Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Τρομάζει τους τεχνικούς αναλυτές της Wall Street ο “Οιωνός Hindenburg”, που “δείχνει” κραχ

Συναγερμό προκαλεί, κατά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις της Wall Street, η εμφάνιση ενός τεχνικού σήματος που θεωρείται από τους αναλυτές ενδεικτικό ενός επερχόμενου κραχ.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής σχηματίστηκε στη Wall Street ο λεγόμενος “Οιωνός Hindenburg”, ο οποίος είχε κάνει επίσης την εμφάνισή του πριν από το Κραχ του 1987 και τη χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Ο συγκεκριμένος τεχνικός σχηματισμός έχει πάρει το όνομά του από την καταστροφή του 1937, όταν ένα γερμανικό επιβατηγό αερόπλοιο έπιασε φωτιά στον αέρα, σκοτώνοντας 35 από τους επιβάτες του και ένα άτομο στο έδαφος.

Για να σχηματιστεί ο οιωνός, πρέπει να πληρούνται τα εξής κριτήρια:

1. Ο ημερήσιος αριθμός των μετοχών του NYSE που σημειώνουν νέα υψηλά 52 εβδομάδων και ο ημερήσιος αριθμός των μετοχών που σημειώνουν νέα χαμηλά 52 εβδομάδων πρέπει να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 2,8% του συνόλου των μετοχών που σημειώνουν άνοδο ή πτώση την ημέρα εκείνη (συνήθως πρέπει να ξεπερνά τις 84 μετοχές).
2. Ο δείκτης του NYSE πρέπει να έχει μεγαλύτερη αξία από ό,τι πριν από 50 εργάσιμες ημέρες.
3. Ο McClellan Oscillator πρέπει να είναι αρνητικός την ημέρα αυτή.
4. Οι μετοχές σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων δεν μπορούν να είναι υπερδιπλάσιες των μετοχών σε νέα χαμηλά 52 εβδομάδων.
Όλοι αυτοί οι παράγοντες τηρούνταν κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής. Και η θεωρία λέει ότι μετά την εμφάνιση του “Οιωνού”, ακολουθεί μια σοβαρή πτώση της αγοράς σε διάστημα 40 ημερών.

Βέβαια, όπως εξηγεί η Wall Street Journal, ο “Οιωνός Hindenburg” μπορεί να έχει δικαιωθεί κάποιες φορές, αλλά τις περισσότερες δεν είναι παρά ένας ψευδής συναγερμός. Σοβαρές χρηματιστηριακές απώλειες σημειώθηκαν μόνο στο 25% των περιπτώσεων, μετά την εμφάνισή του.

Για παράδειγμα, ο οιωνός εμφανίστηκε τον Αύγουστο του 2010, αλλά ο Dow Jones σημείωσε έκτοτε ράλι άνω των 5.000 μονάδων.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.