Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ο πρωθυπουργός ''ζει το story του'': Τραγικά λάθη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον

 Δεν ''αναβαθμίστηκε'', ούτε ''διευρύνθηκε'' η συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά, εξαιτίας της παρουσίας στελεχών του Λευκού Οίκου και του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ. Αυτή είναι πάγια πολιτική-τακτική σε συναντήσεις του πρόεδρου των ΗΠΑ με ξένους ηγέτες. Απεναντίας, υποβαθμίστηκε η ελληνική πλευρά, χωρίς την παρουσία -μαζί με τον πρωθυπουργό- των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών.

Δυστυχώς, ΔΕΝ άφησε καλές εντυπώσεις:
Οι δηλώσεις Ομπάμα - Σαμαρά στον Λευκό Οίκο
'Έδωσε την εντύπωση ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι (περίπου)... ''μιά χαρά'' και η κυβέρνησή του είναι (περίπου)... ''λαοφιλής''.
Προσπάθησε να ''πείσει'' ότι η κυβερνητική-κοινοβουλευτική σύμπραξη Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ εμπνέει... ''σταθερότητα'' (λες και οι ΗΠΑ δεν ξέρουν τι γίνεται στην Ελλάδα) και ''θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση''. 
'Έρχεται ''λύση'' στην Κύπρο, αλά ''σχέδιο Ανάν''. 
 Η Ελλάδα ''χρήσιμη'' γιά την φύλαξη των αγωγών.
Οικονομία-μνημόνια: Δεν αναμένεται δραστική επέμβαση των ΗΠΑ, ούτε αναμένονται επενδύσεις.
Σημ.: Δεν μιλάνε, κ. Σαμαρά, στον Λευκό Οίκο -έστω έμμεσα- γιά... success story, όταν όλοι γνωρίζουν την άθλια κατάσταση στην Ελλάδα. Και δεν μιλάνε γιά ''παράγοντα σταθερότητας'' στην περιοχή, όταν και οι... κότες γνωρίζουν ότι μία αδύναμη, χρεοκοπημένη ουσιαστικά χώρα, δεν μπορεί να είναι ''παράγοντας σταθερότητας''. Ούτε μιλάνε γιά ''επενδύσεις'' και ''ευκαιρίες'', όταν στην Ελλάδα, η γραφειοκρατία, η διαφθορά, το διαπλεκόμενο πολιτικό-κομματικό σύστημα, η φορολογία κ.ά., αποτρέπουν οποιαδήποτε επένδυση. Στην Ουάσιγκτον ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ άριστα τι γίνεται στην Ελλάδα.  

Ευχόμαστε να μην σε χαρακτήρισαν και... 


γραφικό...

Διαβάστε επίσης:
  Γιατί στην Ουάσιγκτον, ΔΕΝ μπορούν να λάβουν σοβαρά υπόψη τον Α. Σαμαρά

Την ώρα που ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις στο Στέητ Ντηπάρτμεντ και στον Λευκό Οίκο, ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος στην Αθήνα, έκανε ανταλλαγή ''κοσμητικών'' με την αντιπολίτευση.
Θα ήταν αστείο να περιμένει κανείς (εκτός από... ευχολόγια) πρακτικό όφελος ή κάτι ουσιαστικό γιά την Ελλάδα, μετά την συνάντηση Ομπάμα - Σαμαρά, στoν Λευκό Οίκο, 8 Αυγούστου.
Στην Ουάσιγκτον, ΔΕΝ μπορούν να λάβουν σοβαρά υπόψη τον κ. Α. Σαμαρά
Σεβαστή η προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός, αλλά δεν μπορεί να πείσει ότι το τωρινό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και ειδικά η συγκυβέρνηση-όμηρος της ''τρόϊκα'', μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση, οικονομική και μη, την οποία (τα κόμματα εξουσίας)... δημιούργησαν... (Περισσότερα)
Washington Post: «...Ο Σαμαράς προωθεί την Ελλάδα ως ''προπύργιο σταθερότητας''...»
Ποιός ανόητος κατάρτισε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και γελούν στην Ουάσιγκτον;
Το ταξιδιωτικό ''αλαλούμ'' του Α. Σαμαρά στις ΗΠΑ, με τις αεροπορικές... περιπλανήσεις του μεταξύ Ουάσιγκτον-Νέα Υόρκης
Η είδηση: Σαμαράς και Ουάσιγκτον ''αδειάζουν'' Βενιζέλο
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.