Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

«Μια ωραία ατμόσφαιρα» είναι στην κυβέρνηση


Με τη γνωστή ατάκα του αείμνηστου Ηλιόπουλου «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση της κυβέρνησης. Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχει εξελιχθεί σε τραγέλαφο και αναδεικνύεται σε θέμα μείζονος σημασίας για την κυβερνητική συνοχή. Η κυβέρνηση, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία έκανε πίσω και τελικώς απεφάνθη μέσω κύκλων της ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αρκεί κι αν χρειαστεί μπορούν να γίνουν κάποιες βελτιώσεις. Αλλά μέχρι εκεί.

Ουσιαστικά το Μαξίμου άδειασε για πολλοστή φορά τον αρμόδιο υπουργό Ρουπακιώτη, ενώ παράλληλα αγνόησε την βούληση των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων που επιμένουν στην προώθηση του σχεδίου νόμου για την αντιρατσιστική βία.

Περισσότερο εκτεθειμένος είναι βεβαίως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ενώ είχε προαναγγείλει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο το ρατσιστικό πληροφορήθηκε ενόσω βρισκόταν ακόμη στην Λειψία ότι το Μαξίμου αποφάσισε να βάλει ταφόπλακα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. ...

Τώρα, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά ψάχνονται. Λογικό, αφού έστω για την τιμή των όπλων πρέπει να αντιδράσουν στο “φτύσιμο” που τούς επεφύλαξε η Νέα Δημοκρατία. Ένα από τα πιθανά σενάρια είναι να καταθέσουν από κοινού το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, λέγοντας πως όποιος θέλει το ψηφίζει…

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.