Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Έχουν χάσει το ύπνο τους οι υποτακτικοί του Σαμαρά


Σχετικό: Ξεμπροστιάζει τους "υποτακτικούς του" ο Σαμαράς


Γράφει ο Εl Sito

Καλά ο Κουβέλης τσίμπησε για πρόεδρος... ο Βενιζέλος τι ήθελε από υπασπιστής και πρωτοπαλίκαρο του GAP να γίνει πρωθυπουργός από υποτακτικός του Σαμαρά;
Για τον συμπαθέστατο γεροντάκο της ΔΗ.θεν είΜ.αστε ΑΡ.ιστεροί δεν έχω να γράψω εκτός από την συμπάθειά μου για τα ανεκπλήρωτα όνειρά του να αντικαταστήσει τον Παπούλια, θεμιτό το βρίσκω, αν και πολιτικά άθλιο.
Για τον έτερο Καππαδόκη υποτακτικό και άνθρωπο για τις "βρώμικες δουλειές" (εννοώ πολιτική λάντζα) του Σαμαρά τον λυπάμαι για τους παρακάτω λόγους:
Αναρριχήθηκε στο ΠΑΣΟΚ από το ΚΟΔΗΣΟ σε μία δύσκολη και ανθρώπινη συναισθηματικά περίοδο να υπηρετήσει τον Ανδρέα στην περίφημη δίκη του του "βρώμικου '89".
Τα μετά είναι γνωστά... που είχαν να κάνουν με μία πρωτόγνωρη πολιτική βουλιμία να γίνει αρχηγός του  ΠΑΣΟΚ μη διστάζοντας να τσαλαπατήσει (με νόμιμο τρόπο, δεν αντί λέω) ένα σύνταγμα και να νομοθετήσει με γνώμονα την προστασία της ατιμωρησίας των πολιτικών, τραπεζιτών και τόσων άλλων που έχουν γεμίσει με αρχειοθετημένους φακέλους οι εισαγγελίες και η βουλή.
Ως γνώστης της νομικής επιστήμης φρόντιζε "πρώτα να νομοθετεί και μετά να αυθαιρετεί", ως πολιτικός όμως έχει καταγράψει αυτή τη διαδρομή ως "ΜΗ έχων την εξουσιοδότηση να το κάνει". ΔΕΝ θα αναφερθώ αναλυτικά σε αυτά τα ΦΕΚ, είναι γνωστά ως "νόμοι Βενιζέλου", αυτό που θα τονίσω είναι ότι ο Σαμαράς δεν είναι GAP και εκεί την πάτησε. Τώρα που διέλυσε το ιστορικό κόμμα του αείμνηστου Ανδρέα κινδυνεύει να το εξαφανίσει τελείως από το πολιτικό χάρτη και από τα έδρανα του κοινοβουλίου.
Και ερχόμαστε στα σημερινά και τα επίκαιρα!!!
Επειδή πολιτικά είναι γνωστή η τακτική του
Που οδεύουν τα πράγματα...
αναρωτιούνται από τα "parapolitika": "Φήμες κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στη Βουλή για εκλογές στις 14 Ιουλίου. Οι πληροφορίες λένε πως ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, εφόσον παραμείνει κλειστή η ΕΡΤ με άμεσο αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε κάλπες. Πιθανότερη ημερομηνία σε αυτή την περίπτωση είναι να στηθούν την Κυριακή 14 Ιουλίου!"
Και με αυτό ως μπαμπούλα θέλουν να φοβίσουν τους πολίτες για μια ακόμη φορά, που δεν αντέχουν νέες περιπέτειες και καινούριες πιο ευρηματικές μνημονιακές προεκλογικές δεσμεύσεις και μετεκλογικές εξαπατήσεις, στην ουσία όμως έχουν χάσει την "έξωθεν καλή μαρτυρία" και την "έσωθεν αξιοπιστία". Τρέμουν τις εκλογές σαν τον "διάολο το λιβάνι" που λένε οι θρησκευόμενοι και θέλουν να τις αποφύγουν με κάθε τίμημα και κόστος. Εκεί ο Σαμαράς υπερτερεί και τους εκβιάζει.
Η σχετική ειδησιογραφία φαίνεται να τους έχει γίνει εφιάλτης και  έχουν χάσει το ύπνο τους οι υποτακτικοί του Σαμαρά:
.- Ανυποχώρητος για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ ο Σαμαράς
- Συζήτηση με ανοιχτή τη δημόσια τηλεόραση λένε Βενιζέλος-Κουβέλης
- Κανείς δεν θέλει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες
-Τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη, σύσκεψη τις επόμενες ημέρες κλπ

Το σχέδιο του Κουβέλη απλό: Ν.Δουλικό και ΝΑΙ-ΝΑΙ-δικο αλλά απλό: "Μαζεύω τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ και ότι μπορώ από ΣΥΡΙΖΑ και κάνω "τουμπεκί ψιλοκομμένο"... και την δεδομένη στιγμή θα σας αποχαιρετίσω για την προεδρική πολυθρόνα..."

Το σχέδιο Βενιζέλου σατανικό: Θα σε στηρίξω όσο και όπως θέλεις, αλλά στον επόμενο ανασχηματισμό θέλω τα παραγωγικά υπουργεία και τα ΕΣΠΑ να "εξαγοράσω ψηφαλάκια"...

Το σχέδιο Σαμαρά, μάλλον αντισχέδιο είναι πιο προχωρημένο και ξεκάθαρο:
"Διαλύσατε τα κόμματά σας και εισπράξατε την δυσφορία και την χλεύη των πολιτών, είσαστε υποτιθέμενοι αριστεροί και οι δεξαμενές σας έχουν αδειάσει, από διαβατάρηδες ψηφοφόρους προς την ΝΔ, Η Χρυσή Αυγή εισέπραξε όλη την συσσωρευμένη απογοήτευση και με συναγωνίζεται για την δεύτερη θέση. Τι κάνω; Σας χρεώνω τις εκλογές και είμαι από πάνω και "αγκαλιάζω" έναν νέο κόμμα που μπορώ εύκολα με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, τώρα που διέλυσα την κρατική ενημέρωση, να παίζω άνετα με τα παράνομα πλην φιλικά ιδιωτικά κανάλια των φίλων μου επιχειρηματιών και εργολάβων (MEGA - ΣΚΑΪ - ΑΝΤ1)."

και στο δια ταύτα από τα φιλικά συγκροτήματα:
«Νερό στο κρασί τους» φαίνεται πως ρίχνουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, καθώς όλα δείχνουν ότι η αποφυγή των πρόωρων εκλογών που θα απειλήσει τα κόμματά τους με πολιτικό αφανισμό, είναι στόχος πρώτης – και απόλυτης – προτεραιότητας.

Μετά τη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, παρότι αμφότεροι τάχθηκαν υπέρ μιας ανοιχτής ΕΡΤ, δήλωσαν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της και πως κανένας Έλληνας πολίτης δεν θα επιθυμούσε διατάραξη της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα. Ταυτόχρονα, ζήτησαν από τον πρωθυπουργό πρωτοβουλία για τη σύγκλιση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Το ζητούμενο είναι ότι το «μπαλάκι» βρίσκεται πλέον στο «γήπεδο» του πρωθυπουργού, οπότε θα φανεί εάν η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί τη διεξαγωγή εκλογών ή όχι. Οι κυβερνητικοί εταίροι ζητούν διάλογο με ανοιχτή την ΕΡΤ, κάτι που ασφαλώς μετά όσα έχουν γίνει δεν πρόκειται να συμβεί.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων αντιτίθενται στις αλλαγές στην ΕΡΤ, αποκαλώντας την σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης, μιλώντας πριν λίγο σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής. Ο πρωθυπουργός περιέγραψε την Ελλάδα ως «Jurassic Park συμφερόντων» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν κλείνει τη δημόσια τηλεόραση αλλά κάνει εκείνες τις ενέργειες για τη δημιουργία μιας πραγματικά δημόσιας τηλεόρασης σημειώνοντας πως «τη νέα ραδιοτηλεόραση θα τη δώσουμε στους Έλληνες το ταχύτερο».

Αναφέρθηκε στις πολλές προσπάθειες εξυγίανσης που έγιναν με πιο ήπιο, όπως είπε, τρόπο αλλά «όλες απέτυχαν» γιατί κατά τον Αντώνη Σαμαρά τα προνόμια ήταν τόσο πολύ θεσμοθετημένα που ήταν πρακτικά αδύνατη η οποιαδήποτε αλλαγή.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε «στη συντεχνία», που όπως είπε έχει επιβάλλει σιωπή στα μίντια σημειώνοντας ότι τους «τελευταίους μήνες δεν υπήρξε περίπτωση που να έρθει σημαντικός ξένος στη χώρα για να στηρίξει τις προσπάθειες που να μην πέσει επάνω σε “τυχαία” απεργία της ΕΡΤ». «Απεργούσαν κάθε φορά που ήταν κάτι σημαντικό και αισιόδοξο» τόνισε ο πρωθυπουργός.


Και τελειώνοντας δεν θα αφήσω ασχολίαστο έναν "αδικούμενο" συνταξιούχο με βλέψεις και για δεύτερη σύνταξη, από τα υστερόγραφα αυτή τη φορά:
"Την έντονη αντίδρασή του στο νομοσχέδιο το οποίο προωθεί ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης εξέφρασε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, με συνέντευξή του στην “Ελευθεροτυπία”.
Ο κ. Ρακιντζής, ο οποίος τείνει να γίνει… ισόβιος στη θέση του, και με όσα λέει στην “Ελευθεροτυπία” υποστηρίζει ότι με τις συγχωνεύσεις που προωθεί το νομοσχέδιο Μανιτάκη, ουσιαστικά το αξίωμά του καταργείται, καθώς θα συγχωνευτεί με το Σώμα Επιθεωρητών.
“Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις”, σχολίασε με νόημα ο Λέανδρος Ρακιντζής."

Όσο για τον καταστροφέα των εργασιακών και της υγείας... μάλλον "χεσμένο" τον βλέπω παρά μόνο φοβισμένο και απογοητευμένο:
Καταστροφικό χαρακτήρισε το σενάριο των εκλογών ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος. «Εκλογές ίσον καταστροφή για τον τουρισμό και όσους κλάδους συνδέονται με αυτόν. Υποχώρηση ΝΔ, αλλά ψήφιση νόμου πχ του 2011, ή άλλη κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή είναι οι λύσεις», τόνισε.

Καλό κατευόδιο... και να εύχεστε να "είναι μακρύς ο δρόμο σας" και να μην συναντήσετε ποτέ το 120 μπροστά σας...


=========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.