Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Δ.Αντωνίου Vs Β.Καπερνάρου: "Η άγνοια είναι ευλογημένη, αλλά η αλαζονεία και μικρότητα να μην την αποδέχεσαι, είναι κατάρα για τον ανθρώπινο είδος"


Δημήτρης Αντωνίου: Ρε Βασίλη Καπερνάρε, οι αποφάσεις των Διεθνών Διαιτητικών Δικαστηρίων, δεν επιδέχονται ένδικα μέσα. Είναι "οριστικές" κι αμετάκλητες, εξ ορισμού. 
Σε βλέπω υπουργόν κάποια μέρα.
Τέτοιους αδαείς θέλουν για να κάνουν ότι θέλουν (βλ. ΓΑΠ)..."κι είναι σοφία η σιωπή...".



Η απάντηση του Καπερνάρου:
Εχθές, στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, ένας κύριος και μάλιστα Dr. , ο οποίος απ’ ότι φαίνεται παρακολουθεί ανελλιπώς τις εμφανίσεις μου, έγραψε αυτό: «Ρε Βασίλη Καπερνάρε, οι αποφάσεις των Διεθνών Διαιτητικών Δικαστηρίων, δεν επιδέχονται ένδικα μέσα. Είναι "οριστικές" κι αμετάκλητες, εξ ορισμού. Σε βλέπω υπουργόν κάποια μέρα. Τέτοιους αδαείς θέλουν για να κάνουν ότι θέλουν (βλ. ΓΑΠ)..."κι είναι σοφία η σιωπή..."».
Επειδή δεν έχω διαβάσει την απόφαση του διαιτητικού Δικαστηρίου, ρώτησα τον Συνταγματολόγο Προκόπη Παυλόπουλο, που συμμετείχε κι αυτός στην ίδια εκπομπή, αν είναι ενημερωμένος για το αν το Ελληνικό Δημόσιο έχει προβεί σε άλλα ένδικα μέσα αλλά όχι με την «στενή» έννοια (ο οποίος μου απάντησε αρνητικά) και τούτο διότι από τις διατάξεις των άρθρων 323, 903, 905 και 906 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, γίνεται φανερό ότι η συγκεκριμένη αλλοδαπή διαιτητική απόφαση του Λονδίνου, για να παραγάγει δεδικασμένο και να αποτελέσει εκτελεστό τίτλο, πρέπει να διέλθει τη διαδικασία αναγνωρίσεως του δεδικασμένου και κηρύξεως της εκτελεστότητάς της. ...
Τούτο συμβαίνει εφόσον συντρέχουν οι όροι που προαναφέρονται στα παραπάνω άρθρα του ΚΠολΔ. Πάντως, υπεύθυνα και με βεβαιότητα θα μπορεί κανείς να αποφανθεί περί τούτων, εφόσον έχει το κείμενο της αλλοδαπής διαιτητικής απόφασης και εξετάσει τη διαιτητική ρήτρα, τη συμφωνία περί της τηρητέας διαδικασίας, του εφαρμοστέου ουσιαστικού δικαίου κλπ. Όλα αυτά σημαίνουν προϋποθέσεις και δυνατότητες περαιτέρω ενδίκων ενεργειών. Για αυτό και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν έχει εκδοθεί απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου αναγνωρίζουσα το δεδικασμένο ή κηρύττουσα εκτελεστή την αλλοδαπή διαιτητική απόφαση, τότε δεν θα είναι επιτρεπτή η εκ νέου εξέταση της διαφοράς από τα ελληνικά δικαστήρια.Όλα αυτά τα αναφέρω για να μην καταναλώνει τόσο εύκολα το συμπλεγματικό του δηλητήριο ο κύριος Dr., αλλά για να το κρατήσει μέσα του, ως συντηρητικό της προσωπικότητάς του. Η σιωπή όντως αποτελεί σοφία, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις που αποδεικνύουν περίτρανα πως «η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας»

Kαι η ανταπάντησή μου:
ΑΓΝΟΙΑ, ΕΥΓΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ: Βασίλη, θέλει κότσια να μεγαλείο να παραδεχτείς την άγνοιά σου. Η άγνοια είναι ευλογημένη, αλλά η αλαζονεία και μικρότητα να μην την αποδέχεσαι, είναι κατάρα για τον ανθρώπινο είδος. Κι όταν προσπαθείς να την δικαιολογείς αρνούμενος τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ γίνεται και αστεία.
Η απεπαμπλόμ, γιουσουρούμ, σαβαρατρανέμια, απάντησή σου, επιβεβαιώνει ακριβώς το ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ότι οι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ των Διαιτητικών Δικαστηρίων είναι οριστικές κι αμετάκλητες ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ και δεν επιδέχονται ενδίκων μέσων.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, διότι είναι εξ ορισμού.. Άλλωστε αυτός είναι κι ο σκοπός των...η ταχύτητά των. Κοίτα φίλε μου στον νόμο (στο ελληνικό και διεθνές δίκαιο) για τα Διαιτητικά δικαστήρια, θα τα καταλάβεις, μην φοβάσαι. Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ των αποφάσεων αυτών υπόκειται στα εθνικά δίκαια των κρατών της έδρας του εκάστοτε αρμοδίου Διαιτητικού Δικαστηρίου. Βασίλη, καταλαβαίνω, τόσα χρόνια, τόσες ώρες στα μεσημεριάτικα κανάλια (με Τατιάνα κλπ). που να σου μείνει καιρός να διαβάσεις, αλλά κάνε μια προσπάθεια. Όσον αφορά τον Καθηγητή Παυλόπουλο, σου έμαθε ότι η "προσωρινή κατάλυση του Συντάγματος είναι νόμιμη"?
Δημ. Αντωνίου

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.