Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Ήρθε η ώρα να ανάψουμε το πούρο!


Γράφει ο Δευκαλίων

Φθάνουμε αισίως στο τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου. Οι θερμοκρασίες όπως και να το κάνουμε έχουν ανέβει και οι ημέρες για όσους δουλεύουν είναι δύσκολες μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα της Αθήνας αλλά και των άλλων μεγαλουπόλεων.
Δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος να χάσει την ισορροπία του μέσα σε τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες ιδίως όταν αυτές οι καιρικές συνθήκες συνοδεύονται από πρωτόγνωρες κοινωνικές συνθήκες όπως αυτές που ζούμε αυτή την χρονική περίοδο.
Εμείς δεν έχουμε χάσει ακόμη την ισορροπία μας από το μείγμα ζέστης, δύσκολων συνθηκών κυκλοφορίας, διαβίωσης και τις κοινωνικές και οικονομικές εντάσεις που έχει φέρει στην καθημερινότητα μας το μνημόνιο.
Με δικαιολογία όμως τα παραπάνω θα αρχίσουμε και εμείς να δείχνουμε τέτοια δείγματα έστω και για λίγες ημέρες. Τι σημαίνει αυτό. Για μία και μοναδική φορά θα προσπαθήσουμε γίνουμε καπιταλιστές.
Θα υποστηρίξουμε δηλαδή το σύστημα που παίρνει τους κόπους μας και τις αποταμιεύσεις μας. Θα γίνουμε και εμείς δέξιο-μνημονιακοί. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε από την δυστυχία και την αγωνία των συνανθρώπων μας. Έστω και στα γεράματα θα γίνουμε για λίγο και έτσι για το...
γαμώτο εραστές και κυνηγοί του πλούτου. Πως θα τα κάνουμε όλα αυτά;
Στην οικονομία το Άλφα και το Ωμέγα είναι η πρόβλεψη. Και μέχρι σήμερα ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων είχε άπειρες ορθές και πρωτοπόρες προβλέψεις. Στο καπιταλιστικό καζίνο που ζούμε, όποιος ποντάρει γρήγορα και σωστά αυτός κερδίζει. Πάμε τώρα στην πρωτοπόρα πρόβλεψη της στήλης. Ποια ήταν; Η Κινέζικη Κρίση που όλοι πλέον συμφωνούν ότι έρχεται. Τι θα γίνει τότε στην παγκόσμια οικονομία; Ποιες αξίες θα μηδενισθούν; Ποιες αξίες θα ανέβουν;
Όποιος βρει τις σωστές απαντήσεις στα παραπάνω και επενδύσει σε αυτές θα βγει σίγουρα κερδισμένος. Σήμερα το μεσημέρι συνάντησα ένα φίλο που ζει στο εξωτερικό και εργάζεται με εξαιρετική επιτυχία στον διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα. Αφού μου έδωσε συγχαρητήρια για την ορθότητα της πρόβλεψης μου σχετικά με την κακή εξέλιξη στην κινέζικη οικονομία, μου έθεσε ευθέως το ερώτημα: «Εμείς στο εξωτερικό είμαστε πλέον πεισμένοι ότι η Κίνα σκάει. Το θέμα είναι πως μπορεί κανείς να βγάλει λεφτά από αυτό;».
Στην Αμερική λένε επιγραμματικά όταν τελειώνει μία δουλειά και έρχεται η ώρα της διανομής των κερδών: Ήρθε η ώρα να ανάψουμε το πούρο!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου