Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ο αποκλεισμός Βενιζέλου - Στουρνάρα από Σαμαρά

Σχετικό: kalami.net: Η είδηση: Σαμαράς και Ουάσιγκτον ''αδειάζουν'' Βενιζέλο

Γράφει ο Βαγγέλης Κωνσταντίνου

Φαίνεται πως το "άδειασμα" Βενιζέλου και Στουρνάρα, προερχόμενοι και οι δύο απο το ΠΑΣΟΚ, στην επίσκεψη του Σαμαρά στις ΗΠΑ, σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα ατυχές "τυχαίο" γεγονός.
Ο αποκλεισμός Βενιζέλου έχει ρίζες στην απομάκρυνση του Φον Δημητράκη από το Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι η εκδίκηση της γυφτιάς.
Όσο για τον Στουρνάρα, ο οποίος είχε καλές πιστοποιήσεις απο την εποχή της Γκόλμαν Σαξ και της "βοήθειας" της απάτης σε βάρος της Ελληνικής Οικονομίας την περίοδο Σημίτη, σήμερα ως υπάκουο ψυχοπαίδι της Μέρκελ είναι ανεπιθύμητος στις ΗΠΑ και κυρίως στο Εβραϊκό-Αμερικάνικο λόμπι.
Από την άλλη, η ιδιοποίηση του Κράτους και οι αντιλήψεις περι ιδιοποίησης που δεν ξεχνάν τα πολιτικά κόμματα και κυρίως αυτά που έχουν ασκήσει κυβερνητικές θητείες, αποτελούν και προσωπικές στρατηγικές εκτόπισης αντιπάλων, έστω και αν σήμερα κάτω απο το βάρος ενοχής και δωσιλογισμού ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, συνεργάζονται οι δύο χώροι.
Η προσωπική στρατηγική Σαμαρά και η ηγεμονική αντιμετώπιση των εταίρων του φάνηκε και κατα την περίοδο της τρικολόρε κυβέρνηση, με την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ.
Άλλωστε αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ απο το Κυβερνητικό σχήμα, το οποίο σήμερα παίρνει επι πλέον χαρακτηριστικά απο την προσπάθεια ηγεμόνευσης πάνω της απο την πλευρά Βενιζέλου.
Ο αποκλεισμός Βενιζέλου, ο αποκλεισμός για πρώτη φορά του Υπουργού εξωτερικών απο μια συνάντηση του Αρχηγού της Κυβέρνησης και Αρχηγό ξένου Κράτους, θα πληρωθεί πολύ ακριβά σε δεδομένη στιγμή με ενδεχόμενο άδειασμα του ίδιου του Πρωθυπουργού και ίσως αποτελέσει και αιτία έκτπτωσης του Βενιζέλου απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή και πτώση της Κυβέρνησης.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.