Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Μάχη στην Βροσίνα - Νεκρός ο Μάριαν Κόλα - Θέμα ωρών η σύλληψη του Ιλίρ Κούπα - Ένας αστυνομικός τραυματίας


 

Ζωσμένος με χειροβομβίδες ο Μάριαν Κόλα
- Φρεσκομαγειρεμένα φαγητά στον σάκο που παράτησε ο Κούπα
- Είχαν άτομα που τους βοηθούσαν στην περιοχή
- Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι αξιωματικοί της αστυνομίας της Ηπείρου ότι οι δραπέτες δεν έχουν περάσει τα σύνορα


Πέρασαν 17 ολόκληρες μέρες έως ότου η αστυνομία καταφέρει να εντοπίσει τους δύο επικίνδυνους δραπέτες.
17 μέρες κάτω από αντίξοες συνθήκες οι αστυνομικοί αναζητούσαν στα βουνά του Σουλίου τους ένοπλους κακοποιούς.
Σήμερα τα ξημερώματα γράφτηκε ο επίλογος πέφτοντας νεκρός από πυρά αστυνομικών ο πλέον επικίνδυνος Αλβανός δραπέτης Μάριαν Κόλα.
Πολλοί ήταν εκείνοι που βιάστηκαν να ρίξουν ευθύνες στην ελληνική αστυνομία για μη σωστό χειρισμό της υπόθεσης διαδίδοντας μάλιστα και φήμες ότι οι δραπέτες έχουν ήδη διαφύγει στην Αλβανία.
Οι αστυνομικοί όμως επέμεναν και κάτω από την ψυχολογική πίεση αλλά και την κούραση δεν το έβαλαν κάτω. Ήταν εξάλλου θέμα τιμής για εκείνους να πιάσουν τους Αλβανούς αφού οι αξιωματικοί της Ηπείρου δεν πίστεψαν ούτε στιγμή ότι οι δραπέτες θα είχαν περάσει τα σύνορα. Σήμερα επιβεβαιώθηκαν πλήρως.
Έτσι σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή της Βρόσινας οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο άτομα να κινούνται ύποπτα κοντά στον οικισμό.
Οι δύο Αλβανοί κακοποιοί πιστεύοντας ότι ...
τα μέτρα της αστυνομίας είχαν χαλαρώσει αποφάσισαν να βγουν τα ξημερώματα από το σημείο όπου κρύβονταν τόσες μέρες με σκοπό να συνεχίσουν και να περάσουν τον ποταμό Καλαμά για να μπουν στο Αλβανικό έδαφος.
Οι αστυνομικές δυνάμεις τους εντόπισαν και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών. Από τις σφαίρες έπεσε νεκρός ο αρχηγός της συμμορίας των δραπετών.
Από τις σφαίρες των κακοποιών τραυματίστηκε στο πόδι ένας αστυνομικός των ΕΚΑΜ ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στα Γιάννενα όπου και χειρουργήθηκε χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.
Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Βροσίνα για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα του δεύτερου δραπέτη που ήταν μαζί με τον Κόλα συνεχίζεται και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι θέμα ωρών ο εντοπισμός και η σύλληψή του.

Ζωσμένος με χειροβομβίδες ο Μάριαν Κόλα

Όπως διαβάζουμε στο epiruspost, ο Μάριαν Κόλα ήταν ζωσμένος με χειροβομβίδες ενώ στο σακίδιο που άφησε πίσω του ο συνεργός του υπήρχαν φρεσκομαγειρεμένα φαγητά.
Το γεγονός αυτό καθώς και ότι ο νεκρός Αλβανός ήταν φρεσκοξυρισμένος κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι πιθανόν οι δύο δραπέτες να κρύβονταν όλες αυτές τις μέρες σε κάποιο σπίτι, ενώ είναι πλέον σίγουρο ότι κάποιοι τους βοηθούσαν στην περιοχή.
Οι δύο δραπέτες εκμεταλλευόμενοι τις περιβαλλοντικές συνθήκες, πυκνή ομίχλη, και θεωρώντας ότι δεν θα εντοπιστούν από τις θερμικές κάμερες, βγήκαν από το κρησφύγετο τους αλλά έπεσαν πάνω σε ενέδρα αστυνομικών όπου ακολούθησε η ανταλλαγή πυρών.
Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε και το αλεξίσφαιρο γιλέκο του Κούπα, το οποίο πιθανόν να παράτησε για να μπορέσει να κινηθεί άνετα στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τους αστυνομικούς.
Το πτώμα του Μάριαν Κόλα παραμένει στο σημείο όπου έπεσε νεκρός, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα από τα ειδικά κλιμάκια της Αστυνομίας και στην συνέχεια θα μεταφερθεί για νεκροτομή.
Διαβάστε επίσης:
- Νεκρός ο Μάριαν Κόλα μετά από συμπλοκή με τους αστυνομικούς 
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.