Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Τι περιμένουμε λοιπόν; - Ποιους περιμένουμε για να μας σώσουν;

"Πρέπει να γίνει κτήμα των εργαζομένων, ότι αποτελούν το πολιτικό υποκείμενο στην συγκρότηση οικονομίας. κοινωνίας, πολιτικού συστήματος και Κράτους. Ως τέτοιο υποκείμενο πρέπει να δημιουργήσουν εκείνες τις πολιτικό-οργανωτικές δομές ώστε να επιβάλουν και τον ρόλο τους και τον λόγο τους σε πείσμα όσων τους θέλουν υποζύγια δουλειάς, πληρωμής φόρων και ψηφοφόρους-στρατιωτάκια.."

Γράφει ο Βαγγέλης Κωνσταντίνου

Δύο σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν μου επέτρεψαν την επαφή μου με το internet.
Σήμερα σκέφτηκα, τι θα ήταν πιο χρήσιμο να ασχοληθώ μαζί του πέρα από ότι μας έχει γίνει συνήθεια.
Συνηθίσαμε οι διαδηλώσεις, οι συγκεντρώσεις, τα ΜΑΤ να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, μιας καθημερινότητας που φθίνει την ενεργητικότητα με την οποία κυνηγούσαμε τον χρόνο και μαζί με αυτόν την ελπίδα πως αύριο, μεθαύριο, θα πέσει η Κυβέρνηση.

Συνηθίσαμε την τρομοκρατία που ασκεί το πολιτικό σύστημα και ειδικά η Κυβέρνηση, την συνηθίσαμε σαν μέρος πολιτισμού, σαν μέρος συνύπαρξης, σαν μέσο διαβούλευσης με την πιθανότητα, αν περάσουμε απαρατήρητοι θα σωθούμε από απευκταίο,  την ανεργία.
έτσι, δεν συμμετέχουμε σε απεργίες, δεν κάνουμε απεργίες, δεν συμμετέχουμε αλληλέγγυοι σε εργαζόμενους που απολύονται, ξορκίζοντας το κακό. Μην μας βρει και μας η Ανεργία και μας πάρει μαζί της.

Συνηθίσαμε να πληρώνουμε φόρους, να μας βάζουν περισσότερους φόρους και εμείς να σκύβουμε το κεφάλι, πληρώνοντας φόρους.

Συνηθίσαμε να πληρώνουμε 5 ευρώ την είσοδο σε ένα Νοσοκομείο, να πληρώνουμε 70 ή 80 ευρώ κάποιες εξετάσεις σε Δημόσια Νοσοκομεία, συνηθίσαμε να ακούμε πως κλείνουν Νοσοκομεία, πως διώχνονται νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί.

Συνηθίσαμε στην ιδέα ότι η ...
υγεία είναι χρήμα και αφού δεν έχουμε χρήμα, δεν περισσεύει από τους δανειστές και τους Κυβερνώντες, τότε είναι φυσικό, είναι νόμος της φύσης να σου κόβουν τα φάρμακα, να σου στερούν τα εμβόλια, να δημιουργούν νέες "φουρνιές" με νοσήματα που είχαν εξαφανισθεί. Να κόβουν το εμβόλιο για την ηπατίτιδα C.

Συνηθίσαμε η Κυβέρνηση να διακορεύει την δικαιοσύνη για να βγάζει περίεργες αποφάσεις ή να μην βλέπει πουθενά αντισυνταγματικότητα νόμων και διεθνών συμβάσεων, αλλά και αν σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και βγει καμιά μεσοβέζικη απόφαση, η Κυβέρνηση προκλητικά δεν την εφαρμόζει και κάθε πράξη της χλευάζει την "Δικαιοσύνη".

Συνηθίσαμε να ακούμε και να αποδεχόμαστε χρεοκοπημένες Τράπεζες να ενισχύονται οικονομικά και την "βοήθεια" δηλαδή τα δάνεια να τα πληρώνουμε εμείς.

Συνηθίσαμε να βλέπουμε χρεοκοπημένες Τράπεζες να πριμοδοτούνται με Κρατικές για να επιζούν σε βάρος του Κράτους και του Λαού.

Συνηθίσαμε να ακούμε για μικρότερο Κράτος και χρεοκοπημένο Δημόσιο και να μην καταλαβαίνουμε τι λένε, τι εννοούν όταν προπαγανδίζουν το "λιγότερο" Κράτος ή το "χρεοκοπημένο" Δημόσιο.  Αλλά φωνάζουμε γιατί κλείνουν Νοσοκομεία, γιατί κλείνουν σχολεία, γιατί θα κλείσουν αρχαιολογικούς χώρους.

Συνηθίσαμε .....Συνηθίσαμε.....Συνηθίσαμε, να μας κόβουν το μισθό αυξάνοντας παράλληλα τους φόρους, να μας κόβουν τις συντάξεις και να μας βάζουν χαράτσια σε φάρμακα, σε γιατρούς, στην ατομική ιδιοκτησία.

Συνηθίσαμε.... Συνηθίσαμε ....Συνηθίσαμε...

Το μόνο που δεν αναρωτηθήκαμε μέχρι σήμερα, είναι το γιατί πήγαν στον πόλεμο οι προγονοί μας; Δεν ήξεραν ότι θα σκοτωθούν;
Γιατί ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο, στην Νομική στις άλλες σχολές κατά της χούντας; Δεν ήξεραν πως θα σκοτωθούν;

Ποιος θα μας σώσει εμάς, η Χρυσή Αυγή ή το σκυμμένο κεφάλι;
Δεν καταλαβαίνετε ότι ο φασισμός και η ολιγαρχία που εκφράζει και που  μέσα από αυτήν εκφράζεται η Κυβέρνηση, δίνει τροφή και νερό για να γιγαντώνεται η Χρυσή Αυγή και ο Νέο-Ναζισμός;
Είναι τυχαίο που τα παιδιά της Χούντας και των Νέο-Ναζί, άλλος είναι Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και ο άλλος Υπουργός Υγείας;

Δεν γνωρίζετε πως όλα τα χρόνια η Δεξιά κυβερνούσε την χώρα με το εθνικιστικό παρακράτος;
Απλά σήμερα το Εθνικιστικό παρακράτος είναι και μέσα στην Βουλή.
Πίσω από αυτούς χρηματοδότες είναι οι εφοπλιστές του Λονδίνου.
Όλοι αυτοί που μαζεύονται με τις αύρες μπλούζες πληρώνονται για κάθε πράξη βίας ή για να ανοίξουν γραφεία στρατολόγησης σ' ολόκληρη την χώρα;

Αλλά θα σας κάνω ακόμα μια ερώτηση. Ασφαλώς και διαθέτετε κρίση. Ασφαλώς και έχετε διαβάσει για την ιστορία του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και τον εμφύλιο.
Ποιοι κυβέρνησαν μετά τον εμφύλιο την χώρα;
Οι συνεργάτες των Γερμανών του Γ΄Ράιχ. Οι δωσίλογοι, οι καταδότες με τις κουκούλες, οι Ταγματασφαλίτες και οι μαυραγορίτες.  
Αυτοί δεν συγκρότησαν την Δεξιά και την οικονομική ελίτ που έφαγαν την βοήθεια Μάρσαλ; 
Αυτή η Δεξιά δεν Κυβέρνησε την Ελλάδα; 
Αυτή η Δεξιά δεν έστειλε χιλιάδες μετανάστες στο Βέλγιο, στην Γερμανία, στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία;
Αυτή η Δεξιά δεν γέννησε την Χούντα;
Αυτή η Δεξιά δεν σκότωσε τον Λαμπράκη;
Αυτή η δεξιά, τα παιδιά της ίδιας Δεξιάς δεν κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα; Δωσίλογοι δεν είναι; Προδότες δεν είναι; Καταδότες των Τροικανών δεν είναι;
Τι περιμένουμε λοιπόν;
Ποιους περιμένουμε για να μας σώσουν;
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.