Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Νίκος Νικολόπουλος Δελτίο Τύπου & Δήλωση για τον θάνατο των δύο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ που είχαν απαχθεί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Τραγικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της απαγωγής/δολοφονίας των επισκόπων, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον Τύπο και στο διαδίκτυο. Οι δυο Μητροπολίτες που είχαν απαχθεί πριν από τρείς μήνες κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα – ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ – είναι νεκροί.
 Μέχρι σήμερα, τουρκικός τύπος και Ελληνικές αρχές μας είχαν συνηθίσει σε καθησυχαστικές ανακοινώσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις απαντήσεις του τ. Υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου στις κατ’ επανάληψη ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο, του Γενικού Γραμματέα του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκου Νικολόπουλου με αριθ. πρωτοκόλλου 10344, 11655 και 12536.
Η απαγωγή των δυο Μητροπολιτών είχε γίνει στις 22 Απριλίου και όλες οι πληροφορίες μιλούσαν όλο το ενδιάμεσο διάστημα για εκτέλεση τους από Τσετσένους αντάρτες οι οποίοι μάχονται στο πλευρό των ισλαμιστών τρομοκρατών.

 Το ΧΡΙ.Κ.Ε από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία να τοποθετηθούν και να αναφέρουν στο Κοινοβούλιο τις ενέργειες, στις οποίες έχουν προβεί για την απελευθέρωση και τον ασφαλή επαναπατρισμό των δυο Μητροπολιτών. Δυστυχώς η «Αυτού Εξοχότης» ο τότε ΥΠΕΞ Δημ. Αβραμόπουλος, δεν κατεδέχθη καν να απαντήσει και το χειρότερο μάλλον, ούτε καν ασχολήθηκε. Προτίμησε άλλη μια φορά να κάνει… το ΤΙΠΟΤΑ, για ένα τόσο σοβαρό θέμα εξωτερικής πολιτικής με προεκτάσεις όχι μόνο θρησκευτικές αλλά και πολιτικές στην ζώνη άμεσης επιρροής των Ελληνικών συμφερόντων . ...
Όμως στις 23/07/13,η τουρκική εφημερίδα TODAY’S ZAMAN αποκαλύπτει ότι ‘’η Τουρκική Αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους για τη δολοφονία των Ορθοδόξων  Ιεραρχών στην επαρχία της Κonya . Ένας Ρώσος, ένας Τσετσένος και ένας Σύριος συνελήφθησαν στην Κόνυα. Οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι αυτοί σκότωσαν τους δυο απαχθέντες Μητροπολίτες».
Από την Ελληνική Κυβέρνηση ακόμα λέξη δεν έχει ακουστεί!
Ο Πρωθυπουργός, ο Συμπρωθυπουργός και Υπουργός των Εξωτερικών ‘’ποιούν την νήσσαν’’.
Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, νιώθει την υποχρέωση –αφού πρώτα θυμίσει στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο ότι υπάρχει: «Μια αιώνια, υπερβατική πνευματική κλίμακα, στηριγμένη στο γήινο υποστήλιό της, τα ιερά νερά του Αιγαίου Πελάγους, ενώνει ακατάλυτα την Μικρά Ασία κι Εγγύς Ανατολή με την Ελλάδα Μάνα» να ζητήσει στην μνήμη των ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ- από την Ελληνική Κυβέρνηση να τοποθετηθεί στα εξής ζητήματα:
Διαψεύδει το δημοσίευμα και πώς αξιολογεί την όψιμη διαρροή της πληροφορίας αυτής στον Τουρκικό Τύπο; Μήπως το δημοσίευμα έγινε για να ασκήσει η Τουρκία πιέσεις σε τρίτες  χώρες, μαζί με τις οποίες συνδιαχειρίστηκε τον φάκελο της απαγωγής και δολοφονίας των δυο Επισκόπων;
Εννοεί ότι οι χώρες που συνδιαχειρίστηκαν το φάκελο της απαγωγής είναι η Ελλάδα και η Ρωσία;
Γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, ο Υφυπουργός και ο Υπουργός, στις απαντήσεις που έδωσαν στο Γ.Γ του ΧΡΙ.Κ.Ε κ. Νίκο Νικολόπουλο, ήταν ιδιαιτέρως φειδωλοί στις πληροφορίες και ουσιαστικά αναπαρήγαγαν δημοσιεύματα, χωρίς πρωτογενείς πληροφορίες.
Γιατί απέκρυπταν ότι συνδιαχειριστές ‘’φάκελου απαγωγής’’!!και έπρεπε να το πληροφορηθούμε από τον Τουρκικό Τύπο για πρώτη φορά;
Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Γεν. Γραμματέας του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε:
«Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες ζητούν επιτακτικά από τους δυο συγκυβερνήτες –Σαμαρά και Βενιζέλο- να ενημερώσουν άμεσα και υπεύθυνα τον Ελληνισμό και όλους τους Χριστιανούς απανταχού της Γης για όλες τις πτυχές του μαρτυρικού τέλους των δυο Ποιμεναρχών, των Ελλήνων και των Συρίων Ορθοδόξων πολιτών.
Άπλετο φως τώρα. Να ανοίξει ο μυστηριώδης «φάκελο της απαγωγής» για να μην ξαναγίνουμε μάρτυρες τέτοιων γεγονότων και εξελίξεων.
Οι Ορθόδοξοι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν τον εμφύλιο στη Συρία και τις επιπτώσεις που θα έχει στο ορθόδοξο ποίμνιο η πιθανολογούμενη επικράτηση των ισλαμιστών. Ήδη από την αρχή του εμφυλίου οι Χριστιανοί υποφέρουν όλο και περισσότερο και εναγωνίως αναζητούν τρόπους να μεταναστεύσουν
Κύκλοι του Πατριαρχείου φοβούνται ότι και στη Συρία θα επαναληφθεί το προηγούμενο του Ιράκ. Τα μαχαίρια των Ισλαμιστών κόβουν κεφάλια Χριστιανών και για αυτό σωστά από τον περασμένο Δεκέμβριο στη Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε αναφερθεί: «στο μέλλον των Ελληνορθοδόξων και γενικότερα των Χριστιανών της Συρίας,» λέγοντας :  «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι χριστιανικές και άλλες θρησκευτικές μειονότητες θα έχουν ένα ασφαλές μέλλον στη Συρία».
Το ΧΡΙ.Κ.Ε  επίμονα και επανειλημμένως ζήτησε από τον τότε ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλο να ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες είχε προβεί η Ελληνική Διπλωματία, αλλά και τυχόν άλλες Υπηρεσίες, προκειμένου να εντοπισθούν και να διασωθούν οι δύο μάρτυρες Μητροπολίτες.
Η παντελής αδιαφορία του ΥΠΕΞ και του ιδίου του Πρωθυπουργού για την τύχη των δύο σεπτών Ιεραρχών είναι προφανής. Αρκέστηκαν μόνο σε κάποιες δηλώσεις συμπαράστασης και δήθεν τηλεφωνικές επικοινωνίες την ημέρα της απαγωγής και από τότε… ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕ!!!
Για ακόμα μια φορά, η Δικομματική Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, φαντάζει πολύ μικρή και κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών του Ελληνικού Ορθόδοξου λαού!
Το μόνο που μπορεί να κάνει -ως φαίνεται- η Τροϊκανή Κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Αντιπρόεδρος της και ΥΠΕΞ Ε. Βενιζέλος είναι να μεταβαίνει σχεδόν «κρυφά» στην Τουρκία  και να συναντά τον Ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, για να εξασφαλίσει το  πλαίσιο συμφωνίας ξεπουλήματος του Αιγαίου!
Γεννάται λοιπόν εύλογα ένα ερώτημα, στο οποίο καλείται να απαντήσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης:
«Κύριε Βενιζέλε, ενημερωθήκατε ή όχι από τον Τούρκο ομόλογό σας, για την εκτέλεση των δύο Μητροπολιτών κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στην Τουρκία;
Εάν ναι, γιατί δεν εγράφη  ούτε λέξη στην ανακοίνωση τύπου από το ΥΠΕΞ;»
Ο Νίκος Νικολόπουλος κλείνοντας δήλωσε: «Εμείς ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος θα ζητήσουμε να γίνει συζήτηση στην Βουλή και θα αξιώσουμε να ανοίξει ο «φάκελο της απαγωγής»  και να ριχτεί άπλετο φως ώστε να πληροφορηθούμε άπαντες για τις ενέργειες που έκαναν οι τρεις χώρες που διαχειρίστηκαν αυτό το θέμα.
Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες «κλίνοντες γόνυ» ευχόμαστε Αιωνία των η Μνήμη και καταθέτουμε αυτές τις γραμμές του Δ. Αντωνίου εκ μέρους του ΧΡΙ.Κ.Ε. στην μνήμη των ΜΑΤΡΥΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ:
«Κι ήταν η Ανατολή τον 8ο π.χ. αι. η πηγή του Φιλοσοφικού Ελληνικού Πνεύματος, που με τον Αναξίμανδρο κι αργότερα τον Αναξαγόρα και Σωκράτη, ανύψωσαν τον Άνθρωπο στα Ουράνια με την Ουμανιστική των διδασκαλία.
Η λαμπρότητα του Ελληνικού Πνεύματος στην Εγγύς Ανατολή συνεχίστηκε άσβεστη με τον λαμπρό πολιτισμό των Σελευκίδων και Πτολεμαίων τον 4ο π.χ. αι. και με τον προάγγελο του Χριστιανισμού Πλωτίνο.
 Κι εμεγαλύνθη με τον Ωριγένη και τους Πατέρες της Εκκλησίας τον 4ο μ.Χ. αι.
Και κατέβασε ο Χριστιανισμός τον Θεό στην Γή και συνάντησε αυτός τον Αρχαίο Έλληνα Άνθρωπο στο ταξίδι του στους Ουρανούς.
Και στο σημείο συνάντησής των γεννήθηκε ο Θεάνθρωπος Χριστός.
Και τον 6ο αι. γεννήθηκε η αδελφή θρησκεία του Ισλάμ, με κοινό με τον Χριστιανισμό Πατέρα και Θεό και Γενάρχη κοινό επίσης, τον Πατέρα Αβραάμ, με κοινούς Προφήτες και Αγίου.
Και πάλι το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα δοξάστηκε.
Ήταν αυτό που έδωσε την Αναγέννηση στον Αραβικό πολιτισμό με τους Μουταζελίτες τον 8ο αι. κι ήταν η Πλατωνική άρνηση των εικαστικών τεχνών και τα Πλατωνικά Κανονικά Στερεά, πουν δώρησαν στο Ισλάμ την Ιδεώδες της Θρησκευτικής των Ανεικονικής Γεωμετρικής Τέχνης.
Κι όμως, την αδελφοσύνη μας αυτή, την πλήγωσε η απληστία κι ανθρώπινη αγριότητα των Δυτικών Παπικών.
Και χωρίστηκε η Εκκλησία του Θεού από την Εκκλησία του Ανθρώπου.
Κι από τότε ο αδελφοκτόνος πόλεμος συνεχίζεται. Χρέος μας να τον τελειώσουμε
Όλοι έχουμε πατέρα τον Θεό και Μάνα την Ηθική Του».
 ========================== 

"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.