Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Οι "αποκαλύψεις" του κ. Σταϊκούρα !!!

 Γράφει ο Βαγγέλης Κωνσταντίνου

Τον προβληματισμό μου αυτό που τον καταθέτω ως εργαλείο συζήτησης και σκέψης, τον ερέθισε ο εκφωνητής – δημοσιογράφος του Real FM  Δ. Μάρκος.
Είπε λοιπόν ο κύριος αυτός, ο οποίος  σου δημιουργεί την εντύπωση αμετανόητου δεξιού, πως , και το υιοθέτησε, ο Υπουργός κος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε για 350 χιλιάδες που έχουν αποδημήσει και για τους οποίους καταβάλλονταν συντάξεις και τώρα «βρέθηκαν» τα λεφτά που …..λείπουν και τα έχει ανάγκη η Ελληνική οικονομία.
Σκέφτηκα όμως, όταν πέθανε η μητέρα μου και μετά από δέκα ημέρες θα έπαιρνε την σύνταξη της, το ΙΚΑ δεν εξέδωσε Σύνταξη.
Πως λοιπόν είχαν βάση ή έχουν βάση τα λεγόμενα του κου Σταϊκούρα τα οποία άκριτα υιοθέτησε το παπαγαλάκι της Κυβέρνησης, κος Μάρκος;
Σκέπτομαι λοιπόν, όπως πολύ καλά γνωρίζω και από την θητεία μου στο Δ.Σ. του ΙΚΑ και στην Επιτροπή Αναστολών επί διετίας του ΙΚΑ, πως το υπουργείο οικονομικών ποτέ δεν συνεργαζόταν με τα ασφαλιστικά ταμεία, ποτέ δεν έδινε πληροφορίες, πάντα έκρυβε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούταν και πως , το κυριότερο, ΠΟΤΕ δεν έκανε εκκαθάριση Φορολογικών Μητρώων.
Αλήθεια, δεν έχετε ακούσει για τα περίφημα «μυστικά» κονδύλια διαφόρων Υπουργείων;
Υποψιάζεστε από πού προέρχονται τα «Βρώμικα» κεφάλαια για να χρηματίζουν διάφορους εθελοντές, από δημοσιογράφους μέχρι και διπλωμάτες, για να κάνουν την επίσης βρώμικη ...
δουλειά της προπαγάνδας;
Υποψιάζεστε τον τρόπο πλουτισμού του Πολιτικού Προσωπικού της Κυβέρνησης, της κάθε Κυβέρνησης , ο οποίος είναι αδιαφανής, νομοθετημένα αδιαφανής;
Ξανασκέπτομαι λοιπόν πως, πάνω στα μη εκκαθαρισμένα φορολογικά μητρώα του Υπουργείου των Οικονομικών, κτίζονται όλα αυτά τα παράνομα κεφάλαια που χρησιμοποιούνται για την χρηματοδότηση του Κυβερνητικού παρακράτους, μιας και κανείς δεν μπορεί να τα ελέγξει.
Σήμερα όμως, επειδή ψάχνουν τρόπους ενοχοποίησης των πολιτών και της κοινωνίας τους, χρησιμοποιούν την βρώμικη δουλειά τους, κατ’ επιταγή των αφεντάδων τους.
Αν όμως υποθέσουμε ότι αληθεύει πως, πχ στο ΙΚΑ, το οποίο γνωρίζω πολύ καλά, ανακοινωνόταν πενήντα, εκατό ή διακόσιες χιλιάδες συντάξεις προς αποθαμένους ασφαλισμένους, τις οποίες επικαρπώνονταν παράνομα οι συγγενείς τους, αυτό αποτελεί μομφή κατά του Διοικητή του ΙΚΑ, των Υποδιοικητών, των Διευθυντών των τοπικών καταστημάτων.
Γιατί κάποιος για να επωφεληθεί της σύνταξης του θανόντος, χρειάζεται  από τα ενδότερα του ΙΚΑ συνεργός. Ο οποίος θα εξαφανίσει τον φάκελο του θανόντος και θα εξακολουθεί να τον εμφανίζει ζωντανό.
Μην βγει κάποιο ξεφτέρι από το ΙΚΑ και μου πει ότι δεν ισχύει !!!
Επομένως και στο υπουργείο των οικονομικών αντιστοίχως τα ίδια συμβαίνουν και μάλιστα  κατά πάγια πρακτική της κάθε Κυβέρνησης.
Μπορεί ας πούμε να μην έχουν συνέχεια σε κοινή στρατηγική στα θέματα εξωτερικής πολιτικής τα κόμματα που συναλλάσσονται στην εξουσία, στο άθλημα αυτό όμως, υπάρχει και σύμπνοια και αδέκαστη συνέχεια.

Τώρα, όσον αφορά το κ. Δημοσιογράφο της Real, θα έλεγα στον κ. Χαντζηνικολάου, να του υποδείξει, πως αυτός πέτυχε και ως δημοσιογράφος και ως επιχειρηματίας διότι δεν μπέρδευε τα πολιτικά - ιδεολογικά του ερείσματα με το λειτούργημα του δημόσιου λόγου και της πληροφόρησης.     
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.