Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

03:10 ξημερώματα: "...Κάποιοι άγνωστοι τις νύχτες... που τους λεν αλήτες ...έρχονται μες στα σκοτάδια σαν τους λωποδύτες παίζουν και πονούν και μας τραγουδούν τα κιτάπια τους που δεν τα πιάνει ο νους..."


Υπέρ της άσκησης ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα δυο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και το ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος) όπως αυτά καταγράφονται στο πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ ψήφισε τις πρώτες πρωινές ώρες η Ολομέλεια της Βουλής.

Στο παρακάτω Video συνειρμικά μας έρχονται  σκηνές σαν κάτι από τους στίχους του Μάνου Ελευθερίου:
"...Κάποιοι άγνωστοι τις νύχτες...  που τους λεν αλήτες ...έρχονται μες στα σκοτάδια σαν τους λωποδύτες  παίζουν και πονούν και μας τραγουδούν τα κιτάπια τους που δεν τα πιάνει ο νους..."

Στο τέλος μόνος ή σχεδόν μόνος ο Μαρκογιαννάκης με βουβή παρέα, και στα πρώτα έδρανα εκτός της επιτροπής των ψηφολεκτών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με πεισματική υπομονή για την ακρόαση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.
Βέβαια εδώ προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για την διαδικασία και την επικύρωση των αποτελεσμάτων καθώς επίσης της ανάγνωσης της συμφωνίας του "κατά πλειοψηφία"

Αυτό είναι δημοκρατία; και εάν ναι ο νομικός πολιτισμός που πάει για την παραπομπή;

Ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα... λένε και αποδεκτό από όλους ως συνήθης διαδικασία το δια ταύτα του προεδρείου...

Δείτε το video και απολαύστε στην αρχή την νεκρική σιωπή της αίθουσας κατά την διαδικασία... άραγε γιατί; Μα είναι απλό: Διότι παλαιότερα, με ανοικτά μικρόφωνα, ακούγονταν διάφορα και έβγαζαν ειδήσεις. Τώρα η σιωπή είναι χρυσός και δεν σχολιάζει κανείς μία "βουβή διαδικασία"



Συγκεκριμένα, για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα:

1. Για το αδίκημα της νόθευσης παραπέμπεται με 166 ψήφους
2. Για το αδίκημα της απιστίας με 206 ψήφους
3. Για το αδίκημα της παραβίασης καθήκοντος με 220 ψήφους
 Επόμενο βήμα η συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου πριν καθίσει στο εδώλιο

Για όποιον αμφιβάλει θα επανέρθουμε στην συνέχεια...

Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.