Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Εξετάζεται παράταση για το Ε9 - Η προθεσμία λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου


Παράταση έως το τέλος του μήνα ενδέχεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή του εντύπου Ε9 για το 2013, για το οποίο η προθεσμία λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, στο υπουργείο σχεδιάζουν η καταχώρηση των στοιχείων για αγοροπωλησίες ακίνητων, (κατοικίες ή άλλα κτίσματα, θα μπορεί να γίνει μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου, ενώ τα στοιχεία των αγροτεμαχίων και των εκτός σχεδίου ακινήτων, θα μπορούν να συμπληρωθούν έως της 31 Δεκεμβρίου 2013.

Οι λογιστές που έκαναν και την πρόταση ζητούν να υποβληθούν Ε9 μόνο από τα φυσικά πρόσωπα που έχουν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση κατά το έτος 2012, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30η Σεπτεμβρίου 2013 και η καταγραφή των αγροτεμαχίων να ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής του Ε9 αυτής της περίπτωσης, την 31η Δεκεμβρίου 2013

Πάντως, όπως εξηγούν οι φοροτεχνικοί για την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΦΑΠ 2013, αναγκαίο είναι να προβούν οι πολίτες, μόνο στην καταγραφή των μεταβολών της περιουσίας του εντύπου Ε9, δηλαδή να αποτυπώσουν τις μεταβολές, τροποποιήσεις κ.λπ., των οικοπέδων που βρίσκονται εντός σχεδίου ή οικισμού και των κτισμάτων εντός ή εκτός σχεδίου. ...

Σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς οι εγγραφές και οι καταχωρήσεις των αγροτεμαχίων, είναι αδιάφορες στην παρούσα φάση, καθώς αφορούν στον ενιαίο φόρο που θα επιβληθεί το 2014.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.