Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Το ΔΝΤ αδειάζει την κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Έκθετη αφήνουν την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις ότι η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Ράις υποστήριξε ότι το ΔΝΤ δεν κάνει «συγκεκριμένες εισηγήσεις» σε σχέση με αποφάσεις που έχουν να κάνουν με κρατικούς οργανισμούς.

«Οι προτάσεις διατυπώνονται από την κυβέρνηση και οι πρωτοβουλίες ανήκουν στην κυβέρνηση. Δεν θα κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο για το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Είχε προηγηθεί ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν απόφαση της τρόικας προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο μνημονιακός στόχος των 2000 απολύσεων.

Ο κ. Ράις όμως άδειασε κυριολεκτικά την κυβέρνηση. Όπως ανέφερε κυβέρνηση και δανειστές ναι μεν συμφωνούν στους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, αλλά το ΔΝΤ δεν προσδιορίζει το πώς θα υλοποιηθούν οι στόχοι του προγράμματος στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα.

Η συγκεκριμένη δήλωση όμως δεν ήταν και η μοναδική που αφήνει έκθετο τον πρωθυπουργό. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Ράις υποστήριξε για ακόμη μια φορά ότι για τις «λεπτομέρειες» της πολιτικής εφαρμογής του προγράμματος αποφασίζει η ελληνική κυβέρνηση.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.