Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Καλοκαίρι θα κάνουμε, θα κάτσουμε ήσυχα…


Γράφει ο Δευκαλίων

Πρωτομηνιά σήμερα, μπήκε ο Ιούλιος και για τα καλά το καλοκαίρι. Λέω να αφήσουμε τα σκληρά και τα επώδυνα…
Τι εννοώ;
Να αφήσουμε τους δεξιούς να βρίζουν τα όσια και ιερά των αντιπάλων. Δεξιοί είναι, δεν μπορείς να περιμένεις ανθρώπινη συμπεριφορά. Ήταν και παραμένουν μισαλλόδοξοι και μικροπρεπείς.
Να αφήσουμε και τ’ απομεινάρια του πάλαι ποτέ ένδοξου ΠΑΣΟΚ να σκυλεύουν, μαζί με τους δεξιούς, τους νεκρούς και την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης. Απομεινάρια και σφουγγοκωλάριοι των δεξιών ήταν μία ζωή, τι διαφορετικό θα μπορούσαν να κάνουν από τον διαπραγματεύονται εξουσία με ανταλλάγματα αξιοπρέπεια και τιμή;
Πρωτομηνιά σήμερα σ’ έναν από τους πιο όμορφους μήνες του χρόνου. Ζέστη, θάλασσα, όμορφες νύχτες. Δεν θα μας κάνει να χαλάσουμε τις συνήθειες μας η φοβερή και τρομερή τρόικα. Εμείς το βράδυ θα καθίσουμε στην πλατεία της συνοικίας μας και θα πιούμε την μπυρίτσα μας με μεζεδάκι, ο κόσμος να χαλάσει. Ας συνυπάρχουν ο Κυριάκος με τον Άδωνι στο υπουργικό συμβούλιο. Για να εκτελέσουν διατεταγμένη υπηρεσία τους έβαλαν. Να απολύσουν κόσμο και κοσμάκη και για να κλείσουν τα νοσοκομεία που πήγαινε η φτωχολογιά.
Τα ξέρουν ή τα συναισθάνονται οι Έλληνες όλα αυτά. Όπως και τα μέτρα που έρχονται στους μισθούς και τις συντάξεις. Δεν θα τους κάνει η στήλη πιο σοφούς αν τα γράψει και τα καταγγείλει. Απλά θα τους χαλάσει το καλοκαίρι. Γι’ αυτό δεν θα το κάνει. Θα χαλαρώσει και θα ασχοληθεί με μεγάλα θέματα της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής. Σε ήρεμους τόνους και με μεγάλη προσοχή για να μην δημιουργούμε εντάσεις και στενοχώριες.
Εμείς προχωρήσαμε λοιπόν σε μία ιδιότυπη ανακωχή κι ας την σεβαστούν οι κάθε λογής μνημονιακοί δεξιοί και αριστεροί, φανεροί και κρυφοί. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της επιλογής θα αναφέρουμε τι προβλέπει η γνωστή και μη εξαιρετέα Goldman Sachs για τις...
ασιατικές μετοχές. Λοιπόν, έχουμε και λέμε…
Αυτοί που πραγματικά ξέρουν προβλέπουν ότι οι τιμές των ασιατικών μετοχών θα πέσουν γιατί η ανάπτυξη στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας θα περάσει δύσκολες ώρες. Και γιατί θα περάσει δύσκολες ώρες η ανάπτυξη; Γιατί η ποσοτική χαλάρωση (QE) στις εμπορικές τράπεζες της νοτιοανατολικής Ασίας πάει και τελείωσε εξ αιτίας της αλλαγής της νομισματικής πολιτικής της FED  που σφίγγει τα λουριά στην κυκλοφορία του χρήματος. Τώρα σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και κάτι που δεν είχαμε δει και δεν είχαμε αναφέρει.
Τα υπερδανεισμένα fund σπεύδουν να αποχωρήσουν από τα χρηματιστήρια της νοτιοανατολικής Ασίας, για όλους τους λόγους που προαναφέρουμε τώρα. Και φεύγουν τώρα που ακόμη τα πράγματα είναι σχετικά ήρεμα, προκειμένου να βρουν ρευστότητα που θα χρησιμοποιηθεί για αποπληρωμή χρεών τώρα που ακόμα τα επιτόκια της FED  είναι χαμηλά.
Δεν στενοχωρηθήκατε, τα περισσότερα από τα παραπάνω οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης τα έχουν διαβάσει και τα γνωρίζουν από παλαιότερα άρθρα. Φυσικά όλα αυτά παραπέμπουν σε μία αναζωπύρωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης λόγω προβλήματος στην Κινέζικη οικονομία. Πολύ στενόχωρο θέμα για καλοκαίρι. Αμάν θάλασσα τα κάναμε.
No panic, No problem οι δεξιοί και οι νέο-πασοκοι λένε ακριβώς το αντίθετο. Η Κίνα έχει πανίσχυρη οικονομία και δεν πρέπει να φοβάται κάνεις τίποτε. Λέτε να έχουν δίκιο και εμείς άδικο; Ο καιρός θα δείξει. Προς τα παρόν, είπαμε καλοκαίρι θα κάνουμε, θα κάτσουμε ήσυχα…

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.