Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυση Μηταράκη κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία»

Γράφει ο Εl Sito
Ας δούμε πρώτα τους ορισμούς:
          ὑπουργός, -ός, -όν / ὑπουργός < συνηρημένη μορφή του ὑποεργός < ὑπό + ἔργον
  1. που προσφέρει υπηρεσία, που συμβάλλει στο να γίνει κάτι
  2. (ως ουσιαστικό) βοηθός, υπηρέτης 
  3. ----------------
     σερβιτόρος αρσενικό, σερβιτόρα θηλυκό
    1. αυτός που σερβίρει φαγητό και ποτά στους πελάτες σε εστιατόριο, καφενείο κλπ.


Το δημοσίευμα:
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταθέτω μήνυση και αγωγή εναντίον της Εφημερίδας «Δημοκρατία» και του Εκδότη κ. Ιωάννη Φιλιππάκη. Φυσικά και τα γεγονότα που αναφέρει σήμερα ουδέποτε συνέβησαν.

Η εφημερίδα, εδώ και μήνες, επιδίδεται σε μια συστηματικότατη προσπάθεια προσβολής της προσωπικότητάς μου, κατά πάγιο κανόνα, στηριζόμενη σε ψευδή και κατασκευασμένα γεγονότα. Η προβολή στην πρώτη σελίδα, καταδεικνύει...

το εύρος της προσπάθειας διαπόμπευσης μου.
Δεν γνωρίζω τα ακριβή κίνητρα αυτής της συστηματικής προσπάθειας. Σημειώνω παράλληλα ότι στις 18 Μαΐου 2013 επέδωσα εξώδικες προσκλήσεις διαμαρτυρίας προς τον κ. Ιωάννη Φιλιππάκη και την εφημερίδα «Δημοκρατία» όταν δεχόμουν αφόρητες πιέσεις, δια του τύπου, να υπογράψω επιχορήγηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ προς επιχείρηση, παρά την αρνητική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου. Το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη».
Από euro2day

Σχόλιο: Πέρασαν τον... Μηταράκη σε δεξίωση για σερβιτόρο!!!

Προλεγόμενα:

Κάποτε υπηρχε ο φόβος μήπως και γίνουμε σερβιτόροι των Ευρωπαίων. Τελικά, δεν γίναμε σερβιτόροι, αλλά επαίτες σε ομαδικά συσσίτια. Για σερβιτόρο όμως πέρασαν τον... υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη κάποιες κυρίες, καλεσμένες (όπως και ο περί ου ο λόγος) στη δεξίωση του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου για τη βάφτιση των εγγονών του.

Το story: 
Κάτι το ντύσιμο (σκούρο κοστούμι και γραβάτα), κάτι το λίγο «εξυπηρετικό» ύφος (λόγω της συνεχούς επαφής με υποψήφιους επενδυτές, οι οποίοι τελικά εξαφανίζονται), ο υφυπουργός δεν ήθελε πολύ να θεωρηθεί ένας από τους «κοστουμάτους» που σέρβιραν.
Κάποιοι από τους παρευρεθέντες στη δεξίωση λένε ότι ο υφυπουργός έγινε αποδέκτης παραγγελιών από τις κυρίες. «Φέρτε μας, παρακαλώ, λίγο λευκό κρασί και κάνα καναπεδάκι» ή κάτι τέτοιο φέρεται ότι είπαν οι κυρίες.
Ο υφυπουργός αιφνιδιάστηκε, αλλά, όπως λένε οι παρόντες, προσπάθησε να μη δώσει σημασία και έκανε να φύγει από την ακτίνα εμβέλειας των «μερακλωμένων» κυριών.
Μία όμως από αυτές, όπως ανεγράφη σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, θύμωσε πολύ με τον... ανυπάκουο σερβιτόρο και πήγε να του βάλει χέρι!
«Μα δεν ακούτε, κύριε; Τι σας ζητήσαμε; Τον ουρανό με τ' άστρα; Φέρτε μας επιτέλους το κρασί και τα καναπεδάκια!»

Η λύση της παρεξήγησης:
Κάποιοι από τους καλεσμένους αντελήφθησαν την παρεξήγηση και έσπευσαν να εξηγήσουν στην κυρία ότι ο κύριος προς τον οποίο απευθυνόταν δεν ήταν σερβιτόρος αλλά... υφυπουργός! Εκείνη όμως, όπως λένε εκ των καλεσμένων, δεν έδειξε να το πιστεύει! Στην επόμενη δεξίωση καλύτερα να πάει με το πουκαμισάκι ο υφυπουργός...

Τι διαψεύδει ο Μηταράκης και προβαίνει σε μηνύσεις και αγωγές;
"Καταθέτω μήνυση και αγωγή εναντίον της Εφημερίδας «Δημοκρατία» και του Εκδότη κ. Ιωάννη Φιλιππάκη. Φυσικά και τα γεγονότα που αναφέρει σήμερα ουδέποτε συνέβησαν..."

 Εκδοχές:
- Δηλαδή δεν πήγε  στη δεξίωση του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου για τη βάφτιση των εγγονών του, άρα δεν υφίσταται το story;
- Δηλαδή  πήγε  στη δεξίωση του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου για τη βάφτιση των εγγονών του, αλλά δεν γνώριζε τις απαιτητικές κυρίες;
 - Δηλαδή  πήγε  στη δεξίωση του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου για τη βάφτιση των εγγονών του, αλλά δεν τον γνώριζαν οι απαιτητικές κυρίες;

  Υπόθεση: Εάν όντως το σκεπτικό των μηνύσεων και των αγωγών είναι πράγματι το:
  " Σημειώνω παράλληλα ότι στις 18 Μαΐου 2013 επέδωσα εξώδικες προσκλήσεις διαμαρτυρίας προς τον κ. Ιωάννη Φιλιππάκη και την εφημερίδα «Δημοκρατία» όταν δεχόμουν αφόρητες πιέσεις, δια του τύπου, να υπογράψω επιχορήγηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ προς επιχείρηση, παρά την αρνητική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου" τότε καλώς θα έχει το λόγο  η Δικαιοσύνη.

Το δια ταύτα:
Εάν όμως είναι θέμα απαξίωσης ενός επαγγέλματος που μάλιστα έχει εννοιολογική ταύτιση, τότε κύριε Μηταράκη τι να υποθέσουμε εμείς που απλά είμαστε κοινωνοί της είδησης;


==========================
  "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.