Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Παπυρολογίας το ανάγνωσμα από τους γυμνοσάλιαγκες του Λαμπρακιστάν

Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάποιοι κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι, μου θυμίζουν κάτι από Hortensis Arion (leopard) ή κάτι μεταξύ Maximus Limax και Columbianus Ariolimax.(βλέπε εδώ σχετικό)

Τώρα γιατί οι χαρακτηρισμοί; Σίγουρα δεν είναι από εμπάθεια γιατί ούτε τους γνωρίζω, αλλά ούτε και θα ήθελα να τους αντικρίσω κατ' όψη.

Για τον δεύτερο χαρακτηρισμό ίσως κάποιοι συμφωνήσουν μαζί μου, για τον πρώτο σίγουρα δεν θα χρειαστεί γιατί οι οικονομικοί πόροι από τα ΜΜΕ που απασχολούνται είναι κυρίως από κρατικές διαφημίσεις και σίγουρα από τα γνωστά δημόσια έργα των εκδοτών - καναλαρχών ή όπως μειδιώντας τους αποκαλούμε κρατικοδίαιτους εργολάβους, άρα κατά μία άποψη και οι υπάλληλοί τους αμείβονται από το δημόσιο. Τόσο απλό χωρίς κινητικότητα και απολύσεις και κυρίως με πολύ μεγάλες αποδοχές εκτός συλλογικών συμβάσεων και κυβερνητικών τροικοΦΕΚ.

Πως να μην σχολιάσω δύο δημοσιεύματα από δύο προαναφερθέντα χαρακτηριστικά είδη της συνομοταξίας των δημοσιογραφικών γυμνοσαλιάγκων ή αν σας ενοχλεί χρυσοκάνθαρων, όταν γράφει ο ένας εξ αυτών:

"Η χούντα έπεσε στις 23 Ιουλίου 1974, όχι στις 24 Ιουλίου που έφτασε στην Αθήνα ο Καραμανλής. Το ξέρω γιατί το έζησα. Όπως και χιλιάδες άλλοι Έλληνες.
Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία, όπως την επέβαλε ο Καραμανλής, ο οποίος βαυκαλιζόταν να πιστεύει ότι αυτός έριξε τους δικτάτορες. Τη χούντα την έδιωξε ο λαός. Αυτή είναι η αλήθεια. Εντάξει;",

Τάδε έφη  Γιώργος Παπαχρήστος στα "Νέα" αναφορικά με τα γεγονότα του Ιουλίου του 1974, και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Τι να του πεις τώρα του γυμνοσάλιαγκα που θέλει να είναι αρεστός "λόγω της ημέρας";
Μία φωτογραφία πρώτα:


 Αυτό το "πασήδηλο", για αυτόν, αναμφισβήτητο "Εντάξει" τον διαψεύδουν με χίλιες λέξεις οι συνειρμοί της παραπάνω εικόνας κάποιου που έζησε ή έστω μελέτησε τα γεγονότα της εποχής.

Ο "Αττίλας ΙΙ", η "Κύπρος που είναι μακριά", η νομική ατιμωρησία των προδοτών με το "στιγμιαίο έγκλημα", οι συνεργάτες της χούντας από δικαστικούς, εισαγγελείς, αξιωματικούς και ανώτερους κυβερνητικούς υπαλλήλους που όχι μόνον δεν τιμωρήθηκαν αλλά πολλοί από δαύτους είναι ακόμη και σήμερα στη βουλή, σε κρατικές θέσεις και λοιπά αξιώματα που καμία αλλαγή δημοκρατικού καθεστώτος δεν θα επέτρεπε να υπάρχουν εκτός φυλακής και απαξίωσης.

Ποιος λαός κύριε του Λαμπρακιστάν βλέπεις να υπάρχει μέσα στο κάδρο της φωτογραφίας;

Δες βρε άθλιε δες αποδείξεις στο παρακάτω video ακριβώς στο 23'' :
"Αι ένοπλες δυνάμεις της χώρας απεφάσισαν όπως αναθέσουν την διακυβέρνηση της χώρας εις πολιτική κυβέρνηση"

Ποια ιστορία έχεις διαβάσει και μιλάει για αλλαγή καθεστώτος στα πλαίσια της εξέγερσης ενός λαού που εγκαθίδρυσε μια νέα δημοκρατία (όχι το κόμμα του Καραμανλή) και καθιέρωσε ένα σύνταγμα με την λαϊκή κυριαρχία και την ανεξάρτητη και αδέσμευτη διάκριση των εξουσιών από τα ξένα κέντρα εξουσίας;

Δυστυχώς αυτοί οι γυμνοσάλιαγκες των εκδοτικών κρατικοδίαιτων συγκροτημάτων διαμορφώνουν και επιβάλουν τις κρατικές απόψεις και όχι η λαϊκή βούληση για Ισηγορία, Ισονομία, Ισοκρατία.
Που είναι η διαφάνεια των δημόσιων δεδομένων, των δημόσιων λειτουργιών, της λήψη αποφάσεων;
Που προβλέπεται οι πολίτες έχουν νομοθετική εξουσία, που προβλέπεται να υποβάλλουν προτάσεις νόμων, να αναιρούν ψηφισμένους νόμους της Βουλής μέσω δημοψηφισμάτων ή να έχουν την δυνατότητα της ανακλητότητας όλων όσων άλλα του είπαν προεκλογικά και άλλα πράττουν μετεκλογικά;
Μήπως ξαφνικά γίναμε Ελβετία και έχουμε άμεση δημοκρατία και δεν το καταλάβαμε;

Το ότι οι νέοι στα συνθήματα στους τοίχους γράφουν:

Τώρα να ασχοληθούμε και με τον άλλον ;

Αρκεί ο τίτλος: Πότε τελείωσε η Χούντα
Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και η διαταραγμένη ελληνική κοινωνία

Νάσος



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.