Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Κυβέρνηση "έτοιμη για όλα"


Η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη στο τέλος του Σεπτεμβρίου να αντιμετωπίσει την Τρόικα, καθώς οι υπουργοί διαβεβαίωσαν χθες τον πρωθυπουργό ότι όλα τα προαπαιτούμενα θα είναι ψηφισμένα και σε φάση εφαρμογής, γι΄ αυτό και ο Αντ. Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του κυβερνητικού έργου.

Η διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους 11 υπουργούς κράτησε τρεις ώρες. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα του υπουργείου για την κινητικότητα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό. Τις επόμενες ημέρες άλλωστε αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.

Βέβαια, ο πρωθυπουργός, ενισχυμένος και δασκαλεμένος πλέον από την Ουάσιγκτον, αναμένεται να είναι πιο σκληρός απέναντι στην Τρόικα, αν και εξακολουθεί να τον απασχολεί το εσωτερικό μέτωπο. Είναι αμφίβολο αν τα σχολεία ανοίξουν στις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές προσανατολίζονται σε απεργία, ενώ αναμένονται αντιδράσεις για την επικείμενη κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Γενικό και το Τεχνικό Λύκειο. ...

Τις πολιτικές εξελίξεις παρακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση. Η καγκελάριος Μέρκελ επαναλαμβάνει συνεχώς ότι η Ελλάδα δεν θα χρειασθεί άλλο «κούρεμα» του χρέους της, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχθηκε χθες ότι η Ελλάδα θα χρειασθεί νέα βοήθεια μετά το 2014!… Περιμένον τας λοιπόν, για καλό και για κακό, φθάνει εκτάκτως στην Αθήνα ο Γιόργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, αλλά επίσης, με κοινωνικούς φορείς και επιχειρηματίες για να συζητήσει τόσο επί του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής όσο και επί των ευρύτερων εξελίξεων στην ευρωζώνη.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.