Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Νίκος Νικολόπουλος: Μεθοδεύεται ο αργός θάνατος της Ε.Α.Σ. [Προχωρούν_σε_ξεπούλημα των Ε.Α.Σ.]



Πέντε μήνες τώρα η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μεθοδεύουν τον αργό θάνατο της βιομηχανίας όπλων και πυρομαχικών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (ΕΒΟ/ΠΥΡΚΑΛ) και των 950 εργαζομένων.

Αναβρασμός επικρατεί στη τοπική κοινωνία και στους εργαζομένους με το θέμα των ΕΑΣ αφού στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών φέρεται να επιμένουν σθεναρά στο άμεσο κλείσιμο της εταιρίας και την εκποίηση της ως οικόπεδο ενώ το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Άμυνας εμμένουν στην απόφαση τους να γίνει η αναδιάρθρωση της εταιρίας εν λειτουργία.

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος προτείνει η αμυντική βιομηχανία να συνεχίσει τη λειτουργία της, με σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Επειδή δεν πρέπει, όμως, να επιτραπεί να διαλυθεί η αμυντική βιομηχανία.

Επειδή πρέπει αυτή την στιγμή η εταιρία να ολοκληρώσει τον κύκλο των ανεξέλεγκτων εργασιών ύψους 50 εκ. ευρώ και να υλοποιήσει και τις υπόλοιπες παραγγελίες που έχει, κυρίως από την Αμερικάνικη ΑΤΚ που θα της αποφέρουν άλλα 230 εκ. (!) σε βάθος πενταετίας. Τα χρήματα αυτά εκτιμάται ότι μπορούν να κάνουν τα εργοστάσια να σταθούν ξανά στα πόδια τους χωρίς να χρειαστούν άλλη επιχορήγηση.

Επειδή στη Βουλή τα οικονομικά στοιχεία του κλάδου ο κ. Σταικούρας έκανε λόγο για «μία πραγματικότητα που επιβάλλει την άμεση, επαρκή και βιώσιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων και όχι το κρύψιμο τους κάτω από το χαλί».

Επειδή τα ΕΑΣ παρουσιάζουν παρατεταμένη ζημιογόνο δραστηριότητα.

Το ΧΡΙΚΕ μεταφέροντας τη φωνή των εργαζομένων ζητά:
Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας

Να προχωρήσουν τώρα στο διορισμό της διοίκησης που οι ίδιοι επέλεξαν από τις 21/2/13 για:

- Να προχωρήσει η χρηματοδότηση της εταιρίας

- Με την υπογραφή νέων συμβάσεων π.χ. η σύμβαση συμπαραγωγής πυρομαχικών 40L60 με την ΑΤΚ/ΗΠΑ.

- Με την αξιοποίηση επιτέλους έστω και της κατά πολύ κουρεμένης σύμβασης αποπληρωμής του χρέους από το IPAK.

- Με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΕΑΣ.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί:

Ποια είναι η πρόθεση του ίδιου του πρωθυπουργού είναι να υπάρξει «λουκέτο» ή αναδιάρθρωση;

Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Μαξίμου;

Θα επαναληφθεί το σκηνικό της ΕΡΤ στα ΕΑΣ ή μήπως η εταιρία θα μπορέσει να επανεκκινήσει εν λειτουργία;

Θα υπάρξουν εθελούσιες έξοδοι;

Θα υπάρξει χρηματοδότηση των ΕΑΣ για να πληρώσουν τα οφειλόμενα προς εργαζομένους-εφορία-ΕΟΠΥΥ και να παραλάβουν πρώτες ύλες για τις τρέχουσες παραγγελίες;

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.