Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Στη διερευνώμενη υπόθεση για τη διόγκωση του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ παρενέβη ο Άρειος Πάγος, μετά και από σκληρή επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Το ΧΩΝΙ έχει από την πρώτη στιγή αναδείξει το τεράστιο σκάνδαλο με τη διόγκωση του ελλείματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ ενώ στο φύλλο της περασμένης Κυριακής είχε πρωτοσέλιδο με τη συνέντευξη της Ζωής Γεωργαντά με νέες καταγγελίες για το θέμα. Πλέον, υπάρχει και επίσημη παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο.

Στην επιστολή την οποία υπογράφει ο πρόεδρος, Γ.Αδαμοπουλος, γίνεται αναφορά στις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά για την συμπεριφορά της ανακρίτριας και ζητείται η παρέμβασή του Αρείου Πάγου «προκειμένου να αποφευχθεί μία – συνήθης για τα ελληνικά δεδομένα – διεκπεραιωτική διαδικασία και να πραγματοποιηθεί επιτέλους μία ουσιαστική και ενδελεχή διερεύνηση όσων καταγγέλλονται».

O αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ.Κολιοκώστας απέστειλε την αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Ι.Αδαμόπουλου στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών και στον προϊστάμενο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων για να ερευνηθούν οι αιτιάσεις  για χειρισμούς της ανάκρισης σχετικά με την έρευνα για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.
Mε την επιστολή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι: " κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διάπραξη σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), που αφορούν παράνομη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 σε 15,4%, με τελικό αποτέλεσμα -μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο- και τη συνακόλουθη επιβολή στη Χώρα μας σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων σε βάρος του Ελληνικού Λαού".
Σημειώνεται με έμφαση πως: "δεν πρέπει δε να υποτιμάται και το γεγονός ότι στο μεσοδιάστημα οι ως άνω Εισαγγελικοί Λειτουργοί είχαν φθάσει στο σημείο να υποβάλουν την παραίτησή τους, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους ενώ, μετά από όλες τις γνωστές εξελίξεις στην εν λόγω υπόθεση, το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ και πολιτικώς ενάγουσα, Καθηγήτρια κ. Ζωή Γεωργαντά, καταγγέλλει την 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Έλενα Πεδιαδίτη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση αυτή, μεταξύ άλλων ότι 'της ζήτησε και συναντήθηκαν εκτός του γραφείου της, σε άλλον χώρο"...

Ο ΔΣΑ αφού αναφέρει πως: "Σε μία δημοκρατική κοινωνία, όπως θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ακόμη η Ελληνική Δημοκρατία, τέτοια φαινόμενα είναι πέρα ως πέρα αδιανόητα. Αυτές οι καταγγελίες -εάν ανταποκρίνονται στην αλήθεια- δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να παραμείνουν ανέλεγκτες, καθώς προσβάλλουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και συνταγματικών θεσμών, απειλώντας να πλήξουν ανεπανόρθωτα και το κύρος της ίδιας της Δικαιοσύνης" τονίζει πως "αν υπήρξε πράγματι εγκληματική τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος και οι εμπλεκόμενοι -τόσον εξαρχής, όσο και μετέπειτα στην καθ' οιονδήποτε τρόπο συγκάλυψή της- πρέπει επιτέλους να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ιδίως μάλιστα αν ανήκουν στο Δικαστικό Σώμα"
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.