Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τηλεοπτικά Δικαιώματα: Το νέο "χαράτσι" της αγοράς - Μία ακόμη ΑΕ με κρατικές υπερεξουσίες... κύριε;


«Νταβατζηλίκι» µεγαλο-καναλαρχών εις βάρος µικροεπιχειρηµατιών. Mε τις ευλογίες του υπουργείου Πολιτισµού, βγήκαν στη γύρα για να εισπράξουν τηλεοπτικά δικαιώµατα.

Νέο χαράτσι ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν πολλοί επιχειρηµατίες λίαν συντόµως, καθώς η εταιρεία «Τηλεοπτικά ∆ικαιώµατα», η οποία έχει συσταθεί από τους ιδιοκτήτες των µεγάλων ιδιωτικών καναλιών της χώρας, έχει βγει προς άγραν... ρευστού!
 Η κρίση στη διαφήµιση και τα «στραβά» µάτια της κυβέρνησης στους κολλητούς της, έχουν επιτρέψει την υφαρπαγή και των τελευταίων εσόδων των µικρών και µεσαίων επιχειρήσεων... Στο στόχαστρο έχει µπει παράλληλα κάθε επιχείρηση. Από τα πιο µικρά καφενεία ως τα πιο µεγάλα ξενοδοχεία -και οπουδήποτε υπάρχει τηλεοπτική συσκευή που προβάλλει κάποιο από τα ελληνικά κανάλια- θα αντιµετωπίσουν σύντοµα µια ακόµη (παράλογη) απαίτηση εις βάρος τους.

Αραγε, ο αρµόδιος υπουργός Πολιτισµού, Π. Παναγιωτόπουλος ακούει; Οπως δείχνουν τα στοιχεία, αυτό το «χαράτσι» θα είναι και το τελειωτικό χτύπηµα. Οι επιχειρηµατίες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, µε τους µικρούς και µεσαίους να εξωθούνται στο αδιέξοδο. Τα φοροµπηχτικά µέτρα και η µειωµένη κίνηση στις επιχειρήσεις θα οδηγήσει πολλές από αυτές στο λουκέτο.

Στο ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.