Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Αλ. Τσίπρας: “Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες”

"Αυτό που ξεκίνησε σαν μάχη της ΕΡΤ κι εξελίχθηκε σε μάχη της δημοκρατίας όχι μόνο ταρακούνησε και ταρακουνάει την ετοιμόρροπη ελληνική κυβέρνηση, αλλά προκάλεσε τρικυμία και στα διεθνή κέντρα που ελέγχουν κυβερνήσεις και απομυζούν λαούς και χώρες", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στο Φεστιβάλ Resistance 2013, στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.

"Στην Ελλάδα έχουμε από χτες μια νέα κατάσταση. Το λαϊκό κίνημα έφερε τα πάνω κάτω. Ο κ. Σαμαράς έφαγε ένα χαστούκι από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και το μεγάλο λαϊκό κίνημα υπεράσπισης της δημοκρατίας. Χαστούκι που ακούστηκε στα πέρατα του κόσμου” πρόσθεσε. Σημείωσε ότι το όποιο κύρος της κυβέρνησης Σαμαρά κουρελιάστηκε και η επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού που επιχείρησε “του γύρισε μπούμερανγκ”. “Τα μεγάλα αφεντικά της Ευρώπης και των αγορών του τραβούν δημόσια το αφτί, αμφισβητούν την ικανότητά του να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους” πρόσθεσε. Υποστήριξε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε μια ευκαιρία για ηρωική και ομαλή έξοδο, προσφεύγοντας σε εκλογές, αλλά “του το ξέκοψαν από την τρόικα”. Προέβλεψε ότι το τέλος του “θα είναι πιθανότατα μια επανάληψη του τέλους του Παπανδρέου".

Αναφορικά με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση είπε “επιτέλους, και πολύ άντεξε”, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Βενιζέλο “όμηρο του Σαμαρά” και “μπάστακα των μνημονίων”.

Σημείωσε ότι πάμε για μια κυβέρνηση δύο κομμάτων, όχι οποιωνδήποτε δύο, αλλά εκείνων που έφεραν την Ελλάδα ως εδώ, που “έκαναν τη διαφθορά τρόπο διακυβέρνησης, την αδιαφάνεια επάγγελμα, το ρουσφέτι λειτούργημα και τη δημοκρατία υπηρέτρια των επιδιώξεών τους”. Ο δικομματισμός, που ευθύνεται για όλα τα δεινά του λαού και της χώρας, πρόσθεσε, τολμά τώρα να εμφανίζεται “με το μανδύα της κάθαρσης, φορά το πηλήκιο του μεταρρυθμιστή, τη φουστανέλα του εθνικού σωτήρα”. ...

Προέβλεψε ότι “αυτό το κολοβό και δύσμορφο πολιτικό σχήμα, αυτή η σύμπραξη από ιδιοτέλειες, φόβους και συμφέροντα που παριστάνει την κυβέρνηση, δεν μπορεί να μακροημερεύσει”και ότι οι “μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες”.

Είναι δουλειά του λαού, πρόσθεσε, να τους ανατρέψει και να υπερασπιστεί “όχι μόνο τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά και τη δημοκρατία, από τους καθ' έξιν και κατ' επάγγελμα βιαστές και προαγωγούς της -και θα το κάνει”.

“Δικαιούμαστε ως λαός και δημοκρατία και εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη και μια ζωή χωρίς το φόβο και την πείνα. Και αυτά όλα μπορούμε να τα κερδίσουμε με την ενότητα και τον αγώνα μας γιατί κανένας δεν θα μας τα χαρίσει. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι δεν μπορεί για να ζήσουμε καλύτερες μέρες” κατέληξε. 
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.