Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Με παλαιοκομματικές αντιλήψεις "Καλοχαιρέτα" και οι νέοι βουλευτές του Βενιζέλου - Δείτε τι κατέθεσε ο βουλευτής Κώστας Τριαντάφυλλος!!!

Το πεδίο "εξυπηρέτησης" ψηφοφόρων που μπορούν ακόμη να παίζουν τα παλαιοκομματικά τους παιχνίδια οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι το ΕΣΠΑ. Η μάχη που συνήθως δίνεται είναι ποιος θα διαχειρίζεται αυτά τα κονδύλια και πως αυτά θα κατανέμονται, συνήθως στους "ενδιαφερόμενους" επενδυτές με πολύ προνομιούχους όρους και συνήθως με πολύ μικρή συμμετοχή και με σχεδόν μηδενικό ρίσκο.
Βέβαια τo Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, αποτελεί το έγγραφο αναφοράς για τον προγραμματισμό των Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε εθνικό επίπεδο για την περίοδο 2007-2013 και τελειώνει οσονούπω χωρίς τις αναμενόμενες αναπτυξιακές επενδύσεις και πολύ δε περισσότερο στις περιβόητες θέσεις απασχόλησης (η εργασία είναι όνειρο άπιαστο).
Διαβάστε το παρακάτω και θα καταλάβετε:
«Για δεύτερο συνεχόμενο εξάμηνο, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2013, ξεπεράσαμε τον στόχο που είχε τεθεί από το μνημόνιο και σύμφωνα με τη δήλωση δαπανών που υποβάλλεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων ανήλθε στο 169,36% του στόχου» δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου διευκρίνισε ότι στο α' εξάμηνο του 2013 απορροφήθηκαν 2,174 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος ήταν 1,284 δισ. ευρώ και σε αυτά τα κονδύλια συνυπολογίζονται και 811 εκατ. ευρώ από τους αυτοκινητοδρόμους.
Με βάση τις δαπάνες που σήμερα δηλώνουμε στις Βρυξέλλες, υπολογίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στη τέταρτη θέση μεταξύ των 27 κρατών- μελών ως προς τον βαθμό απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, ενώ πριν από ένα χρόνο βρισκόταν μεταξύ 18ης και 20ης θέσης.

Τι καταλαβαίνετε από τα παραπάνω;

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι; Οι δικαιούχοι, σύμφωνα με το ΕΣΠΑ,  είναι δημόσιοι ή ιδιωτικοί οργανισμοί, φορείς ή επιχειρήσεις αρμόδιοι για την έναρξη ή την έναρξη και υλοποίηση πράξεων. Στα πλαίσια των καθεστώτων ενίσχυσης δυνάμει του άρθρου 87 της Συνθήκης, οι δικαιούχοι είναι δημόσιες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις που εκτελούν μεμονωμένο έργο και λαμβάνουν δημόσια ενίσχυση.

Από τις δηλώσεις του Χατζηδάκη τι προκύπτει;
ότι αυτοί που δεν έχουν ρίξει ούτε ένα κυβικό χαλίκι και άσφαλτο στα "Νέα Έργα", που εισπράττουν τα εκατομμύρια από τα διόδια (και όλος τυχαίος μπορούν να ελέγχουν και τα ΜΜΕ) θα εισπράξουν και  811 εκατ. ευρώ για τους "υπό κατασκευή" αυτοκινητοδρόμους... και μετά θα έρθει η ανάπτυξη...
Τα παιχνίδια για το ΕΣΠΑ είναι προδήλως πολλά και αυτά που υποθέτουμε με αυτά που ακούγονται ακόμη περισσότερα, αλλά είπαμε η τρικομματική που έγινε δικομματική (τα 3 έγιναν 2) έχει μία ιδιότυπη νομική ασυλία που μας προβληματίζει. Όπως μας προβληματίζει και ο δήθεν ισχυρισμός για την "ΜΗ απορρόφηση" κονδυλίων, αυτών των κονδυλίων που η συμμετοχή δεν υπερβαίνει το 30%.

Βέβαια εμείς δεν είμαστε εισαγγελείς  που θα αναδείξουμε κάποια ερωτήματα που υποθέτουμε ως "αποχρώσεις ενδείξεις" σε τεκμηρίωση με βάση νομικές αποδείξεις. 

Μέσα σε αυτό το ομιχλώδες περιβάλλον γίνονται ερωτήσεις, επερωτήσεις και ποτέ δεν μαθαίνουμε το δια ταύτα. Είμαστε κοινωνοί πολλών τέτοιων αναφορών και ποτέ δεν μας κοινοποιούνται οι απαντήσεις υπουργών. Τα θέματα είναι ενδιαφέροντα και οι ερωτήσεις τους ακόμη πιο ενδιαφέρουσες... και μετά τι κάνουν όλοι αυτοί όταν (συνήθως δεν τους καλύπτει) οι απαντήσεις είναι αρνητικές ή στην καλύτερη των περιπτώσεων υποσχετικές έως καθησυχαστικές;

Μία τέτοια ερώτηση θα αφήσουμε στη κρίση σας τίμιοι και υποψιασμένοι αναγνώστες μας:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κατέθεσε ο βουλευτής Κώστας Τριαντάφυλλος για το Πρόγραμμα «Νησιώτικη Επιχειρηματικότητα».

"Το πρόγραμμα «Νησιώτικη Επιχειρηματικότητα» αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών νησιωτικών επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες σχετίζονται με τον τουρισμό και την παροχή υπηρεσιών.

Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται και στις διαδικαστικές και τεχνικές διαφοροποιήσεις του, σε σχέση με προηγούμενα προγράμματα, δηλαδή, ανάμεσα σε άλλα, το γεγονός ότι οι Τράπεζες δεν χρηματοδοτούν, αλλά λειτουργούν ως εντολείς για την υλοποίησή του.

Εξαιτίας, της καθυστέρησης υπογραφής της σύμβασης εντολής μεταξύ ΕΤΕΑΝ και Τραπεζών, καθημερινά, εκφράζονται παράπονα από τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, για ένα πρόγραμμα, το οποίο θα δώσει ανάσα στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο των νησιών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπογραφή της σύμβασης και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος;".

Αυτή λοιπόν είναι η ενδεικτική ερώτηση από νέον βουλευτή, ο οποίος υποσχέθηκε πολλά προεκλογικά στο νησί του και δεν υλοποίησε τίποτα...

Προσωπικά λυπάμαι για αυτόν τον νέο άνθρωπο που μπήκε σε μια δύσκολη περίοδο στη πολιτική, αφήνοντας προφανώς την δικηγορία, για να υπηρετήσει μία άθλια κυβέρνηση και να συνυπογράψει όχι (καθόλου) νέες θέσεις στο ΕΣΠΑ, αλλά πολλές χιλιάδες απολύσεις και ακόμη πολλαπλάσιες οικογενειακές τραγωδίες της ελληνικής κοινωνίας γενόμενος ηθικός συνυπεύθυνος και στις δεκάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας που γινόμαστε μάρτυρες κάθε μέρα από την οικονομική δυσπραγία και  εξαθλίωση της μέσης και κατώτερης οικονομικής τάξης ΜΗ αποδεχόμενοι τον εξευτελισμό των τραπεζιτών (και των διαφόρων εισπρακτικών εταιρειών) και ακόμη και του ίδιου του υπουργείου οικονομικών που άλλους τους φυλακίζει και άλλους τους ξεσπιτώνει πετώντας τους στο δρόμο.

Όχι αγαπητέ Κώστα Τριαντάφυλλε και όλοι εσείς οι νέοι βουλευτές που ανέχεστε να σας χρησιμοποιούν ως  "δικαστικούς επιμελητές" στις εξώσεις ή σαν εισαγγελείς στις προφυλακίσεις.

Είναι ακόμη καιρός να σκεφτείτε και να έρθετε πιο κοντά στον συμπολίτη ψηφοφόρο σας για να μπορείτε και να τον κοιτάτε στα μάτια χωρίς να αισθάνεστε συνυπεύθυνοι και συναυτουργοί  στο μνημονικαό έγκλημα των ηγεσιών σας.

Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.