέλθηκαν- δεν έγινε πράξη.
Απλά, ''πάμε γι' άλλα'' και η σπατάλη δημόσιου χρήματος γιά την καλοπέραση ''ημετέρων'', ''καλά κρατεί''.
Σημ.: Αν όλοι αυτοί ήταν ''πατριώτες'' και πλήρωναν από την τσέπη τους για να βοηθήσουν την πατρίδα, θα λέγαμε ''μπράβο'' τους. Αλλά επειδή κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, τότε ντροπή τους και ντροπή στον πρωθυπουργό που ανέχεται τέτοιες αμαρτωλές καταστάσεις, που παραμυθιάζουν τον λαό και σπαταλούν ασύστολα -χωρίς ντροπή- το χρήμα του, γιά υποτιθέμενες ''προσελκύσεις επενδύσεων'', που αποδεικνύονται αυτό που πραγματικά είναι:
 ''Μπούρδες'' γιά παραπληροφόρηση του δοκιμαζόμενου λαού της Ελλάδας.

kalami.net (''K'' - 22 Μαίου '13)
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.