Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Μιχάλης Ασλάνης μια ακόμη εισφορά αίματος στο βωμό των τοκογλύφων και των εγχώριων δοσίλογων: Το ένταλμα σύλληψης και το σενάριο αυτοκτονίας


Μπορεί ο ξαφνικός θάνατος του 63χρονου σχεδιαστή να συγκλόνισε τον κόσμο της μόδας, μια μικρή ομάδα ανθρώπων ωστόσο, γνώριζε ότι ο Μιχάλης Ασλάνης πιεζόταν αφόρητα από οικονομικά προβλήματα

Το σενάριο της αυτοκτονίας λόγω της αφόρητης πίεσης που του είχαν δημιουργήσει τα σωρευμένα οικονομικά προβλήματα, ενισχύεται από το σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του Μιχάλη Ασλάνη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο σχεδιαστής επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του, αφήνοντας μάλιστα και επιστολή που το μαρτυρά σε στενή του συνεργάτιδα.

Μπορεί ο ξαφνικός θάνατος του 63χρονου σχεδιαστή να συγκλόνισε τον κόσμο της μόδας, κάποιοι ωστόσο εκτιμούν ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του στις 9 Αυγούστου για χρέη προς το Δημόσιο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τον οδήγησε στη μοιραία κατάληξη.

«Φωτεινούλα μου λυπάμαι που γνωριστήκαμε στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Μου συμπαραστάθηκες και σε ευχαριστώ πολύ. Να είσαι πάντα καλά. Ό,τι ποθείς. Εγώ φεύγω. Δεν μπορώ να ζω σε έναν κόσμο τόσο σκληρό και άκαρδο. Χαιρετισμούς στην οικογένειά σου. Θα σε αγαπώ πάντα» είναι τα λόγια που αναγράφονται στο ιδιόχειρο σημείωμα προς τη συνεργάτιδά του.

Λίγες μέρες πριν το μοιραίο, ο Μιχάλης Ασλάνης είχε στείλει επιστολή προς τους στενούς του συνεργάτες. Μια επιστολή που δεν άφηνε και πολλές αμφιβολίες για τις προθέσεις του:

 «Γράφω πολύ στεναχωρημένος. Πέρασα ένα εγκεφαλικό, έχω ανεβασμένο ζάχαρο και κατάθλιψη. Κάντε ό,τι μπορείτε. Εγώ δεν έχω δύναμη να διαχειριστώ τίποτα. Η υγεία μου είναι χάλια. Φοβάμαι μήπως πάθω και δεύτερο εγκεφαλικό» ανέφερε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δικηγόροι του σχεδιαστή κατάφεραν να πάρουν μια μικρή παράταση μέχρι τα τέλη του μήνα, ωστόσο ήταν αδύνατο για τον ίδιο να συγκεντρώσει το ποσό των 170.000 που χρωστούσε στο Δημόσιο.

Συνεργάτες του Μιχάλη Ασλάνη λένε ότι προσπάθησε να πουλήσει τη βίλα του στη Μύκονο, το σπίτι αξίας 1,5 εκατομμυρίου που θα μπορούσε να δώσει λύσει, ωστόσο φαίνεται ότι δεν τα κατάφερε.

Η προσωρινή κράτησή του για χρέη στο Δημόσιο σε συνδυασμό με τα ψυχολογικά προβλήματα, ήταν κάτι που για πολλούς δεν θα άντεχε έτσι κι αλλιώς ο γνωστός σχεδιαστής. Γι’ αυτό και ίσως να πήρε την ολέθρια απόφαση…
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.