Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

H Blackrock το βουλώνει γι’ αυτά που ανακάλυψε και η θυγατρική της ανταμείβεται. Δείτε με τι ασχολείται…


BlackRock – Blackstone και «περιστρεφόμενες πόρτες»

ΤΟ 1988, όταν η BlackRock ιδρύθηκε ως θυγατρική συμμετοχή κάτω από τη στέγη της Blackstone, δεν ήταν παρά μία μικρή εταιρεία, που εξασφάλισε ένα δάνειο 10 εκατ. δολαρίων χάρη στη μεγαλύτερη Blackstone.

Με αυτό τον τρόπο η Blackstone απέκτησε το 40% της BlackRock, αλλά τελικά πούλησε το
ποσοστό της το 1994. Η φίρμα που εξαγόρασε τότε την BlackRock βρέθηκε στη συνέχεια να είναι ένα μικρό μερίδιο στην αγκαλιά της. Η BlackRock έγινε γίγαντας, με μεγαλύτερη επιρροή από τη Goldman Sachs σύμφωνα με το Bloomberg. Εχουν διακόψει πλήρως τη σχέση τους;

Μετοχικά φαίνεται πως ναι, αλλά όταν η μία από τις δύο προσπάθησε να απαριθμήσει πού έχει μερίδιο πάνω από 5%, λέγεται πως έπεσε το σύστημα της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς!

Ωστόσο, όσο οι ίδιοι οι Αμερικανοί αναφέρουν μία διαφωνία μεταξύ του επικεφαλής της Blackstone Σβάρτσμαν και του επικεφαλής της BlackRock Φινκ τόσο οι ίδιοι αναπτύσσουν τη θεωρία των «περιστρεφόμενων θυρών» και για τις δύο εταιρίες.

Για παράδειγμα, οι ιδρυτές της Blackstone Πίτερ Πίτερσον και Στέφεν Σβάρτσμαν πρέρχονται από τη Lehman Brothers. Ο συνιδρυτής της BlackRock Ραλφ Σλοστέιν ήταν επίσης εκεί. ...

Ο Λάρι Φινκ, επικεφαλής της BlackRock από τότε μέχρι σήμερα, ήταν στην First Boston, λίγο αργότερα Credit Suisse First Boston (συγχώνευση). Ο Χάμιλτον Τζέιμς, σήμερα πρόεδρος και Νο2 της Blackstone, ήταν πρώτα στην Credit Swisse First Boston.

Το Νο3 της Blackstone σήμερα, ο Τζ. Τόμιλσον Χιλ, ήταν στη Lehman Brothers. Ο Μπένετ Γκούντμαν, συνιδρυτής της Blackstone μετά τη συγχώνευση της GSO CapitaI την οποία διοικούσε, ήταν στην Credit Suisse.

Ο Ρόμπερτ Καπίτο είναι σήμερα το Νο2 της BlackRock και υπήρξε συνιδρυτής μαζί με τον Λάρι Φινκ. Φυσικά ήταν μαζί του στη First Boston… Και πάει λέγοντας, γιατί ακόμα και σήμερα οι δύο εταιρείες «ανταλλάσσουν» στελέχη.

Για παράδειγμα, μόλις πέρυσι τρία στελέχη της Blackstone πήγαν «πακέτο» στην BlackRock, για να φτιάξουν ένα τμήμα για το ευρωπαϊκό χρέος σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Ηταν το λεγόμενο «τρίο Μπεναρόγια», από το όνομα του επικεφαλής Φίλιπ Μπεναρόγια, στελέχους επί πολλά χρόνια της άλλης εταιρεία που πήρε τους συνεργάτες του Κρις Ρεν και Ζιλ Λενγκάιν και πήγε στην BlackRock. Αντίθετη διαδρομή είχε ακολουθήσει δύο χρόνια νωρίτερα ο Ράιαν Μόλετ.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.