Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Έχουμε Κοινοβουλευτική Δικτατορία: Χωρίς καν προσχήματα: σε 4 συνεδριάσεις η άρον άρον συζήτηση του πολυνομοσχεδίου των χιλιάδων απολύσεων

Το νομοσχέδιο με το οποίο μπαίνουν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και καταργείται η Δημοτική Αστυνομία, μαζί με όλα τα υπόλοιπα «προαπαιτούμενα» για τη νέα δόση δανεικών, θα συζητηθεί σε δυο μέρες μόνο, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, σε πρωινές και απογευματινές συνεδριάσεις. Κλείσιμο των δήμων αποφασίζει η ΚΕΔΕ, αντιδράσεις από δεκάδες φορείς.



18:30 Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το πολυνομοσχέδιο 

Ξεκίνησε χθες, Πέμπτη 11 Ιουλίου, η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το προωθούμενο νομοσχέδιο με τα «προαπαιτούμενα» μέτρα για την καταβολή της δόσης των 6,8 δισ. 
Ο υπ. Οικονομικών ζήτησε να ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου, που οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, έως την Τετάρτη, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικά, ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) ανέφερε πως «οι διαδικασίες αυτές ευτελίζουν τη Βουλή και επιβεβαιώνουν ότι το πολίτευμα της Ελλάδας είναι ένα: δικτατορία της τρόικας με κυβέρνηση ανδρεικέλων. Θα δώσετε λόγο για τα εγκλήματα και τερατουργήματα που κάνετε». ...
Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αμφισβήτησε κατ' αρχήν το «success story» που επικαλείται η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως βάσει των τελευταίων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, η βιομηχανική παραγωγή έχει πέσει στην Ελλάδα.



Οι τρεις αρμόδιοι υπουργοί κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου-μίνι μνημονίου στην αρμόδια Επιτροπή (φωτ.: ΑΠΕ)

«Έχετε διαλύσει τις φορολογικές υπηρεσίες και ακόμα περιμένουμε ένα νομοσχέδιο αναδιοργάνωσής τους. Στο ζήτημα του κατώτερου μισθού πηγαίνετε πιο πίσω και από τις πλέον νεοφιλελεύθερες χώρες, αναθέτοντας τον καθορισμό του σε πέντε εκπροσώπους υπουργείων» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος. Όσο για την υπόθεση της διοικητικής μεταρρύθμισης, «δεν υπάρχει εδώ καμία αξιολόγηση, αλλά το ζητούμενο είναι το πώς θα διώξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ανθρώπους. Είστε οι τελευταίοι οπαδοί του θατσερικού δόγματος ότι "δεν υπάρχει κοινωνία" και δεν καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η δημοτική αστυνομία για την προστασία του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος της γειτονιάς» σημείωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.
 (πηγή: Kathimerini.gr)

Ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις
  Σύμφωναμε δημοσιεύματα, το προωθούμενο νομοσχέδιο έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση - ενδεικτική είναι και η τοποθέτηση της Ντ. Μπακογιάννη πως θα ψηφίσει το νομοσχέδιο «\με εξαιρετικά βαριά καρδιά γιατί ξέρω ότι η κυβέρνηση είναι κολλημένη στον τοίχο και ότι είμαστε ως χώρα υπό εκβιασμό». Θυμίζουμε βέβαια πως οι βουλευτές του «ναι σε όλα» έχουν και στο παρελθόν προσπαθήσει να κερδίσουν νωρίτερα πρόσκαιρες εντυπώσεις με αντίστοιχους λεονταρισμούς.

Σημειώνεται πως το ΚΚΕ ζήτησε η ψηφοφορία την Τετάρτη το βράδυ να είναι ονομαστική.


Απεργία την Τρίτη, κλειστοί οι δήμοι από τη Δευτέρα

Το κλείσιμο των δήμων από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη το βράδυ αναμένεται να αποφασίσει η διάσκεψη των δημάρχων (ΚΕΔΕ) που διεξάγεται από το πρωί. «Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ακόμη και ακραίων παρεμβάσεων, όπως οι μαζικές παραιτήσεις δημοτικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. 


Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο

Μεταξύ των άρθρων του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνεται η κατάργηση της κατηγορίας των σχολικών φυλάκων και όλοι οι υπάλληλοι που απασχολούνταν σε αυτή περνούν στη διαθεσιμότητα.
Ταυτόχρονα υπάρχει η πρόβλεψη για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία θα γίνει το Σεπτέμβριο.
Σημαντική θεωρείται η διάταξη για τις προσωρινές διαταγές, που αφορούν συμβασιούχους, οι οποίοι παραμένουν στο Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πολυνομοσχέδιο, τα ασφαλιστικά μέτρα θα πρέπει να εκδικαστούν έως την 1η Νοεμβρίου 2013 και οι αποφάσεις να εκδοθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2013.
Στην περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί απόφαση με υπαιτιότητα των συμβασιούχων τότε εκείνοι θα απολύονται αυτόματα.
Ταυτόχρονα απελευθερώνεται το πλαφόν της αποζημίωσης των δημοσίων υπαλλήλων και αφορά φωτογραφικά όσους εργάζονταν στην ΕΡΤ.
Στο πολυνομοσχέδιο δεν περιλαμβάνεται η αναδιάρθρωση των Αμυντικών Συστημάτων παρά το γεγονός ότι έχει αρχίσει η συζήτηση για το εάν θα προβλεφθεί και εκεί η απελευθέρωση του πλαφόν αποζημιώσεων.
Σε ότι αφορά σε άλλες διατάξεις, περιλαμβάνεται η διαδικασία με την οποία θα καθορίζεται ο κατώτερος μισθός από το 2017, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.
Ακόμη προβλέπεται η δημιουργία Ενιαίου Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών ως πρώτο βήμα για την ενοποίηση της διαδικασίας είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.


Διαβάστε αναλυτικά: Η αιτιολογική έκθεσητο πολυνομοσχέδιο
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.