Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Πατριωτισμός και Αντιμνημόνιο είναι έννοιες ασύμβατες με την ακροδεξιά!


Γράφει ο Δευκαλίων

Όταν στον χθεσινό Δευκαλίωνα διατυπώσαμε το ερώτημα «Με ποια πολιτική δύναμη θα συμμαχήσουμε όλοι εμείς τα θύματα του μνημονίου;» δεν το κάναμε τυχαία. Είχαμε δώσει ήδη μία κατ’ αρχή αρνητική απάντηση σε ένα άλλο σημείο του χθεσινού άρθρου όταν τοποθετούσαμε τους ΑΝΕΛ στην άκρα δεξιά.
Η στήλη δεν ντρέπεται να κάνει την αυτοκριτική της και να παραδεχθεί τα λάθη της. Και σίγουρα «μαύρη στιγμή» της στήλης ήταν η στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο τότε η στήλη θεωρούσε πατριωτική και αντιμνημονιακή δύναμη. Όποιος καεί με τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Έκτοτε η στήλη ήταν πάντα επιφυλακτική. Δεν δίσταζε δε να ασκήσει κριτική στους κ.κ. Α. Τσίπρα και Π. Καμμένο για λάθη τους και παραλείψεις τους, ενώ πρώτη από όλους χαρακτήρισε την ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πολιτικούς τυχοδιώκτες. Και πότε το έκανε αυτό; Την επαύριο ακριβώς των θριαμβευτικών για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βουλευτικών εκλογών του 2012.
Προς το παρόν ευχόμαστε να έχουμε κάνει λάθος που τοποθετούμε τους ΑΝΕΛ στην άκρα δεξιά. Αλλά τα τελευταία μηνύματα από Συγγρού αυτό δείχνουν. Και όπως όλοι καταλαβαίνουν πατριωτισμός και αντιμνημόνιο δεν είναι έννοιες συμβατές με την άκρα δεξιά. Τελεία προς το παρόν σε αυτό το θέμα και θα επανέρθουμε είτε για να ζητήσουμε συγνώμη, είτε για να...
επιβεβαιώσουμε την αρχική μας εκτίμηση.
Πάμε τώρα στην επίπλαστη εικόνα αισιοδοξίας που τραυματίζεται από την εικόνα του Χρηματιστηρίου Αθηνών που όσο πάει και βουλιάζει στην απαξίωση. Οι τιμές των υπό επανακεφαλαιοποίηση τραπεζών δεν πάνε καλά και απ’ ότι φαίνεται θα έχουμε σε λίγο άσχημα μαντάτα για την επανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής. Και τότε, αν και εφ’ όσον ο κ. Α. Τουρκολιάς αποτύχει στον στόχο της επανακεφαλαιοποίησης, θα ξεσπάσει ο Αρμαγεδών. Εμείς περιμένουμε…
Όσο για το ΔΝΤ και τα τεκταινόμενα στην Ελληνική Οικονομία. Τα λένε οι ίδιοι πλέον. Κάναμε λάθος. Το πρόβλημα δεν είναι τι έκαναν και λένε οι ξένοι. Αυτοί την δουλειά τους έκαναν. Ήρθαν στην πατρίδα μας να λεηλατήσουν τον κόπο των Ελλήνων και να συλήσουν τα όσια και ιερά. Το πρόβλημα είναι τι έκαναν οι Έλληνες που στήριξαν και ψήφισαν τις συνταγές του ΔΝΤ. Ήταν απλά ακροδεξιοί.
Γι’ αυτό είπαμε παραπάνω ότι πατριωτισμός και αντιμνημόνιο είναι έννοιες ασύμβατες με την ακροδεξιά!
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.